kidsschoolagrinio1

Έτοιμα για επαναλειτουργία δημοτικά σχολεία & νηπιαγωγεία

Δήμος Αγρινίου:

Ολοκληρώνεται η προετοιμασία της Διεύθυνσης Παιδείας και Αθλητισμού ενόψει της επαναλειτουργίας των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών σχολείου του Δήμου Αγρινίου.
Έχουν προηγηθεί εργασίες καθαρισμού στις σχολικές μονάδες ενώ έχει προγραμματιστεί η παρουσία σχολικής καθαρίστριας προκειμένου όλοι οι χώροι να απολυμαίνονται συνεχώς.
Σε συνεργασία με τους Διευθυντές θα τηρηθούν πιστά οι οδηγίες και οι κανόνες προστασίας της υγείας των μαθητών ενώ οι αίθουσες και οι κοινόχρηστοι χώροι θα είναι εφοδιασμένοι με αντισηπτικά.

Όπως ενημέρωσε ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Ζαρκαβέλης κανονικά εξελίσσεται η παραλαβή των προστατευτικών μασκών που απέστειλε η ΚΕΔΕ : «Να ευχηθούμε καλή χρονιά σε όλους τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς αλλά και τους γονείς. Είναι αναμφίβολα μια σχολική χρονιά με πολλές ανατροπές. Διατηρούμε την αισιοδοξία μας και παραμένουμε προσεκτικοί για να αντιμετωπίσουμε τις δύσκολες καταστάσεις. Είμαστε προετοιμασμένοι να υποδεχθούμε τους μικρούς μαθητές σε ένα ασφαλές περιβάλλον».

Επαναλειτουργούν τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου οι 17 παιδικοί σταθμοί και τα βρεφικά τμήματα του Δήμου Αγρινίου.

Όλοι οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς υποβλήθηκαν σε test covid ενώ οι αίθουσες απολυμάνθηκαν και είναι έτοιμες να υποδεχθούν τα παιδιά.
Σύμφωνα με τις οδηγίες, η χρήση μάσκας είναι προαιρετική για τα παιδιά ενώ είναι υποχρεωτική για όλους τους εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς.

Καλή χρονιά στο προσωπικό και τα παιδιά ευχήθηκε ο πρόεδρος της ΚΟΙΠΑ Γιάννης Βασιλείου ο οποίος τόνισε ότι θα τηρηθούν όλοι οι κανόνες για την προστασία των παιδιών και του προσωπικού, θα πραγματοποιείται τακτική καθαριότητα ενώ οι αύλειες δραστηριότητες θα γίνονται, για λόγους ασφάλειας, ανά τμήματα.


Δήμος Ακτίου Βόνιτσας:

Μετά από λουκέτο δύο μηνών λόγω κορωνοϊου, την Τρίτη 12 Ιανουαρίου οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας θα επαναλειτουργήσουν, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα αναγγελίες της κυβέρνησης για το άνοιγμα των συγκεκριμένων δομών και προσαρμοσμένοι στις έκτακτες ανάγκες που οι σημερινές συνθήκες απαιτούν.

Το Σαββατοκύριακο και την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου θα γίνουν για άλλη μια φορά οι απαραίτητες καθαριότητας και απολυμάνσεις των κτηρίων των βρεφονηπιακών σταθμών.

Την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου οι βρεφονηπιοκόμοι σε όλους τους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς θα ειδοποιήσουν τους γονείς για την προσέλευση των παιδιών την Τρίτη 12 Ιανουαρίου ( που θα είναι και η πρώτη ημέρα λειτουργίας των σταθμών )

Για την ασφάλεια των παιδιών αλλά και του προσωπικού των βρεφονηπιακών σταθμών από σήμερα ξεκίνησαν να γίνονται προληπτικά COVID-19 τεστ , σε όλο το προσωπικό και στους υπαλλήλους του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας.

Η επαναλειτουργία των βρεφονηπιακών σταθμών σε καθημερινή βάση για όλα τα παιδιά θα γίνει με την αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων και των οδηγιών.

Οι γενικές οδηγίες για τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς

1. Η χρήση μάσκας για τα παιδιά των βρεφονηπιακών είναι προαιρετική.
2. Υποχρεωτική είναι η χρήση μη ιατρικής μάσκας από όλους τους εργαζόμενους στους σταθμούς.
3. Διαχωρισμός των αύλειων δραστηριοτήτων κατά τμήματα.
4. Ειδική μέριμνα για τη σίτιση.

Για να διασφαλίσουμε την ασφαλή επαναλειτουργία των παιδικών, βρεφικών και βρεφονηπιακών σταθμών, πρέπει επιπλέον να τηρηθούν απαραίτητα τα κάτωθι μέτρα :

Α) Όλα τα παιδιά και τα μέλη του προσωπικού που εμφανίζουν πυρετό ή/και άλλα συμπτώματα συμβατά με λοίμωξη COVID-19, καλό θα είναι να μην προσέρχονται στον παιδικό ή τον βρεφονηπιακό σταθμό με παραμονή κατ’ οίκον και αποχή από την παρακολούθηση μαθημάτων ή την εργασία οποιουδήποτε ατόμου εμφανίζει συμπτώματα λοίμωξης αναπνευστικού ή πυρετό.
Στις περιπτώσεις αυτές συστήνεται η επικοινωνία από την οικογένεια με ιατρό και εξατομικευμένη αξιολόγηση σχετικά με την ένδειξη εργαστηριακού ελέγχου για την ανίχνευση του ιού.

Β) Σύσταση προς τους γονείς/κηδεμόνες για θερμομέτρηση και έλεγχο για ενδεχόμενη εμφάνιση συμπτωμάτων των παιδιών, πριν την αναχώρηση τους από το σπίτι. Θερμομέτρηση θα γίνεται και κατά την είσοδο των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς

Γ) Το προσωπικό που υποδέχεται τα παιδιά, πριν την είσοδό τους στο χώρο θα υποβάλλει ερωτήσεις για να επιβεβαιώσει την απουσία πυρετού ή/και άλλων συμπτωμάτων και εκτιμά αδρά την υγεία των προσερχόμενων παιδιών, και σε περίπτωση υποψίας προβλήματος συζητά το θέμα με γονέα/κηδεμόνα

Δ) Γονείς/κηδεμόνες με συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού ή/και πυρετό δεν θα επιτρέπεται να συνοδεύουν τα παιδιά και σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί λοίμωξη τους από το νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2, πρέπει να ενημερώνουν αμέσως τον υπεύθυνο του παιδικού σταθμού και να ακολουθούν τις οδηγίες για κατ’ οίκον απομόνωση όλων των μελών της οικογένειάς τους, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών.

Ε) Είσοδος στο χώρο των παιδικών σταθμών θα γίνεται μόνο των παιδιών και του απαραίτητου προσωπικού. Τα παιδιά θα παραλαμβάνονται από συγκεκριμένο μέλος του προσωπικού πριν την είσοδο στο χώρο του παιδικού ή βρεφονηπιακού σταθμού , θα κάνουν μια ήπια απολύμανση με ειδικά απολυμαντικά για παιδιά και θα οδηγούνται στην αίθουσα.

Όλοι οι βρεφονηπιακοί σταθμοί έχουν επανδρωθεί κατάλληλα με μάσκες , αντισηπτικά , υπέρυθρα θερμόμετρα και ότι άλλο χρειάζεται για την προφύλαξη εργαζόμενων και νηπίων .


Δήμος Ξηρομέρου:

Από αύριο Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021, θα επαναλειτουργήσουν κανονικά οι Παιδικοί Σταθμοί Αστακού και Φυτειών και ο Βρεφονηπιακός Σταθμός Κανδήλας, στο πλαίσιο των κυβερνητικών αποφάσεων και με βάση την εκδοθείσα ΚΥΑ από τα αρμόδια Υπουργεία.

Στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Ξηρομέρου, έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, για την τήρηση των κανόνων υγιεινής, σύμφωνα με τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.), ενώ τις προηγούμενες ημέρες (Πέμπτη 7/01 και Παρασκευή 8/01) έγινε απολύμανση και καθαρισμός εσωτερικών και εξωτερικών χώρων από το προσωπικό των Παιδικών μας Σταθμών.

Επίσης θα γίνει πιστή εφαρμογή της νέας εγκυκλίου του Υπουργείου Υγείας για την επαναλειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων.
Να σημειωθεί ότι ισχύει η υποχρεωτική χρήση μάσκας για τους εκπαιδευτικούς και το προσωπικό, ενώ για τα παιδιά η χρήση είναι προαιρετική.