food1

Πρόταση ανάδειξης των προϊόντων της Αιτωλοακαρνανίας μέσω διαδικτύου

Πρόταση προς το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας

Αξίζει να αναφερθούμε σε μια εξαιρετική πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Έβρου για την υποστήριξη των τοπικών προϊόντων, παραγωγών και επιχειρήσεων της περιοχής ευθύνης του σε αυτήν τη δύσκολή περίοδο της πανδημίας και που συνιστά παράδειγμα προς μίμηση.

Το Επιμελητήριο Έβρου δημιούργησε μια ιστοσελίδα με όλα τα προϊόντα του Έβρου από τοπικούς παραγωγούς. Είδη διατροφής, ποτά, αναψυκτικά, άλλα καταναλωτικά προϊόντα αλλά και e-shops συγκεντρώθηκαν σε μια ιστοσελίδα, επάνω σε ένα διαδραστικό χάρτη.

Σε σχετική ανακοίνωση του το Επιμελητήριο Έβρου αναφέρει:

“Η έξαρση του δεύτερου κύματος της πανδημίας, έφερε αναγκαστικά ένα δεύτερο lockdown στην Ελλάδα, το οποίο έχει άμεση επιρροή στην εθνική, αλλά και τις τοπικές οικονομίες της χώρας. Το Επιμελητήριο Έβρου, σε μία προσπάθεια τόνωσης της τοπικής αγοράς κοινοποιεί λίστα με τα προϊόντα που παράγονται στον Έβρο και προτρέπει όλους να τα επιλέγουν – ειδικά τώρα που η αγορά διάγει αυτή τη σοβαρή κρίση. Τα τοπικά προϊόντα διατίθεται τόσο στα μεγάλα, όσο όμως και στα λεγόμενα «super market της γειτονίας», τα οποία επίσης χρήζουν ιδιαίτερης στήριξης στη συγκεκριμένη περίοδο, ενώ κάποια από αυτά διατίθενται και ηλεκτρονικά απ’ ευθείας από τους παραγωγούς. Η λίστα που καταρτίζεται είναι δυναμική, που σημαίνει ότι θα προστίθενται συνεχώς νέα προϊόντα.

Καλούμε τους παραγωγούς που δεν εντοπίζουν τα προϊόντα τους στη λίστα, να ενημερώνουν για να συμπεριληφθούν, αλλά κυρίως καλούμε τους καταναλωτές να στηρίζουν – να στηρίξουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τον τόπο μας! Ας μη σπάσει κανένας κρίκος της αλυσίδας! Βρες εύκολα και γρήγορα τα προϊόντα του Έβρου: evros-brands.gr’

Κατόπιν τούτου απευθυνόμενοι στον Πρόεδρο και στα μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, με την εμπειρία και το ενδιαφέρον που έχουν για τα θέματα που αφορούν στην τοπική παραγωγή και επιχειρηματικότητα, τους λέμε: «ΚΑΝ’ ΤΟ ΟΠΩΣ Ο ΕΒΡΟΣ» δηλαδή παρουσίαση με ένα κλικ σε μια ιστοσελίδα όλων των προϊόντων και των e-shops της Αιτωλίας και Ακαρνανίας, αξιοποιώντας παρόμοια δυνατότητα που προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία στο χώρο των συναλλαγών για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας που δοκιμάζεται κι εδώ από την πανδημία.

Αγρίνιο, 23/11/2020

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ «Act now -ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΩΡΑ»

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΡΑΠΕΖΙΩΤΗΣ, Δικηγόρος, π. Δήμαρχος Θεστιέων


Αξιότιμε κύριε Τραπεζιώτη,

Αγαπητέ Δημήτρη,

Σας ευχαριστώ για την ανοιχτή επιστολή σας από 23.11.2020 στην οποία αναφέρεσθε σε μια πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Έβρου και προτείνετε να ακολουθήσουμε την ίδια πολιτική.
Για το λόγο αυτό επιθυμώ να σας πληροφορήσω τα παρακάτω:

Το Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, από το έτος 2008, διαθέτει ένα υψηλού επιπέδου portal στο οποίο ενδεικτικά είχαν και έχουν τη δυνατότητα οι συνάδελφοι επιχειρηματίες του νομού να δημιουργήσουν e-shop, να πραγματοποιούνται κρατήσεις σε ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία της ευρύτερης περιοχής κλπ.
Μετά από ευρεία δημοσιοποίηση της δημιουργίας του portal και των δυνατοτήτων του, κατά το διαρρεύσαν διάστημα μέχρι και σήμερα, μόνο δύο (2) συνάδελφοι από όλη την Αιτωλοακαρνανία εκμεταλλεύτηκαν τις δυνατότητές του.

Ήδη το Επιμελητήριό μας, προκειμένου να το αναβαθμίσει και να το εκσυγχρονίσει έχει ενταχθεί στο έργο «Ανάπτυξη ηλεκτρονικής υποδομής και ψηφιακών υπηρεσιών του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και εξωστρέφειας των επιχειρήσεων» της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Ο διεθνής διαγωνισμός για την προμήθειά του ολοκληρώθηκε προ ολίγων ημερών.

Παρά την δύσκολη οικονομική κατάσταση των τελευταίων δέκα (10) ετών το Επιμελητήριό μας δεν παρέλειψε να συμμετάσχει σε εθνικές και διεθνείς εκθέσεις, στις οποίες οι επιχειρηματίες της περιοχής μπορούσαν να συμμετάσχουν και να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους.
Βεβαίως αυτό το τελευταίο σας είναι γνωστό από τη συμμετοχή της “ΒΙΟΤΡΙΧΩΝΙΣ” σε έκθεση του εξωτερικού στο περίπτερο του Επιμελητηρίου.

Τέλος, πέραν των ανωτέρω, θα ήταν καλύτερο πριν προτείνετε να ενημερώνεστε διότι “κρούετε ανοικτές θύρες”.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας

Παναγιώτης Α. Τσιχριτζής