dhmarxeiomesologiou1

Εκτός της δημοτικής αρχής Μεσολογγίου ο Δημήτρης Ράπτης

Απάντηση του Αντιπροέδρου της Κοινωφελούς Ν. Σπανού στον Δημήτρη Ράπτη

Κύριε Ράπτη το ψέμα έχει κοντά ποδάρια.

Κανείς δεν σας ζήτησε ποτέ του κωδικούς του e-banking. Αυτοί παραδόθηκαν σε σας στα γραφεία της Κοινωφελούς και συντάχθηκε πρωτόκολλο παράδοσης και παραλαβής γι αυτό.

Γιατί όμως σας ενοχλούσε να γνωρίζει ο αντιπρόεδρος αν γινόταν πληρωμές; Πληρωμές που εσείς κάνατε. Μήπως θέλατε να κρύψετε κάτι; Μήπως οι πληρωμές που κάνατε χαρακτηρίζονταν από γεωγραφικά κριτήρια και ρουσφετολογικά σε αντίθεση με την αρχή της χρονικής προτεραιότητας;
Οφείλατε επίσης να γνωρίζετε ότι η προηγούμενη διοίκηση και ο προκάτοχός σας κ. Σωτηρακόπουλος είχαν προβεί σε όλες τις ενέργειες για την ρύθμιση των οφειλών στην εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία (οφειλές που κληρονόμησε η επιχείρηση από άστοχες ενέργειες της προηγούμενης δημοτικής αρχής). Φυσικά δεν ενδιαφερθήκατε ποτέ για αυτό.

Μην το παίζετε λοιπόν “εργατοπατέρας” γιατί είστε εκτεθειμένος. Εισηγούσασταν να μην πληρωθούν τα δεδουλευμένα δύο μηνών των εργαζομένων στα ΚΔΑΠ αλλά να πληρώσουμε μόνο ένα μήνα, για να πληρώσουμε άλλους “για να κάνουμε παιχνίδι”. Σας απέστειλε ο κ Δήμαρχος την 5/11/2020 όπως και στα μέλη του ΔΣ της επιχείρησης ηλεκτρονικό μήνυμα με το οποίο σας καθιστούσε την προσοχή να πληρωθούν απαρέγκλιτα τα δεδουλευμένα των εργαζομένων ή όχι; Το διαβάσατε; Αληθές είναι ότι προβήκατε μόνος σας σε απολύσεις εργαζομένων σε δύο ΚΔΑΠ; Μην δείχνετε τόση αγάπη στους εργαζόμενους…

Τα τρωκτικά που σας πλησίασαν και σας κατεύθυναν ελέγχονται από την Δικαιοσύνη και να δούμε που θα φωλιάσουν. Το πόρισμα των ελεγκτών το διαβάσατε; Μάλλον ούτε και για αυτό ενδιαφερθήκατε.

Δυστυχώς «ναπολεόντεια» συμπεριφορά είχατε εσείς. H φράση “ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΙΜΑΙ, ΕΓΩ ΑΠΟΦΑΣΙΖΩ” είναι δική σας. Ξεχάσατε πόσες ώρες ο κ. Δήμαρχος και όχι μόνο, αφιέρωσε για να σας εξηγήσει ότι πρέπει να συνεργάζεστε και πόση υπομονή επέδειξε στα λάθη σας, που έφεραν σε δύσκολη θέση την επιχείρηση και κυρίως πόση ανοχή επέδειξε στην αυθάδη και απρεπή συμπεριφορά σας παρουσία και τρίτων κάνοντας πάντα τον μικρότερο!!
Δυστυχώς δεν το εκτιμήσατε, γιατί λείπει ο σεβασμός και περισσεύει το θράσος. Κρίμα… Είστε ηλικιακά μικρός και μπορώ να σας συμβουλέψω ότι με θράσος δεν πας μπροστά!

Υ.Γ. Καλά, δεν ξέρετε ότι το συμβούλιο της επιχείρησης είναι εννιαμελές και όχι επταμελές; Με τέσσερις παρόντες δεν έχετε καν απαρτία για νόμιμη σύγκληση; Μα καλά ούτε αυτό δεν σας έμαθαν; Με λύπη ανακαλύπτω ότι το μόνο που σας έμαθαν είναι να στέλνετε τελεσίγραφα. «Η εγώ ή αυτός…»! Ωραία στάση απέναντι σε έναν άνθρωπο που σας εμπιστεύθηκε τις τύχες της Επιχείρησης και δηλώνατε ότι δεν θα τον διαψεύσετε…
Να πείτε όμως στο συντάκτη της επιστολής σας να αλλάξει γλώσσα και ύφος γίνεται εύκολα αντιληπτός.

Με εκτίμηση
Ο Αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς
Νικόλαος Σπανός


 

Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου:

Με αφορμή τις ενέργειες που έλαβαν χώρα την Παρασκευή στην Κοινωφελή Επιχείρηση και προς αποκατάσταση της αλήθειας, οφείλουμε να κάνουμε γνωστό ότι όλα τα γεγονότα τελούσαν εν γνώσει του Προέδρου κ. Ράπτη Δημήτριου.
Μάλιστα ήταν αυτοπροσώπως παρών, χωρίς να εκφράσει ουδεμία αντίρρηση. Η μετέπειτα συμπεριφορά του και η δημόσια δήλωσή του δεν έχει καμία εξήγηση και συνάφεια με την πραγματικότητα.

Δυστυχώς παρασυρόμενος από εξωθεσμικούς παράγοντες ή παραγοντίσκους που έχουν ως στόχο μόνο το “ανακάτεμα” και τον αποπροσανατολισμό προέβη σε άστοχες ενέργειες οι οποίες εξέθεσαν την δημοτική αρχή εξυπηρετώντας ιδιοτελή μικροσυμφέροντα τρωκτικών που δεν επιθυμούν την νομιμότητα και την διαφάνεια στην επιχείρηση και που σύντομα θα λογοδοτήσουν στην Δικαιοσύνη.

Συνεπώς εξαιτίας των ενεργειών του, οι οποίες απέχουν από τους στόχους της εξυπηρέτησης του δημοσίου λειτουργήματος στη βάση της αλήθειας και της καλής συνεργασίας προς το κοινό καλό, σταμάτα η συνεργασία μαζί του αλλά και τίθεται εκτός της “Δημιουργικής Ανατροπής”.