aei3

Η επανίδρυση του πανεπιστημιακού τμήματος ΔΠΠΝΤ στο Αγρίνιο

Δεν μας εξέπληξε η προσφιλής συνήθεια του κ. Παπαναστασίου να μην απαντάει επί της ουσίας και να πετάει συνεχώς τη μπάλα στην εξέδρα. Για όλα φταίνε πάντα οι άλλοι εκτός από τον ίδιο .

Αφού λοιπόν θέλει να γυρίζει το χρόνο πίσω θα του υπενθυμίσουμε  ορισμένα γεγονότα που δεν μπορεί να τα αμφισβητήσει. Στο Περιφερειακό Συμβούλιο  για το σχέδιο “ΑΘΗΝΑ”, ως επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, αποχώρησε επικαλούμενος διαδικαστικά θέματα. Θυμίζουμε πως με το σχέδιο “ΑΘΗΝΑ” που ψήφισε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας καταργήθηκε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας .

Ισχυρίζεται ο κ. Δήμαρχος ότι αντέδρασε στο Νόμο Γαβρόγλου . Όπως πάντα κατόπιν εορτής! Διότι ενώ είχε συναντηθεί στο Γραφείο του κ. Γαβρόγλου, πριν από τη ψήφιση του Νομοσχεδίου, δεν ενημέρωσε ποτέ το Δημοτικό Συμβούλιο για τις προθέσεις του Υπουργείου, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “υπάρχει συμφωνία να μην βγει τίποτα προς τα έξω από τη συνάντηση“!

Μετά την απόφαση της κ. Κεραμέως για αναστολή λειτουργίας του τμήματος Γεωργικής Βιοτεχνολογίας, , ο κ. Δήμαρχος ζήτησε συνάντηση με την Υπουργό η οποία δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ. Αγνοείται.!

Αλήθεια η Επιτροπή για το Πανεπιστήμιο που ο ίδιος συνέστησε μετά από σύσκεψη φορέων, πόσες φορές συνεδρίασε μέχρι σήμερα;

Μπορεί να μας ενημερώσει ο κ. Δήμαρχος με ποιον τρόπο αντέδρασε όταν το θέμα της επανίδρυσης του τμήματος ΔΠΠΝΤ δεν προχώρησε;

Στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο κ. Δήμαρχος αναφέρει το εξής: “η προσπάθειά μας είναι διαρκής”. Του ξαναλέμε λοιπόν, πως οι φοιτητές και οι Αγρινιώτες κουράστηκαν να περιμένουν και πως μια διαρκής προσπάθεια θέλει συνεργασίες και ξεκάθαρες κουβέντες, όχι αυταρχικές ανακοινώσεις για το ποιος δικαιούται να ομιλεί και ποιος όχι.

Και κάτι τελευταίο. Στις μεγάλες διεκδικήσεις για τον τόπο μας, κ. Δήμαρχε,  δεν υπάρχουν ΄όρια δυνατοτήτων’.

Χριστίνα Σταρακά – Δημοτική παράταξη Αγρινίου ‘Αγρίνιο μπορείς’


Δήλωση του Δημάρχου Αγρινίου σχετικά με την ανακοίνωση της κ. Σταρακά για το Τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών :

«Όταν ο Δήμος Αγρινίου αντιδρούσε στην κατάργηση του Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών αυτοί, οι οποίοι τώρα μας εγκαλούν, σφύριζαν αδιάφορα. Όπως έχω ξαναπεί, η κ. Σταρακά, δε δικαιούται να μιλά για το Πανεπιστήμιο. Η ίδια ήταν Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας, όταν ο νόμος Γαβρόγλου ψηφίστηκε, και, από κοινού με τον πρώην Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα, αρνήθηκαν να συζητήσουν το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Στην κρίσιμη στιγμή αρνήθηκαν να ορθώσουν ανάστημα απέναντι σε ένα τόσο σημαντικό θέμα για τον τόπο. Εκ των υστέρων, χωρίς ουσιαστική πρόταση, η κ. Σταρακά εμφανίζεται για να κουνήσει το δάχτυλο και να μοιράσει κατηγορίες. Θέλω να την ενημερώσω ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή έχει επανειλημμένα σταθεί στο πλευρό των φοιτητών και έχει παρέμβει στα αρμόδια όργανα πάντα στα όρια των δυνατοτήτων της. Με επιστολή προς το Υπουργείο Παιδείας, με συναντήσεις με την Πρύτανη και τους καθηγητές προσπαθήσαμε να διερευνήσουμε πιθανές λύσεις για το πρόβλημα που δημιουργήθηκε. Αναλάβαμε πρωτοβουλίες και προκαλέσαμε συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η προσπάθεια μας είναι διαρκής».

Δήμος Αγρινίου


Mε αφορμή την επιστολή του Συλλόγου του καταργηθέντος Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών κι επειδή το θέμα της Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης έχει κουράσει την τοπική κοινωνία και προκειμένου να μην επαναλάβουμε για άλλη μια φορά, την επιχειρηματολογία για θέματα που είναι ήδη γνωστά , παραθέτουμε απόσπασμα της ανακοίνωσης των φοιτητών

«Οι O.T.A μέσω των κ. Παπαναστασίου και κ. Φαρμάκη διαμεσολάβησαν, ώστε ο φάκελος να φτάσει στην ΕΘΑΑΕ τον Ιούλιο του 2020, αλλά δυστυχώς δεν απέτρεψε τη σκανδαλώδη καθυστέρηση της κ. Κυριαζοπούλου.
Παρά τη συμμετοχή τους σε ενημερωτικές συναντήσεις μας, δεν έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες συσπείρωσης και κινητοποίησης τους τελευταίους μήνες για να πιεστεί αποτελεσματικά ο υπουργός. Δεν αρκούν οι διαβεβαιώσεις. Θέλουμε να παρέμβουν ενωμένοι και αποφασιστικά, σε κατ’ ιδία τηλεδιάσκεψη με την Υπουργό και τον Υφυπουργό για την τελική επίλυση της επανίδρυσης του ΤΔΠΠΝΤ».

Καλούμε τη δημοτική αρχή να ακούσει επιτέλους την αγωνία των φοιτητών και των οικογενειών τους και να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και για την επανίδρυση του τμήματος και για όλα τα υπόλοιπα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία των Πανεπιστημιακών τμημάτων στο Αγρινίου .
Ελπίζουμε αυτή τη φορά οι πρωτοβουλίες να μην περιοριστούν μόνο σε επιστολές και ψήφισμα του Δημοτικού συμβουλίου .

Χριστίνα Σταρακά – Δημοτική παράταξη Αγρινίου ‘Αγρίνιο μπορείς’