29dfeatureimage

Εγκαινιάστηκαν οι νέες εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεσολογγίου

Την ικανοποίησή του για το νέο κτίριο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεσολογγίου, αλλά και της Διοίκησης του Νομού, εξέφρασε προχτές Παρασκευή κατά την τελετή εγκαινίων ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος.

Με ιδιαίτερη τιμή και χαρά βρίσκομαι σήμερα μαζί σας, σ αυτή την μεγάλη μέρα για την Πυροσβεστική Υπηρεσία τόσο του Μεσολογγίου όσο και της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας.

«Ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου αναγνωρίζει και εκτιμά την άψογη συνεργασία, την συνεννόηση και τον συντονισμό των ενεργειών μας σε στιγμές δύσκολες», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Κώστας Λύρος και συνεχίζοντας ευχαρίστησε για την ανταπόκριση σε κάθε δράση κι ενέργεια, με σκοπό την πρόληψη πυρκαγιών αλλά και την αντιμετώπιση κάθε άλλης έκτακτης ανάγκης.

Ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου δεν παρέλειψε όμως, απευθυνόμενος στον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος να διατυπώσει και δημόσια το αίτημα για τη στήριξη δημιουργίας εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού στην Κατοχή Μεσολογγίου, κάτι που μπορεί να γίνει απτό με τη χορήγηση οχημάτων.

«Σε κάθε περίπτωση ο Δήμος μας δηλώνει πάντα αγωγός και συμπαραστάτης στο πολύτιμο έργο σας. Για τους λόγους αυτούς, θα ήθελα να συγχαρώ τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αιτωλοακαρνανίας, τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μεσολογγίου καθώς και την ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, για την προσφορά τους στον τόπο και τους πολίτες», κατέληξε ο Κώστας Λύρος.


 

cc1060

Παρουσία του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, πραγματοποιήθηκε εχθές, Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020, η τελετή εγκαινίων των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων της ΔΙ. Π.Υ.Ν. Αιτωλοακαρνανίας & Π.Υ. Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Οι νέες, σύγχρονες κτιριακές εγκαταστάσεις δημιουργήθηκαν στην παλιά Εθνική Οδό, σε κομβικό σημείο της περιοχής για άμεση πρόσβαση, τόσο στην πόλη, όσο και στην ευρύτερη περιοχή του τομέα ευθύνης της Π.Υ. Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου. Έχουν συνολικό εμβαδό 700 τ.μ. περίπου, με περίμετρο 5 συνολικά στρέμματα και αποτελούν έναν από τους πιο σύγχρονους πυροσβεστικούς σταθμούς της Δυτικής Ελλάδας.

Στον αγιασμό χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς ο οποίος έδωσε τις καλύτερες ευχές του στους πυροσβέστες, για δύναμη και υγεία, ώστε να ανταποκρίνονται στο δύσκολο έργο τους.

Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης στην ομιλία του ανέφερε ότι, «… με την παρουσία σας σήμερα τιμάτε την τελετή των εγκαινίων των νέων κτιριακών εγκαταστάσεων, στις οποίες θα στεγαστεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου. Η ευγενική χορηγία των εταιριών ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε., KNAUF, RIGIPS, ΑΚΑΡΠΟΡΤ Α.Ε., οι οποίες συνέβαλαν στην αποπεράτωση της μεταστέγασης και διαμόρφωσης των εγκαταστάσεων της Υπηρεσίας της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου αποδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον των Ελλήνων πολιτών για το κοινωνικό έργο που αγόγγυστα προσφέρει το πυροσβεστικό προσωπικό προστατεύοντας τη ζωή και την περιουσία των πολιτών της χώρας μας. Οι ανακαινισμένες αυτές κτιριακές εγκαταστάσεις θα διευκολύνουν τόσο τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες όσο και την καθημερινότητα του πυροσβεστικού προσωπικού της υπηρεσίας, η οποία λειτουργεί σε 24ωρη βάση. Σύντομα δε, θα ολοκληρωθούν οι εργασίες σχετικά με το χώρο στέγασης των οχημάτων και του μηχανολογικού εξοπλισμού του κλιμακίου, καθώς και του περιβάλλοντα χώρου». Στη συνέχεια, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος ευχαρίστησε όλους όσους εργάστηκαν και συνέβαλαν στην υλοποίηση του έργου αυτού, τονίζοντας ότι, «…αυτές οι ενέργειες είναι ό,τι πιο πολύτιμο μπορεί ο Έλληνας πολίτης να προσφέρει στους πυροσβέστες, ως ενθάρρυνση στο δύσκολο και επικίνδυνο έργο που επιτελούν. Θα ήθελα επίσης να σας εγγυηθώ ότι το πυροσβεστικό προσωπικό θα εξακολουθήσει να επιτελεί το καθήκον του, συνεχίζοντας την υψηλή πυροσβεστική παράδοση της αυτοθυσίας και της γενναιότητας, ως αιχμή του δόρατος της πολιτικής προστασίας της χώρας μας».

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο δήμαρχος Μεσολογγίου, εξήρε το έργο του Πυροσβεστικού Σώματος, ευχαριστώντας όλους τους άνδρες και γυναίκες που εργάζονται για την ασφάλεια του πολίτη, σε όλες τις δύσκολες στιγμές συμπεριλαμβανομένων και των ακραίων καιρικών φαινομένων που πρόσφατα έπληξαν την περιοχή.

Μετά την κοπή της κορδέλας των εγκαινίων από τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Στέφανο Κολοκούρη, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αιτωλοακαρνανίας Πύραρχος Χριστόφορος Μπόκας ανέγνωσε την Ημερήσια Διαταγή στην οποία μεταξύ άλλων ανέφερε ότι, «…οι νέες εγκαταστάσεις, μας δίνουν τη δυνατότητα για αρτιότερη εκπαίδευση των υπαλλήλων και συντήρηση πυροσβεστικών οχημάτων του Νομού Αιτωλοακαρνανίας. Ενός νομού της Δυτικής Ελλάδας που αποτελεί πύλη εισόδου ακραίων καιρικών φαινομένων με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ένα εγχείρημα το οποίο ολοκληρώθηκε με επιτυχία χάρη στη σημαντική βοήθεια της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και πολλών συναδέλφων…»

Στη συνέχεια, απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για την στήριξή τους, σε εκπροσώπους των εταιριών ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε., KNAUF, RIGIPS, ΑΚΑΡΠΟΡΤ Α.Ε., που συνέβαλαν στην αποπεράτωση της μεταστέγασης και διαμόρφωσης της Π.Υ. Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στους χώρους των νέων κτηριακών εγκαταστάσεων.

Στην τελετή, η οποία πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις, προσαρμοσμένες στις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ, προς περιορισμό της διασποράς του COVID-19, παρευρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Κώστας Καραγκούνης, οι Αντιπεριφερειάρχες, Μαρία Σαλμά, Λάμπρος Δημητρογιάννης και Θανάσης Μαυρομάτης, οι δήμαρχοι: Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστας Λύρου, Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, Αμφιλοχίας Γιώργος Κατσούλας, Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης και Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας, ο Επιτελάρχης Αντιστράτηγος ΠΣ Αλέξιος Ράπανος ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και νήσων (Κεφαλονιά, Ζάκυνθος Ιθάκη) με έδρα την Πάτρα Υποστράτηγος ΠΣ Ιωάννης Πετρούτσος, ο Διευθυντής Διεύθυνσης Ανθρωπίνων Πόρων Αρχιπύραρχος Χαράλαμπος Γιαννάκης, ο Διοικητής Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Δυτικής Ελλάδας Αρχιπύραρχος Νικόλαος Ρουμελιώτης, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αιτωλοακαρνανίας Πύραρχος Χριστόφορος Μπόκας, ο Διοικητής του 2/39 Συνταγματάρχης (ΠΖ) Γιάννης Τσαούσης, οι Αστυνομικοί Διευθυντές Αιτωλίας και Ακαρνανίας Γιάννης Νταλαχάνης και Κώστας Κακούσης, αντίστοιχα, ο Λιμενάρχης Μεσολογγίου, Νεκτάριος Μελιάδης, ο Διοικητής της Π.Υ. Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Αντιπύραρχος Νίκος Παπαθανάσης, Διοικητές όμορων πυροσβεστικών υπηρεσιών, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χρήστος Παΐσιος Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Κοινοτήτων και Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωπος των συνδικαλιστικών φορέων του Π.Σ. και Πυροσβεστικοί Υπάλληλοι.