doymessolonghi2

Αντιδράσεις για τις εξελίξεις στην Δ.Ο.Υ. Μεσολογγίου

Η αναβάθμιση των κτιριακών συνθηκών και υποδομών του Λιμεναρχείου Μεσολογγίου είναι επιβεβλημένη και αδήριτη ανάγκη, αλλά αυτό δεν μπορεί να αποτελέσει έναυσμα για την υποβάθμιση της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας Μεσολογγίου.

Τα παραπάνω αποτελούν μέρος της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου που με την διαδικασία του κατεπείγοντος συζήτησε την περασμένη Παρασκευή 2 Οκτωβρίου την προτεινόμενη μετεγκατάσταση του Λιμεναρχείου Μεσολογγίου στο κτίριο της Δ.Ο.Υ.

Σύμφωνα με τους Δημοτικούς Συμβούλους που τοποθετήθηκαν, η απόφαση για μεταστέγαση στο κτήριο που λειτουργεί η Δ.Ο.Υ. δημιουργεί τις συνθήκες για περαιτέρω συρρίκνωσή της. Είναι μια απόφαση που θα εγκλωβίσει και θα υποβαθμίσει την υπηρεσία που καθημερινά εξυπηρετεί εκατοντάδες πολίτες ενώ ο λειτουργικός του χώρος έχει περιορισθεί δραστικά μετά την εγκατάσταση στο ίδιο κτήριο τόσο της Κτηματικής όσο και της Στατιστικής Υπηρεσίας.

Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστας Λύρος υπογράμμισε ότι «Η κατοχύρωση αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας του προσωπικού του Λιμεναρχείου, λαμβάνοντας υπόψη και τις ιδιαίτερες υγειονομικές συνθήκες των ημερών είναι μέγιστη προτεραιότητα. Όμως αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να δημιουργηθεί πρόβλημα σε άλλη υπηρεσία, ειδικά σε καιρούς που ίσως κάποιοι καιροφυλακτούν να την υποβαθμίσουν έντεχνα ώστε να δρομολογήσουν άλλες εξελίξεις…».

Κατά την συζήτηση έγινε η πρόταση να μεταφερθεί το Τελωνείο στο κτήριο της Δ.Ο.Υ καθώς αφενός μεν διαθέτει λιγότερους υπαλλήλους, αφετέρου είναι συναφής υπηρεσία με τις υπόλοιπες που συστεγάζονται με τη Δ.Ο.Υ. Με αυτή την μετακίνηση θα απελευθερωθεί ένας ολόκληρος όροφος στο κτήριο του Λιμεναρχείου ώστε να εξασφαλίσει καλύτερες συνθήκες η υπηρεσία και να υπάρξει καλύτερη κατανομή του προσωπικού.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να αντιτεθεί στην μετεγκατάσταση του Λιμεναρχείου στο κτίριο της ΔΟΥ Μεσολογγίου και να συστήσει επιτροπή που σε συνεργασία με συλλόγους και φορείς του Δήμου θα καθορίσουν τις ενέργειες που θα απαιτηθούν προς επίλυση των ανωτέρω προβλημάτων. Η επιτροπή αποτελείται από τους δημοτικούς συμβούλους Σπύρο Βασιλείου, Παναγιώτη Νούλα και Παντελή Σκαρμούτσο.

Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου


Tο Λιμεναρχείο Μεσολογγίου, έχει αποδείξει σε ολόκληρη την τοπική κοινωνία την προσήλωσή του στο καθήκον αλλά και την ειλικρινή του διάθεση για συνεργασία με τοπικούς φορείς με στόχο την ανάπτυξη της περιοχής μας. Ως Ναυτικός Όμιλος οφείλουμε να εκφράσουμε δημοσίως τις ευχαριστίες μας για την άψογη συνεργασία, την άμεση ανταπόκριση του Λιμεναρχείου σε αιτήματά μας και τις οδηγίες που μας παρέχει, επικουρώντας μας σε κάθε μας αθλητική δραστηριότητα, πάντοτε με καλή διάθεση και μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του.

Αναγνωρίζοντας το δύσκολο και περίπλοκο έργο των οργάνων του Λιμεναρχείου Μεσολογγίου είμαστε υποχρεωμένοι να ενώσουμε την φωνή μας και να συνδράμουμε με κάθε πιθανό τρόπο στο δίκαιο αίτημα του Λιμεναρχείου Μεσολογγίου για μετεγκατάστασή του σε άλλο κτίριο που θα πληρεί τις απαραίτητες προϋποθέσεις, τόσο από άποψη χωρητικότητας, όσο και υγιεινής, προς προστασία των εργαζομένων του αλλά και προς προάσπιση του απαιτητικού έργου του, καθώς το υπάρχον κτίριο είναι παντελώς ακατάλληλο, ως ευκόλως αποδεικνύεται με μια απλή επισκόπηση. Άποψη του Ναυτικού Ομίλου Μεσολογγίου είναι ότι υπάρχουν λύσεις, εφόσον υπάρχει καλή διάθεση προς συνεργασία, λαμβανομένων ασφαλώς υπ’ όψιν όλων των αναγκών της τοπικής κοινωνίας και των φορέων της.

Ναυτικός Όμιλος Μεσολογγίου


Η δημοτική μας παράταξη δηλώνει ότι :

1. Είμαστε αντίθετοι σε κάθε προσπάθεια περεταίρω συρρίκνωσης της Εφορίας Μεσολογγίου. Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την ενίσχυσή της σε μέσα και προσωπικό.
2. Δεν αποδεχόμαστε την μετακίνηση του Λιμεναρχείου στο κτίριο της Εφορίας.

Και προτείνουμε
1. Την μετακίνηση του Τελωνείου που βρίσκεται στον 1ο όροφο του κτιρίου του Λιμενικού, ώστε ολόκληρο το κτίριο να αποδοθεί στο Λιμεναρχείο.
2. Το τελωνείο να μεταφερθεί στο κτίριο της Εφορίας μιας και οι δύο υπηρεσίες ανήκουν και στο ίδιο Υπουργείο.
3. Σε περίπτωση που ό χώρος δεν επαρκεί, να μετακινηθεί η Στατιστική Υπηρεσία στο κτίριο της πρώην Νομαρχίας που υπάρχει επαρκής χώρος.

Τα παραπάνω συζητήθηκαν και συνομολογήθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο της 2/10/20 με ομοφωνία των παρόντων δημοτικών συμβούλων και περιμένουμε και την δημόσια δέσμευση του Δημάρχου.
Για την άμεση υλοποίηση των παραπάνω συγκροτήθηκε επιτροπή αποτελούμενη από τον αντιδήμαρχο Σπύρο Βασιλείου και τους δημοτικούς συμβούλους κκ Π. Νούλα και Π. Σκαρμούτσο.

• Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αποδεχθούμε οποιαδήποτε συρρίκνωση της Εφορίας η οποιασδήποτε άλλης δημόσιας υπηρεσία στο Μεσολόγγι.
• Φτάνει πια με την διαρκή υποβάθμιση.
• Είναι καιρός όλοι μαζί να βάλουμε φρένο στην απαξίωση της πόλης μας.

Δημοτική παράταξη Ι.Π. Μεσολογγίου ‘Συμμαχία για το μέλλον’


 

Προς: Υπουργό Οικονομικών
κ. Χρήστο Σταϊκούρα

Κοινοποίηση: Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
κ. Γιάννη Πλακιωτάκη

Βουλευτές νομού Αιτωλοακαρνανίας

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος Ι.Π. Μεσολογγίου λαμβάνοντας υπόψη την ενημέρωση που είχε από τον σύλλογο εργαζομένων στην Δ.Ο.Υ. Μεσολογγίου διαμαρτύρεται έντονα για την μετεγκατάσταση του Λιμεναρχείου Μεσολογγίου στο κτίριο της Δ.Ο.Υ. Μεσολογγίου.

Η απόφαση αυτή θα εγκλωβίσει και θα υποβαθμίσει την υπηρεσία της Δ.Ο.Υ. Μεσολογγίου καθώς το τελευταίο διάστημα στο ίδιο κτίριο έχει μεταφερθεί η Κτηματική Υπηρεσία αλλά και η Στατιστική Υπηρεσία.

Δεδομένου ότι το Λιμεναρχείο Μεσολογγίου ανήκει σε διαφορετικό Υπουργείο από τα δικό σας θα δημιουργήσει δυσλειτουργία στην Δ.Ο.Υ. Μεσολογγίου έχοντας ως συνέπεια την ταλαιπωρία των συναδέλφων μας.

Επιπροσθέτως όσο αφορά την ασφάλεια και πρόσβαση των πολιτών θα υπάρξει τεράστιο πρόβλημα, καθώς θα στεγάζονται τέσσερις υπηρεσίες σε ένα κτίριο που ήδη δέχεται 3.000 επισκέπτες τον μήνα, δημιουργώντας προβλήματα πολυκοσμίας και συνωστισμού, με αποτέλεσμα διασποράς του Covid-19.

Προτείνουμε λοιπόν την ανάκληση μεταφοράς του λιμεναρχείου στο συγκεκριμένο κτίριο αντ’ αυτού και γνωρίζοντας ότι το λιμεναρχείο όντως χρίζει αναβαθμίσεις των κτιριακών του εγκαταστάσεων να γίνουν άμεσα ενέργειες την έτσι ώστε να χρησιμοποιηθεί για αυτό τον σκοπό το κτίριο της παλαιάς ιχθυόσκαλας Μεσολογγίου.

Παρακαλούμε όπως εξετάσετε το αίτημα μας και ανταποκριθείτε σε αυτό.

Εν αναμονή των ενεργειών σας.

Εμποροβιομηχανικός σύλλογος Ι.Π. Μεσολογγίου