dakmesol1

Η αναβάθμιση του ΔΑΚ Μεσολογγίου

Άλλα 411.000 ευρώ διαθέτει ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου για την ενεργειακή αναβάθμιση – δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας στις εγκαταστάσεις του Κλειστού Γυμναστηρίου Μεσολογγίου.

Το επιπλέον κονδύλι κρίθηκε αναγκαίο μετά την σύνταξη μελετών που βρίσκονται στο στάδιο της ολοκλήρωσης ώστε ένα μεγάλο έργο για την πόλη και όνειρο των δημοτών να δημοπρατηθεί άμεσα. Για το σκοπό αυτό πάρθηκε απόφαση σήμερα από την Οικονομική Επιτροπή με την οποία ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου φθάνει τα 1.650.000 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 650.000 ευρώ είναι κεφάλαια του Δήμου.

«Σήμερα κάναμε άλλο ένα μεγάλο βήμα για την δημοπράτηση του έργου, όπως έχουμε υποσχεθεί. Δουλεύουμε νυχθημερόν για να υπερβούμε τους γραφειοκρατικούς σκοπέλους που ως γνωστόν δεν ξεπερνιούνται ως δια μαγείας. Προχωρούμε σε ένα έργο τεχνικά άρτιο, ασφαλές, οικονομικά κοστολογημένο, με όλες τις νόμιμες διαδικασίες για να παραδοθεί στην ώρα του. Κατανοούμε την ανυπομονησία της ομάδας που έκανε μεγάλη προσπάθεια για να ανέβει στην Basket League, αλλά και την αγωνία του κοινού της πόλης.
Μέχρι σήμερα έχει χυθεί πολύ μελάνι, υπήρξε δίκαιη και άδικη κριτική, υποβολιμαία δημοσιεύματα τα οποία δεν βοηθούν πουθενά. Ειδικά αν παρέχουν μικροπολιτικά κίνητρα και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς.
Επιλέγουμε να είμαστε προσηλωμένοι στο έργο και να παλεύουμε προς κάθε κατεύθυνση για να προχωρήσει. Στην ώρα της μάχης δεν θα αποπροσανατολιστούμε από τον ένα και μοναδικό μας στόχο. Οι παθογένειες δεν θα μας εμποδίσουν. Σύντομα οι δημότες θα έχουν πλήρη και υπεύθυνη ενημέρωση όπως από την αρχή της θητείας μας πράττουμε», δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος.

26-6-2020

Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου


Ζητήσαμε σήμερα 13 Δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού μας ,έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο τις επόμενες 6 ημέρες ,και ενημέρωση για ένα σημαντικό θέμα που αφορά την ομάδα του Χαρίλαου Τρικούπη και τις εξελίξεις, μετά την άνοδο του στην basket league.
Την αδικαιολόγητη καθυστέρηση δημοπράτησης του έργου στο ΔΑΚ Μεσολογγίου και το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης και έναρξης των εργασιών.

26-6-2020

Δημοτική παράταξη Ι.Π. Μεσολογγίου ‘Δήμος για τα παιδιά μας’


Με μεγάλη μας λύπη διαβάζουμε σε διάφορα αθλητικά έντυπα και ιστοσελίδες ότι η ομάδα μπάσκετ της πόλης μας «Χαρίλαος Τρικούπης», μη έχοντας άλλη λύση, καταδικάζεται να δίνει τα παιγνίδια της στην Πάτρα.

Το πρόβλημα ήταν από πολύ νωρίς γνωστό και μάλιστα υπάρχει και κονδύλι άνω του ενός εκατομμυρίου, το οποίο είναι ανενεργό, εδώ και πολλούς μήνες, για την ενεργειακή αναβάθμιση του ΔΑΚ. Φροντίσαμε να αναδείξουμε ως παράταξη το θέμα έγκαιρα, ώστε ο Δήμος να αναλάβει τις ευθύνες του. Προφανώς όμως τα αυτονόητα στον τόπο μας είναι δύσκολα !

Από ότι καταλαβαίνουμε η ομάδα έπρεπε μέχρι 15 Ιουνίου να δηλώσει έδρα, και η ανακαίνιση του ΔΑΚ δεν έχει καν ξεκινήσει. Με ευθύνη της δημοτικής αρχής, αναγκάζεται λοιπόν να μετακομίσει στην Πάτρα η όπου αλλού. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση, για να καταλάβει ο καθένας, πόσο κακό είναι αυτό και για την πόλη, αλλά και για την ίδια την ομάδα μας και το μέλλον της στην Α1. Οι δημότες στηρίζουν τις ομάδες του δήμου μας, με κάθε τρόπο και μέσο και θα συνεχίσουν να το κάνουν παρά τις αντιξοότητες, η δημοτική αρχή όμως βρίσκεται σε πλήρη αναντιστοιχία με τους δημότες.
Προβλήματα που θα έπρεπε να έχουν λυθεί πριν από χρόνια, εξακολουθούν να μας ταλαιπωρούν ακόμα.

Πριν από τέσσερα χρόνια περίπου, σε επίσκεψη του τότε Γ.Γ. Αθλητισμού, κου Ιούλιου Συναδινού, μας είχε δηλωθεί ότι υπήρχαν διαθέσιμα κεφάλαια μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την ανακαίνιση του ΔΑΚ, του Δημοτικού Σταδίου Μεσολογγίου, για αντικατάσταση χλοοτάπητα, ταρτάν για τον στίβο κλπ. και γενικά για την ανακαίνιση όλων των σταδίων του δήμου μας, το μόνο που έπρεπε να γίνει από πλευράς, του τότε δημάρχου κου Καραπάνου, ήταν να κατατεθούν οι αντίστοιχες μελέτες, ώστε να κινηθεί η διαδικασία εκταμίευσης. Φαίνεται όμως ότι αυτό ήταν τραγικά δύσκολο και ουδέποτε έγινε!

Υπάρχει λοιπόν μια διαχρονική κακοδαιμονία που θα πρέπει να προβληματίσει όχι μόνο τους φιλάθλους, αλλά και όλους τους δημότες. Η ατομική ευθύνη δεν είναι απαραίτητη μόνο για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, αλλά για όλες τις αποφάσεις που αφορούν την ζωής μας και το μέλλον μας.

Καλό το επικοινωνιακό σας πρόγραμμα κε Δήμαρχε, αλλά θα πρέπει να κατανοήσετε ότι η επικοινωνία από μόνη της, δεν λύνει προβλήματα. Χρειάζεται οργάνωση, θέληση, όρεξη για δουλειά , έγκαιρη πρόβλεψη και γρήγορα αντανακλαστικά, τα οποία φαίνεται ότι για την παράταξή σας, είναι αγαθά εν ανεπαρκεία.

Εμείς από την πλευρά μας, θα στηρίξουμε με ότι δυνάμεις διαθέτουμε, τον «Χαρίλαο Τρικούπη», την ΑΕΜ και όλες τις ομάδες του δήμου μας και ευχόμαστε να έχουν μια πολύ καλή πορεία στα προσεχή πρωταθλήματα που θα συμμετάσχουν, παρά τα προβλήματα που υπάρχουν.

Π. Σκαρμούτσος
Δημοτικός σύμβουλος
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Συμμαχία για το μέλλον»
Ι.Π. Μεσολογγίου 24/6/2020


 

Ερώτηση

Προς:
Την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κα Λίνα Μενδών
Τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Θεοδωρικάκο

Θέμα: Άμεση ανάγκη αναβάθμισης του ΔΑΚ Μεσολογγίου

Η ομάδα μπάσκετ “Χαρίλαος Τρικούπης” αποτελεί πηγή χαράς και περηφάνιας για την πόλη του Μεσολογγίου, έχοντας διαγράψει τα τελευταία έτη μια επιτυχημένη και συνεχώς ανοδική πορεία. Μάλιστα την αγωνιστική περίοδο 2020-2021 θα αγωνισθεί στην κορυφαία κατηγορία της Basket League.

Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει ενθουσιασμό στους κατοίκους του Μεσολογγίου που περιμένουν να δουν την τοπική ομάδα να αντιμετωπίζει τις κορυφαίες ομάδες της χώρας. Ωστόσο, αντί η ομάδα, η πόλη, οι τοπικοί φορείς και οι φίλαθλοι να αναμένουν την έναρξη των αγώνων, αγκάθι παραμένει το θέμα του γηπέδου.

Σημειώνεται ότι η ομάδα έως σήμερα χρησιμοποιούσε ως έδρα το ΔΑΚ Μεσολογγίου, που αποτελεί δημοτική εγκατάσταση. Ωστόσο, το Κλειστό Γυμναστήριο έχει άμεση ανάγκη αναβάθμισης και ανακατασκευής, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις προδιαγραφές μεγάλων αγώνων. Ήδη διαφαίνεται το ενδεχόμενο η ομάδα να χρησιμοποιήσει ως έδρα της γήπεδο στην Πάτρα, με αποτέλεσμα να βρίσκεται μακριά από τους φιλάθλους και την πόλη του Μεσολογγίου.

Στο πλαίσιο αυτό, επιβάλλεται η ενεργοποίηση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού αλλά και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με την παροχή των απαιτούμενων πόρων ώστε ο Δήμος Μεσολογγίου να μπορέσει να προβεί στις αναγκαίες εργασίες.

Χρόνος πλέον δεν υπάρχει για αναβολές, αφού η ομάδα θα πρέπει σύντομα να δηλώσει επίσημα που θα αγωνισθεί τη νέα αγωνιστική περίοδο. Η προοπτική δε, να αγωνισθεί μακριά από το Μεσολόγγι θα αποτελέσει πλήγμα για την πόλη, τόσο σε ηθικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο στήριξης της τοπικής οικονομίας.

Κατόπιν αυτών ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

1.Υπάρχει προγραμματισμός για την υλοποίηση έργων ανακατασκευής του Κλειστού Γυμναστηρίου ΔΑΚ Μεσολογγίου; Υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την υλοποίησή τους;

2.Ποια είναι η χρηματοδότηση που απαιτείται προκειμένου να υλοποιηθούν τα έργα στο ΔΑΚ Μεσολογγίου; Έχουν εξασφαλισθεί οι αναγκαίοι πόροι;

3.Ποια είναι η εξέλιξη του έργου ενεργειακής αναβάθμισης του ΔΑΚ Μεσολογγίου;

Ο Ερωτών Βουλευτής
Δημήτρης Κωνσταντόπουλος