dhmarxeiomesologiou1

To έργο αποχέτευσης στην Βίγλα και Καλλονή Μεσολογγίου

Ποιος πρέπει να ζητήσει δημόσια συγνώμη; Αυτός που “διαβάζει” ελληνικά ή αυτός που πρέπει να αποκρυπτογραφεί τις αποφάσεις του;

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε, σου συνιστώ να διαβάσεις ουκ ολίγες φορές την απόφαση 190/2020 της Οικονομικής Επιτροπής – της οποίας και προεδρεύεις – και εκεί θα διαπιστώσεις με τον πλέον καθαρό τρόπο ότι η απόφασή της αναφέρεται και στα δύο σκέλη, δηλαδή και στο υπό εκτέλεση έργο και στις απαιτούμενες μελέτες προς εκπόνηση με την διαδικασία βέβαια της διαπραγμάτευσης. Το ποιος βέβαια θα κρίνει ποιες είναι οι άκρως συμφέρουσες τιμές για την εκπόνηση των απαιτούμενων μελετών, είναι ένα θέμα προς συζήτηση.
Αν δεν συμβαίνει αυτό, οφείλετε άμεσα να ανακαλέσετε και να κάνετε ορθή επανάληψη της ως άνω απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής, όπως σας κάλεσε και ο πρώην Δήμαρχος κ. Νίκος Καραπάνος, οι δε δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ» οφείλουν να ξεκαθαρίσουν ποια ήταν η στάση τους στην συγκεκριμένη συνεδρίαση. Αυτή είναι η ορθή διαδικασία, είτε το θέλετε είτε όχι.

Πάμε τώρα στην ουσία.
Το ποιος “εκτέθηκε” και συνεχίζει να είναι «δημόσιος κατήγορος», όπως και η προηγούμενη δημοτική αρχή κατά κόρον με χαρακτήριζε όταν αμφισβητούνταν οι όποιες επιλογές της, θα το κρίνουν οι δημότες, εάν δεν το έχουν κρίνει ήδη, τόσο πολύ νωρίς…
Την γόνιμη αντιπολίτευση και την καλόπιστη κριτική να μην την επικαλείστε όταν σας βολεύει ή στριμώχνεστε. Είμαστε όλοι δημόσια πρόσωπα και υποκείμεθα στην βάσανο της κριτικής. Αυτό προφανώς δεν σας αρέσει καθόλου και δεν είναι καν στην “ατζέντα” σας.
«Αυτοκράτορες» με παραλλαγές στην τοπική αυτοδιοίκηση, δεν υπάρχουν κ. Δήμαρχε.

Για όλα αυτά τα φαιδρά περί «προσαρμογής στον ρόλο μου», μήπως κάποια στιγμή αποκτήσει «χρησιμότητα» ο λόγος μου, ένα πράγμα σας υπενθυμίζω κ. Δήμαρχε: μην λησμονείτε πως και ποιοι σας εξέλεξαν Δήμαρχο!

Και μιας και μιλάτε για συμπόρευση της δημοτικής αρχής με το δημόσιο συμφέρον, σας καλώ για μια ακόμη φορά να απαντήσετε: Με ποια διαδικασία θα πάτε σε δημοπράτηση για το Κλειστό, την Παλαμαϊκή και τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό πέριξ του Κήπου των Ηρώων; Και φυσικά, καμιά συγνώμη δεν οφείλω σε σας και στον υποβολέα σας, καθότι αφ’ ενός μεν εσείς είστε εκτεθειμένοι και αφ’ ετέρου δημόσιες συγνώμες ζητούσαν σε άλλες εποχές και εσείς εσχάτως στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου από τους εργαζόμενους. Έτσι δεν είναι;
Συνημμένα η υπ’ αριθ. 190/2020 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.

ΥΓ. Για να δούμε τελικά εάν η «Ώρα του δημότη» θα λάβει σάρκα και οστά. Οι πολίτες αναμένουν εναγωνίως…

Πάνος Παπαδόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος Ι.Π. Μεσολογγίου
για τη Δημοτική Παράταξη «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»


 

Σε ότι αφορά την ανακοίνωση του γνωστού δημοτικού συμβούλου για το έργο κατασκευής Δικτύων Αποχέτευσης Ομβρίων Υδάτων σε Βίγλα – Άγιο Δημήτριο και Καλλονή παραθέτουμε τα εξής:

Επι της ουσίας:

Η απόφαση 190/2020 της Οικονομικής Επιτροπής δεν αφορά το έργο κατασκευής Δικτύων Αποχέτευσης Ομβρίων Υδάτων σε Βίγλα – Άγιο Δημήτριο και Καλλονή προϋπολογισθέντος κόστους 3.183.365 €
Η απόφαση 190/2020 αφορά τον διαγωνισμό με διαπραγμάτευση για την εκπόνηση των μελετών ύψους 40.000 € (μαζί με το ΦΠΑ) που πρέπει να ολοκληρωθούν σε πρώτη φάση για την υλοποίηση των δύο αυτών μεγάλων έργων σε περιοχές που πλήττονται από πλημμυρικά φαινόμενα. Την Βίγλα – Άγιο Δημήτριο και την Καλλονή.

Σε ότι αφορά την διαδικασία δημοπράτησης των μελετών (και όχι του έργου) με διαπραγμάτευση επιλέχθηκε η ταχύτερη διαδικασία για να μην χαθεί το δεσμευμένο ποσό από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Επιλέξαμε την ταχύτητα και την ευελιξία εντάσσοντας μελέτες με τιμές άκρως συμφέρουσες ώστε να προχωρήσουμε γρήγορα τα μεγάλα έργα υποδομών.
Επί των σχολίων:
Ο ενδεδυμένος με την μανδύα του δημόσιου κατήγορου κ. Παπαδόπουλος δεν γνώριζε το περιεχόμενο της απόφασης; Όφειλε να το γνωρίζει …Εκτέθηκε!

Μήπως ενώ το γνώριζε, σκοπίμως το παραποίησε; Υπέπεσε στην άδικη πράξη της παραπλάνησης και εξαπάτησης! Όπως και να’ χει καλείται να ζητήσει δημόσια συγνώμη. Και να αποφασίσει σε τι μήκος κύματος θα κινείται. Αυτό της γόνιμης αντιπολίτευσης και της καλόπιστης κριτικής ή το άλλο των υπονοούμενων, της παραπληροφόρησης και της ισοπέδωσης.

Μήπως συνειδητά ή ασυναίσθητα συνεχίζει το ίδιο τροπάρι του αδιακρίτως; Ας μάθει ότι τα πράγματα στο δήμο μας άλλαξαν και ας προσαρμοστεί στις ανάγκες του ρόλου του μήπως και κάποια στιγμή αποκτήσει χρησιμότητα ο λόγος του.
Διότι η νέα Δημοτική αρχή πορεύεται και θα πορεύεται με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και το συμφέρον των πολιτών ΚΑΙ ΜΟΝΟ και οι τακτικές με υπονοούμενα και λάσπες δεν την αγγίζουν.
Ναι στο δημόσιο διάλογο και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά με επιχειρήματα και ΑΛΗΘΕΙΕΣ.
Για να πάει καμιά φορά ο τόπος μπροστά!

Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου