rmegaro

Η ανάθεση έργων στον Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου

Θεωρούσαμε ότι έστω και αργά ο κ. Παπαδόπουλος θα παραδεχθεί το λάθος του και θα «ανακρούσει πρύμναν». Όμως φεύ…
Τώρα ζητάει ορθή επανάληψη αν και του δόθηκε απάντηση. Στον τίτλο της αποφάσεως γράφει: «Έγκριση ΜΕΛΕΤΗΣ και τρόπος διενέργειας διαγωνισμού με τίτλο «Εκπόνηση ΜΕΛΕΤΩΝ δημιουργίας δικτύων και δομικών υποδομών για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου».

Το υπό εκπόνηση έργο και τα εκατομμύρια που παρέθετε στην πρώτη ανακοίνωσή του περιγράφεται γιατί πρέπει να ειπωθεί τι σκοπό έχει η μελέτη, ποιο έργο θα πρέπει να μελετηθεί! Απλά και ελληνικά!

Εάν ο κ. Παπαδόπουλος δεν μπορούσε να το αντιληφθεί, παρότι γνωρίζει την Ελληνική καλά, με ένα τηλέφωνο στη γραμματέα της Οικονομικής Επιτροπής θα είχε τη δυνατότητα να λάβει διευκρινίσεις. Αυτό κάνει ένας υπεύθυνος δημοτικός σύμβουλος. Ρωτάει, ερευνά για να αποκρυσταλλώσει άποψη. Υποδεικνύει, αν θεωρεί ότι κάτι δεν αποδόθηκε καλά. Δεν «πυροβολεί» και «όποιον πάρει ο χάρος»!
Το ότι επικαλείται δε και βρίσκει αποκούμπι στον πρώην Δήμαρχο δεν είναι και τόσο τιμητικό γι’ αυτόν. Γνωρίζουμε και γνωρίζει τι κίνητρα έχει ο καθένας… Εμείς δεν τον βάζουμε στο ίδιο «τσουβάλι».

Όσο για τα άλλα ερωτήματά του… Όλα με την ώρα τους. Ας μην προτρέχει, θα έχει χρόνο να κάνει αντιπολίτευση. Λυπούμαστε όμως που είναι «στείρα».

Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου


Μεσολόγγι 23 Ιουνίου 2020

Με έκπληξη διαβάσαμε εχθές στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ανακοίνωση του Πάνου Παπαδόπουλου, που αναφέρεται στην δημοτική αρχή Καραπάνου, αλλά και την απορία του σε ό,τι αφορά αποφάσεις, αναθέσεις κλπ της νέας δημοτικής αρχής και του επικεφαλής της.

Άλλη μια φορά, θα θυμίσουμε ότι σιγά μην περιμέναμε τον κύριο Λύρο να μας δικαιώσει! Ο κύριος Λύρος ανέβασε προεκλογικά τους τόνους και αποφάσισε τον τρόπο που πολιτεύθηκε, μιλώντας και κατακρίνοντας όλους και για όλα! Βεβαίως στον δημόσιο στίβο πρέπει να προσέχεις τι λες και τι κάνεις!

Ας τον κρίνουν λοιπόν οι δημότες, αφού πήρε την ψήφο τους, υποσχέθηκε τα πάντα σε όλες και σε όλους, και τώρα;

Για την αποκατάσταση της αλήθειας όμως, με έκπληξη είδαμε ότι στην συγκεκριμένη απόφαση της οικονομικής επιτροπής, το θέμα που συζητήθηκε ήταν η τροποποίηση μελέτης (την οποία είχαν συντάξει υπηρεσιακοί παράγοντες στην διάρκεια της θητείας μας) και η αδυναμία εκτέλεσης αυτής (υδραυλική μελέτη) από την υπηρεσία του Δήμου. Ο συνδυασμός μας συμμετείχε με δύο δημοτικούς συμβούλους, όπου και ψήφισαν την ανάθεση της μελέτης, λόγω αδυναμίας εκτέλεσης της! Ουδέποτε συζητήθηκε ο τρόπος δημοπράτησης και ανάθεσης του έργου, και δεν θα μπορούσε, αφού πρώτα εγκρίνεται η μελέτη (όταν δεν υπάρχει ολοκληρωμένη σήμερα).

Μιλάμε λοιπόν για διαστρέβλωση της απόφασης;
Ενημερώσαμε εχθές λοιπόν, τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και την υπάλληλο, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει γίνει ανάκληση της απόφασης. Σημειώνεται δε, ότι στην συγκεκριμένη σύγκληση της οικονομικής επιτροπής, για το συγκεκριμένο θέμα δεν είχε σταλεί εισήγηση και γι΄αυτό το λόγο καλέστηκε αρμόδια υπάλληλος για επεξηγήσεις.

Επίσης, ένα άλλο περίεργο της συγκεκριμένης απόφασης είναι ότι στην παράγραφο 3, αναγράφεται «η εταιρεία μας……». Ξέχασαν φαίνεται να το αλλάξουν και να το μελετήσουν και άφησαν το COPY PASTE που έλεγε και πρώην υπουργός!

Για ποια εταιρεία μιλάει κύριε Λύρο; Έχετε αναθέσει κιόλας την μελέτη; Πείτε να μάθει ο κόσμος που σας ψήφισε… Μήπως γι’αυτό δεν θέλετε αντιδήμαρχο έργων κύριε Λύρο;

Κύριε Παπαδόπουλε, μάλλον τα όργανα άρχισαν, αλλά το μπουζούκι ξέμεινε από χορδές!!!

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «δήμος για τα παιδιά μας» – π. Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, Νίκος Γ. Καραπάνος


 

Θα περίμενε κανείς η παρούσα Δημοτική Αρχή να τηρήσει στοιχειωδώς τις υποσχέσεις της αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας το Δήμου και την διαδικασία ανάθεσης των έργων. Φεύ!

Με την υπ’ αριθ. 190/2020 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής (ΑΔΑ: Ψ5Ε7ΩΡΖ-1ΩΤ) που ήταν και ΟΜΟΦΩΝΗ – με τις ψήφους και της παράταξης Καραπάνου – μεταξύ των άλλων εγκρίθηκε ο τρόπος διενέργειας διαγωνισμού με την διαδικασία του άρθρου 32 του νόμου 4412/18 (Ανάθεση εργασιών με διαπραγμάτευση λόγω του κατεπείγοντος) για τα έργα «Εσωτερικό δίκτυο αποχέτευση ομβρίων υδάτων (ΒΙΓΛΑ – ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ)» και «Εσωτερικό δίκτυο αποχέτευση ομβρίων υδάτων (ΚΑΛΛΟΝΗ)» συνολικού προϋπολογισμού με ΦΠΑ 3.183.365,20 ευρώ, στοιχειοθετώντας προφανώς την επιλογή διαδικασίας ανάθεσης με διαπραγμάτευση στο ότι ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εδώ και 3 χρόνια!

Με δυο λόγια ο Δήμαρχος κ. Λύρος ακολουθεί την ίδια πεπατημένη του προκατόχου του, με ό,τι αυτό συνεπάγεται (αδιαφάνεια, ζημία του Δήμου, αμφιλεγόμενη τακτική). Τι θα πει τώρα στους δημότες και στο Δημοτικό Συμβούλιο; Ποιον δικαιώνει με αυτή την τακτική; Γιατί δεν προχωράει ο Δήμος σε ανοιχτό δημόσιο διεθνή διαγωνισμό, όπως η νομοθεσία προβλέπει και έχει τα χρονικά περιθώρια να το κάνει, ώστε να υπάρξει υγιής ανταγωνισμός και μεγαλύτερη έκπτωση στα εν λόγω έργα;

Δώστε μια πειστική απάντηση και αφήστε τις δικαιολογίες. «Αρχή άνδρα δείκνυσι» που έλεγαν και οι αρχαίοι ημών πρόγονοι…
Διότι κατά πως φαίνεται άρχισαν τα όργανα και το μπουζούκι εργάζεται… και μάλιστα πολύ φάλτσα… Διαφωνείτε;

Υ.Γ. Με το γήπεδο μπάσκετ, την Παλαμαϊκή και την προετοιμασία του φακέλου του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού ανάπλασης πέριξ του Κήπου των Ηρώων, το ίδιο θα πράξετε;

Πάνος Παπαδόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος Ι.Π. Μεσολογγίου  για τη Δημοτική Παράταξη
«ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»