2394

Οι στρατιωτικές μονάδες της Αιτωλοακαρνανίας

Αγαπητοί συνάδελφοι, μέλη της Ε.Σ.Π.Ε.ΑΙΤ,

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας (Ε.Σ.ΠΕ.ΑΙΤ.), διαπιστώνει με ιδιαίτερη χαρά ότι μετά και την κοινοποίηση των ετήσιων μεταθέσεων, οι Μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας που εδρεύουν σε αυτή ενισχύονται ή παραμένουν με την ίδια στελέχωση. Συγκεκριμένα δικαιώνονται απόλυτα οι ενέργειες της Ένωσης τόσο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη του Κλιμακίου Φύλαξης Αγρινίου, όσο και για την μη εφαρμογή μείωσης της συνολικής δύναμης των στελεχών που υπηρετούν στο στρατιωτικό Α/Δ Ακτίου.

Σας υπενθυμίζουμε ότι με σχετικό έγγραφο η ΕΣΠΕΑΙΤ ανέδειξε, σε ότι αφορά την Μονάδα του Αγρινίου, το μείζον θέμα της μικρής στελέχωσης με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι να δυσκολεύονται να λάβουν τις άδειες τους. Με χαρά διαπιστώσαμε ότι μετά την ολοκλήρωση των μεταθέσεων το Κλιμάκιο θα έχει μία σημαντική αύξηση προσωπικού, λύνοντας έτσι το συγκεκριμένο θέμα. Παράλληλα, και για άλλη μια χρονιά, η στελέχωση της Μονάδας του Ακτίου παραμένει στα ίδια επίπεδα, επιβεβαιώνοντας την ευρέως κοινά αποδεκτή άποψη ότι το οργανόγραμμα (Π.Ο.Υ) που είχε εκδοθεί το καλοκαίρι του 2018 δεν δύναται να εφαρμοστεί. Ο θεσμικός ρόλος της Ένωσης μπορεί να μην επιτρέπει την εμπλοκή σε επιχειρησιακά θέματα των Ενόπλων Δυνάμεων, όμως είναι υποχρεωμένη, και αυτό έπραξε, να αναδείξει τις ανησυχίες – προβληματισμούς – φόβους των μελών της από την εφαρμογή αυτού του οργανογράμματος. Το έπραξε λοιπόν, κατάφερε να βρεί πολλούς συμπαραστάτες και θα συνεχίσει την προσπάθεια έως ότου επιτευχθεί η τροποποίηση του.

Επίσης πέραν των παραπάνω προβλημάτων το ΔΣ της ΕΣΠΕΑΙΤ ανέδειξε και μία άλλη σημαντική αδικία που αφορά την μοριοδότηση που λαμβάνουν τα στελέχη των συγκεκριμένων Μονάδων. Μέσω του σχετικού εγγράφου η Ένωση είχε επισημάνει ότι οι συνάδελφοι του Αγρινίου θα πρέπει να μοριοδοτούνται με βάση την Μονάδα υπαγωγής τους (116ΠΜ), γεγονός που έγινε πράξη από το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας. Όσον αφορά την μοριοδότηση των στρατιωτικών του Ακτίου η Ένωση επισήμανε ότι αφού το έργο – αποστολή της Μονάδας παραμένει το ίδιο με τα παλαιότερα χρόνια δεν είναι δίκαιο λόγω μιας οργανωτικής μεταβολής να εφαρμόζεται τόση μεγάλη μείωση των μορίων. Το συγκεκριμένο θέμα όπως και τα ανωτέρω συζητήθηκαν με τον κ. ΥΦΕΘΑ από τον Πρόεδρο της Ένωσης κ. Λεμονιά Απόστολο και τον Πρόεδρο της Πανελληνίας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ) κ. Ρώτα Δημήτριο σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο μήνα. Ο κ. ΥΦΕΘΑ κατανόησε τα θέματα και δεσμεύτηκε ότι θα αναλάβει σχετικές πρωτοβουλίες ώστε να υπάρξει επανεξέταση τόσο για τον Π.Ο.Υ, όσο και την μοριοδότηση των στρατιωτικών του Ακτίου.

Κλείνοντας, το ΔΣ της ΕΣΠΕΑΙΤ απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους συναδέλφους που υπηρετούν σε Μονάδες της Αιτωλοακαρνανίας να στηρίξουν την όλη προσπάθεια με δύο απλές κινήσεις. Εγγραφείτε και γίνετε ενεργά μέλη. Σύντομα το Σωματείο θα προχωρήσει στην διεξαγωγή αρχαιρεσιών και η ειλικρινείς διάθεση μας είναι να υπάρχουν ακόμα περισσότερα μέλη, ακόμα περισσότεροι υποψήφιοι, ακόμα περισσότεροι που θα ψηφίσουν και τέλος ακόμα περισσότεροι αντιπρόσωποι στην πηγή της θεσμικής εκπροσώπησης, την ΠΟΜΕΝΣ.

Αγαπητοί συνάδελφοι, μέλη της Ε.Σ.Π.Ε.ΑΙΤ,

τα πρώτα θετικά αποτελέσματα ήδη είναι πραγματικότητα και να είστε σίγουροι ότι όλοι μαζί είμαστε πιο δυνατοί από ότι ο καθένας μόνος του, όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε κάτι καλύτερο για τους ίδιους και τις οικογένειές μας.

Σας περιμένουμε δίπλα μας με ειλικρίνεια, αλήθεια και συνεργασία.

ΕΝΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ