agrinio9

Θερινό πενθήμερο για τα εμπορικά καταστήματα του Αγρινίου

Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να καταθέσω εκ μέρους του συνδυασμού μας τις απόψεις μας σε σχέση με την ανακοίνωση που εξέδωσε το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου στις 13-6-2020.
Αναφορικά με την απόφαση για το θερινό πενθήμερο που καλούνται να εφαρμόσουν οι συνάδελφοι έμποροι το φετινό καλοκαίρι δηλώνω ότι:

1.O σχεδιασμός και η εκτέλεση της διαδικασίας του ερωτηματολογίου για την καταγραφή της άποψης των συναδέλφων έγινε βεβιασμένα και με λάθος τρόπο .
Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί επίσημη ψηφοφορία ,αλλά μια σφυγμομέτρηση. Κατά συνέπεια το αποτέλεσμα δεν μπορεί να εκληφθεί ως οριστικό. Και αυτό γιατί το ΔΣ του συλλόγου έπρεπε να αξιολογήσει ότι το 53% που απάντησε ΚΛΕΙΣΤΑ δεν μπορεί να αγνοεί το υπόλοιπο 47%(34%ΑΝΟΙΧΤΑ και 12,25 ΑΛΛΟ) και το ΔΣ να καλεί τους συναδέλφους να το εφαρμόσουν.
Το ερωτηματολόγιο το οποίο διακινήθηκε από τον σύλλογο δεν είχε στη τρίτη του επιλογή συγκεκριμένη πρόταση από το ΔΣ . Γιατί έτσι θα μπορούσαν να επιλέξουν οι συνάδελφοι μια εναλλακτική πρόταση εκτός από το Ανοιχτά η Κλειστά που ήταν οι δύο άλλες επιλογές .Εμείς έγκαιρα κάναμε πρόταση ώστε να παραμείνουν ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΑ ΣΑΒΒΑΤΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΝΟΣ ΜΗΝΑ στον πρώην Πρόεδρο του συλλόγου και αυτό το επισημάναμε λόγω των έκτακτων συνθηκών που επικρατούν σήμερα στην αγορά ,αλλά αυτό δεν ελήφθη υπ όψιν. Την ίδια πρόταση επανέλαβα και ενώπιον του ΔΣ σε συνεδρίαση του που έγινε στις 10-6-2020 όταν και προσκλήθηκα να παρευρεθώ από τον πρώην Πρόεδρο του συλλόγου.
Ο συνδυασμός μας επίσης με επιστολή του στο νέο ΔΣ στις 12-6-2020 και πριν την επίσημη ανακοίνωση του συλλόγου κάλεσε τους συναδέλφους για άλλη μια φορά να συζητήσουν για ένα διάστημα ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΣΑΒΒΑΤΑ από 18 Ιουλίου έως και 15 Αυγούστου, γιατί πιστεύουμε ότι λόγω των εξελίξεων που έχουν προκύψει στην αγορά αυτή η πρόταση θα είχε αποδοχή από την συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων .

2.Όσον αφορά αυτά που γράφονται προς το πρόσωπο μου έχω να δηλώσω προς τα μέλη του ΔΣ ότι ΘΛΙΒΟΜΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΡΑΣΕΟΛΟΓΙΑ. Η στάση και η συμπεριφορά τους δεν ταιριάζει στην ιστορία του συλλόγου.
Θέλω επίσης με εντελώς ξεκάθαρο και κατηγορηματικό τρόπο να απευθυνθώ στο ΔΣ και να δηλώσω ότι και ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΜΟΥ ΑΝΟΙΧΤΟ θα συνεχίσω να κρατώ και στην ΑΓΟΡΑ κοντά στους συναδέλφους μου θα εξακολουθήσω να βρίσκομαι, να συζητώ μαζί τους ,να ακούω τις αγωνίες τους και να λαμβάνω τα μηνύματα, όπως αυτό άλλωστε κάνω εδώ και τριάντα πέντε χρόνια με ανιδιοτέλεια και συνέπεια, πάντα προσπαθώντας για την επίλυση των προβλημάτων τους.

3.Ο συνδυασμός μας ΕΝΩΜΕΝΟ ΕΜΠΟΡΙΟ που συγκροτήθηκε πριν λίγους μήνες για να συμμετέχει στις εκλογές του ΕΣΑ όταν αυτές γίνουν ,έχει σαν σκοπό όχι να ΔΙΧΑΣΕΙ αλλά να ΕΝΩΣΕΙ ,όχι να αγκυλωθεί σε καρέκλες ,ούτε να έχει ρόλους ,ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΜΑΣ ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΜΑΣ ΟΡΓΑΝΟ , ΜΕ ΥΨΗΛΟ ΗΘΟΣ ,ΜΕ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗ ΜΑΣ.

Αυτοί που τελικά θα κρίνουν και θα αποφασίσουν για αυτό είναι οι ίδιοι οι συνάδελφοι μας.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ‘ΕΝΩΜΕΝΟ ΕΜΠΟΡΙΟ’
ΚΩΣΤΙΚΟΓΛΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗΣ


 

Το θερινό πενθήμερο σαφέστατα και δεν είναι το σοβαρότερο πρόβλημα της αγοράς.
Για λόγους που δεν είναι του παρόντος να παρουσιαστούν, φέτος μεθοδεύτηκε, άκαιρα η σχετική συζήτηση.

Λόγω των ειδικών συνθηκών που δεν επιτρέπουν την διεξαγωγή Γενικής Συνέλευσης, επιλέχθηκε να διακινηθεί ερωτηματολόγιο σε μέλη και μη μέλη του Συλλόγου ισάριθμα, καλύπτοντας και σημαντικό αριθμό καταστημάτων στο χώρο των τροφίμων.
Όλοι οι συνάδελφοί μας γνώριζαν πολύ καλά ότι συμμετείχαν σε μια διαδικασία και εξέφραζαν την άποψή τους σαν να μετείχαν σε μια ανοιχτή δημοκρατική ψηφοφορία.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου ανακοινώνει ότι:
Η απόλυτη πλειοψηφία μελών και μη μελών ψήφισαν υπέρ της εφαρμογής θερινού πενθημέρου για το 2020 για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.
Το Δ.Σ. του Ε.Σ.Α. στην συνεδρίασή του στις 11-6-2020 αποφάσισε το αυτονόητο.
Να σεβαστεί το αποτέλεσμα που έλαβε και να αποτρέψει τη διαστρέβλωση της θέλησης της πλειοψηφίας.

Γιατί το Δ.Σ. του Ε.Σ.Α.:
είναι εκτελεστικό όργανο των αποφάσεων των μελών του.
έχει ευθύνη να τις υπερασπιστεί και να τις διαφυλάξει.
δεν έχει δικαίωμα παρουσίας, λόγου και ύπαρξης αν αναζητά τρόπους να καθυποτάξει την πλειοψηφία στην μειοψηφία.

Καλούμε τους συναδέλφους που ψήφισαν «ανοιχτά»:
να μην ανοίξουν κανένα Σάββατο του 2μήνου και να εφαρμόσουν μια απόφαση στη διαδικασία της οποίας μετείχαν.
να βάλουν τη συλλογικότητα πάνω από όλα και να στείλουν ηχηρό μήνυμα σε όλους, εντός κι εκτός των τειχών.

Καλούμε τους συναδέλφους που ψήφισαν περιορισμένη εφαρμογή:
να πράξουν το ίδιο ακριβώς όπως επίσης καλεί την απόλυτη πλειοψηφία που η ψήφος της αποτελεί δεσμευτική απόφαση για όλους μας, να θεωρήσει καθήκον της να υπερασπιστεί τον σεβασμό αυτής της απόφασης.

Το Δ.Σ. λυπάται αλλά είναι υποχρεωμένο να απευθύνει αυστηρή σύσταση και να καλέσει σε αυτοσυγκράτηση τον επικεφαλής του συνδυασμού Ενωμένο Εμπόριο-Αξιοπιστία-Προοπτική.
Τον εγκαλεί να αναλογιστεί αν οι ενέργειές του συμφωνούν με τον τίτλο του συνδυασμού του.
Τονίζει πως ούτε στην ενότητα ούτε στην αξιοπιστία ούτε στην προοπτική για τον εμπορικό κόσμο και το συλλογικό του όργανο προσφέρει υπηρεσίες όποιος σχεδιάζει στο πως θα περιφρονήσει την απόλυτη πλειοψηφία.
Δυστυχώς, αποδεικνύει πως δεν έχει σε μεγάλη εκτίμηση τις δημοκρατικές διαδικασίες και σκοπεύει να τις χρησιμοποιήσει όσο τον βολεύουν.
Φαίνεται ότι η «πολύχρονη» πείρα που συνεχώς επικαλείται δεν τον έχει βοηθήσει στο να κατανοήσει τα αυτονόητα.

Τέλος το Δ.Σ. ενημερώνει:
θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν για την όσο γίνεται πιο άμεσα σύγκλιση Εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης και προκήρυξης εκλογών.(θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση).
Μέχρι τότε όλα τα μικρά και μεγάλα θέματα που αφορούν τη δουλειά μας και την επιβίωσή μας θα είναι σε καθημερινή του έγνοια είτε συνδέονται με αποφάσεις της δημοτικής αρχής είτε της κυβέρνησης αντίστοιχα. (θα εκδοθεί σχετική ανακοίνωση).

˃ Στηρίζουμε τον Σύλλογό μας
˃ Σεβόμαστε την πλειοψηφία.
˃ Όλοι μαζί για τα μαγαζιά μας και τις ζωές μας.
ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Ε.Σ.Α.

Υ.Γ./ Επισυνάπτουμε αναλυτικό πίνακα αποτελεσμάτων της γραπτής ψηφοφορίας

ΕΡΩΤΗΘΗΚΑΝ: 400
ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ:
ΑΝΟΙΧΤΑ: 136 – 34%
ΚΛΕΙΣΤΑ: 214 – 53,50%
ΑΛΛΟ: 49 – 12,25%
ΟΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Ο ΕΣΑ: 1 – 0,25%

ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΑΝΟΙΧΤΑ
ΜΕΛΗ : 59
ΜΗ ΜΕΛΗ: 77

ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΚΛΕΙΣΤΑ:
ΜΕΛΗ: 110
ΜΗ ΜΕΛΗ:104

ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΑΛΛΟ:
ΜΕΛΗ: 38
ΜΗ ΜΕΛΗ: 11

ΟΤΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Ο ΕΣΑ: 1 ΜΗ ΜΕΛΟΣ

Εμπορικός σύλλογος Αγρινίου ‘Ο Ερμής’