doctor1

Τηλεμαραθώνιος στήριξης των δομών υγείας της Αιτωλοακαρνανίας

Η υγειονομική κρίση του κορωνοϊού ανέδειξε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την τεράστια αξία των δημόσιων συστημάτων καθολικής κάλυψης υγείας και την ανάγκη σημαντικής ενίσχυσης του ΕΣΥ στη χώρα μας.
Με τα περιοριστικά μέτρα της πολιτείας, την ατομική ευθύνη και την καθημερινή μάχη του υγειονομικού προσωπικού, καταφέραμε να περιορίσουμε τα κρούσματα και θανάτους από κορωνοϊό.
Τώρα είναι η ώρα μιας μεγάλης επένδυσης στη Δημόσια Υγεία και μιας αποφασιστικής ενίσχυσης των νοσοκομείων, των Κέντρων Υγείας και των υπόλοιπων δημόσιων δομών με ανθρώπινο δυναμικό, υποδομές, εξοπλισμό και μέσα.
Αξίζουν συγχαρητήρια  στην  ΠΑΕ Παναιτωλικός και τον περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό «Αχελώος», για την πρωτοβουλία τους να διοργανώσουν τηλεμαραθώνιο για την ενίσχυση των δομών υγείας Ν. Αιτωλοακαρνανίας, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά, έμπρακτα τον κοινωνικό τους ρόλο.

Η δημοτική ομάδα της παράταξή μας «Αγρίνιο Μπορείς» με επικεφαλής την κ. Χριστίνα Σταρακά, αναγνωρίζοντας την αξιέπαινη  πρωτοβουλία στηρίζει ενεργά τον τηλεμαραθώνιο με χρηματικό ποσό που θα καταθέσει στον αντίστοιχο τραπεζικό λογαριασμό.


Η Γυμναστική Εταιρεία Αγρινίου στηρίζει την πρωτοβουλία του τηλεμαραθωνίου της ομάδας του Παναιτωλικού και του Αχελώος TV,για την ενίσχυση των Δομών Υγείας του Νομού Αιτωλοακαρνανανίας και καλεί τα μέλη και τους φίλους της να συνδράμουν στον κοινό σκοπό,όπως και όσο μπορεί ο καθένας.Ο τηλεμαραθώνιος θα λάβει χώρα την Κυριακή, 31 Μαΐου, στις 19:30.
Την ίδια μέρα, από 10:00 έως 14:00 θα λάβει χώρα αιμοδοσία στο Γήπεδο του Παναιτωλικού,από το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου.


Προτεραιότητα για όλους μας, όπως και για ένα οργανωμένο κράτος, πρέπει πάντα να αποτελεί η προστασία της υγείας των πολιτών και η στήριξη του δημοσίου Συστήματος Υγείας.

Η νέα πραγματικότητα που προέκυψε λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης του κορωνοϊού έφερε στην επικαιρότητα αυτή την συνθήκη και μαζί με την υποχρέωση του επίσημου κράτους ήρθε και η αφύπνιση της ατομικής ευθύνης του καθενός μας.

Ο επιχειρηματικός κόσμος της Αιτωλοακαρνανίας και το Επιμελητήριο, που αποτελεί τον σύνδεσμό του με την Πολιτεία, μπορεί και πρέπει να στηρίξει πρωτοβουλίες όπως αυτή του ιδιαίτερα αναγνωρίσιμου οργανισμού της Αιτωλοακαρνανίας, του Παναιτωλικού.

Όπως ο Παναιτωλικός έτσι και το Επιμελητήριο, εδώ και πολλά χρόνια, είναι ενεργό μέσα στην κοινωνία και τα μέλη του πρέπει να συστρατεύονται και να στηρίζουν δράσεις και πρωτοβουλίες σαν αυτή της Κυριακής 31 Μαΐου 2020, όπου ο Παναιτωλικός, σε συνεργασία με τον περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό ΑΧΕΛΩΟΣ TV που εδρεύει στο Αγρίνιο και μετά από την έγκριση σχετικού αιτήματος από τo ΔΣ των Νοσοκομείων , πραγματοποιούν Τηλεμαραθώνιο ευαισθητοποίησης και συμμετοχής στην προσπάθεια να στηριχτούν οι δομές Υγείας της Αιτωλοακαρνανίας.

Καλούμε λοιπόν τις επιχειρήσεις μέλη μας που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας να συμμετάσχουν σε αυτή την κοινή προσπάθεια στήριξης των Νοσοκομείων Αγρίνιου – Μεσολογγίου και των υπόλοιπων δομών Υγείας του Νομού:

– Με κατάθεση χρημάτων στον ειδικό στον τραπεζικό λογαριασμό:
ΙΒΑΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
GR3501103030000030300851463
– Με εθελοντική αιμοδοσία
– Με συγκέντρωση απαραίτητου υγειονομικού υλικού.

Οι προσφορές που θα συγκεντρωθούν θα αποδοθούν στο σύνολό τους για την προμήθεια εξοπλισμού των δομών υγείας της Αιτωλοακαρνανίας, βελτιώνοντας τις παροχές που βρίσκονται στη διάθεση των συμπολιτών μας.

Ο επιχειρηματικός και επαγγελματικός κόσμος δεν πρέπει και δεν θα μείνει αμέτοχος στις ειδικές συνθήκες των καιρών. Μαζί με άλλους Φορείς, Δήμους καθώς και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, και ο κόσμος της δουλειάς θα στηρίξει την Υγεία στην περιοχή για να μην βρεθούμε ποτέ ξανά απροετοίμαστοι.

Όπως διαφαίνεται, οι επιπτώσεις στην οικονομία λόγω του κορωνοϊού θα είναι πολύ πιο σοβαρές από ότι είχε εκτιμηθεί αρχικά και χρειάζονται γενναίες πολιτικές αποφάσεις για να μην καταρρεύσει η επιχειρηματικότητα και η εργασία.

Όμως τώρα είναι η ώρα να δείξουμε έμπρακτη αλληλεγγύη για να μπορούμε να την επικαλούμαστε όταν είναι η μεγάλη ανάγκη.


Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου ανταποκρίνεται θετικά στην πρόσκληση και συμμετέχει στην πρωτοβουλία στήριξης των Δομών Υγείας του τόπου μας που αναλήφθηκε από τον ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ σε συνεργασία με τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΧΕΛΩΟΣ TV και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 31-5-2020.

Καλούμε λοιπόν όλα τα μέλη μας αλλά και το σύνολο των εμπόρων της πόλης μας να συμβάλλουν (στον βαθμό των δυνατοτήτων του ο καθένας) και με κάθε τρόπο που αυτοί θεωρούν δόκιμο και εφικτό.
Σαφώς και κάθε τέτοια πρωτοβουλία δεν μπορεί παρά να έχει την στήριξή μας όπως και την στήριξη του συνόλου της κοινωνίας.

Από την πλευρά μας όμως δεν μπορούμε να μην επαναλάβουμε την ΠΑΓΙΑ, ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΜΕΝΗ θέση του Συλλόγου μας ότι είναι ΕΥΘΥΝΗ και ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ της πολιτείας η παροχή υπηρεσιών ΔΗΜΟΣΙΑΣ, ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ και ΔΩΡΕΑΝ υγείας για όλους τους πολίτες.

Με τις σκέψεις αυτές προτρέπουμε τους συναδέλφους και όλους τους συμπολίτες να στηρίξουν έμπρακτα τον τηλεμαραθώνιο την Κυριακή 31-5-2020.
ΚΑΛΟΥΜΕ επίσης με την σειρά μας ΟΛΟΥΣ, πολίτες και φορείς, σε ένα μελλοντικό συντονισμό άμεσης δράσης για να διεκδικήσουμε και να απαιτήσουμε το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ:

ΣΥΓΧΡΟΝΗ – ΔΗΜΟΣΙΑ – ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ


O ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ και ο Περιφερειακος Τηλεοπτικός σταθμός ΑΧΕΛΩΟΣ διοργανώνουν απο κοινού Τηλεμαραθώνιο
για την ενίσχυση των δομών υγείας της Αιτωλοακαρνανίας.
Η πρωτοβουλία αυτή γίνεται σε μια χρονική στιγμή όπου όλοι γνωρίζουμε ότι το Εθνικό σύστημα υγείας δοκίμασε τις αντόχες του λόγω της υγειονομικής κρίσης.

Ο συνδυασμός μας καλεί όχι μόνο τους συναδέλφους εμπόρους αλλά και όλους τους συμπολίτες μας να ανταποκριθούν σε αυτή τη προσπάθεια ,ασφαλώς ο καθένας σύμφωνα με τις δυνατότητες του.

Τέτοιες κοινές προσπάθειες και πρωτοβουλίες πρέπει να έχουν την αναγνωρίση , την επιβραβεύση και ασφαλώς την ΣΤΗΡΙΞΗ απο το σύνολο της κοινωνίας .

‘Ενωμένο εμπόριο’