panagiaeleousa

Η Αιτωλοακαρνανία αποχαιρετά τον Αλέξιο Τσούτσο

Επικήδειος

Εκ μέρους των νέων με νοητική υστέρηση και συνοδές αναπηρίες και των εργαζομένων του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ», με βαθιά οδύνη, αποχαιρετούμε σήμερα, το εκλεκτό και κοσμοαγάπητο μέλος της κοινωνίας μας, τον εξαίρετο ιατρό Αλέξιο Τσούτσο, σύζυγο της ιδρύτριας και επιτίμου Προέδρου του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» κας Μαρίας Τσούτσου και πατέρα του αείμνηστου Γιώργου Τσούτσου.

Ο εκλιπών διέθετε ιδιαίτερα χαρίσματα, υψηλό ήθος , ακεραιότητα, καλοσύνη , καθαρότητα. Ως ιατρός προσέφερε τις υπηρεσίες του ανιδιοτελώς. Όλη του η πορεία υπήρξε άρρηκτα συνυφασμένη με τη βαθειά και ειλικρινή πίστη του προς το Θεό.

Υπήρξε Ιδρυτικό μέλος του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» και αποτελούσε τον στυλοβάτη του μεγάλου αυτού κοινωνικού έργου, αφού ήταν ο άνθρωπος που στήριζε τη σύζυγό του στον καθημερινό αγώνα που έδινε ώστε να μπουν γερά θεμέλια για την ίδρυση και λειτουργία του. Όλοι εμείς οι εργαζόμενοι θυμόμαστε την χαρούμενη αύρα που έδινε η παρουσία του στις εκπαιδευτικές μας μονάδες.

Πολύ δύσκολα μπορούμε να δεχθούμε το γεγονός ότι ο αγαπημένος μας κος Αλέκος δεν θα ξαναδιαβεί το κατώφλι μας με το καλοσυνάτο χαμόγελό και το ευφυές χιούμορ του, την πηγαία ευγένεια, τον μετριοπαθή λόγο του, τη νηφάλια σκέψη, την αφοπλιστική του απλότητα, την ρεαλιστική προσέγγιση στα διάφορα προβλήματα, την αθόρυβη συμπαράστασή του στη στήριξη του έργου του «ΠΑΝΑΓΊΑ ΕΛΕΟΥΣΑ»

Σήμερα, απαλλαγμένος από τα γήινα, η ψυχή του ταξιδεύει στον ουρανό, στη γειτονιά των αγγέλων όπου: ουκ έστι πόνος, ου λύπη, ου στεναγμός, αλλά ζωή ατελεύτητος.

Όλοι όσοι είχαμε την ευλογία να σε γνωρίσουμε και να συνεργαστούμε μαζί σου σε αγαπήσαμε αβίαστα, ανυπόκριτα και θα διατηρήσουμε ολοζώντανη τη μορφή σου και το ωραίο ήθος που αυτή ενσάρκωνε.

Το Εργαστήρι «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ», σε προπέμπει στο αιώνιο ταξίδι σου.

Στη σύζυγό σου Μαρία που άοκνα και νυχθημερόν στάθηκε αφοσιωμένη δίπλα σου στις θυγατέρες Αρετούλα και Χριστίνα Μαρία που μεγάλωσες σαν δικά σου παιδιά , στα αδέρφια σου καθώς και σε όλους τους οικίους σου εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια και ευχόμαστε ο Θεός να τους χαρίζει τις δύσκολες τούτες ώρες Υπομονή, Δύναμη, και Εμπιστοσύνη στη Θεία Οικονομία.

Δημήτρης Χειμαριώτης, Διευθυντής του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ»


 

Πληροφορούμενος την απώλεια του ιατρού, Αλεξίου Γ. Τσούτσου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το Αγρίνιο, αλλά και το σύνολο της Αιτωλοακαρνανίας, υποκλίνονται μπροστά σε έναν μεγάλο απόντα, έναν άοκνο εργάτη της τοπικής κοινωνίας, έναν άνθρωπο που κατά το πέρασμά του από τη ζωή πέτυχε να μετατρέψει το “εγώ” σε “εμείς” και το “θέλω” σε “μπορώ”. Η απώλεια του ιατρού Αλεξίου Τσούτσου, μας θλίβει όλους βαθύτατα, αλλά μας φέρνει και πάλι αντιμέτωπους με μία μεγάλη αλήθεια: Μόνο η αγάπη για τον συνάνθρωπο, η αλληλεγγύη και η προσφορά με αποτέλεσμα, μπορούν να ξεπεράσουν την ανθρώπινη φθαρτότητα. Και ο Αλέξιος Τσούτσος ξεπέρασε την ανθρώπινη φθαρτότητα. Τον ευγνωμονούμε για όσα μας προσέφερε και μας δίδαξε. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».


Με επιστολή του προς την ιδρύτρια του Εργαστηρίου Νέων «Παναγία Ελεούσα» και Επίτιμη Δημότισσα Ι.Π. Μεσολογγίου Μαρία Τσούτσου, ο Δήμαρχος Κώστας Λύρος εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήριά του για την απώλεια του συζύγου της Αλέξιου.
Μιλώντας για τον εκλιπόντα, ο Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου αναφέρει :

«Ο Αλέξιος Τσούτσος εν ζωή δεν ήταν όχι μόνο ένας εξαίρετος επιστήμων ιατρός, αλλά κι ένας άνθρωπος που προσέφερε ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες του στην κοινωνία και τους συνανθρώπους μας που είχαν ανάγκη. Το επιστέγασμα της κοινωνικής προσφοράς του ζεύγους Αλέξιου και Μαρίας Τσούτσου είναι αναμφίβολα το Εργαστήρι Νέων «Παναγία Ελεούσα». Μια κατάθεση ψυχής και περισσεύματος της αγάπης τους για τα παιδιά. Αιωνία του η μνήμη».


Εκφράζω την βαθιά μου θλίψη και συγκίνηση για τον θάνατο του ιατρού Αλέξιου Τσούτσου. Η απώλειά του αφήνει ένα τεράστιο κενό στην τοπική μας κοινωνία.
Ο Αλέξιος Τσούτσος υπήρξε μια εμβληματική επιστημονική προσωπικότητα, με τεράστιο έργο προσφοράς τόσο στην Ιατρική όσο και στο κοινωνικό σύνολο. Ο ίδιος με την σύζυγό του Μαρία Τσούτσου μερίμνησαν ανιδιοτελώς για την ίδρυση του εργαστηρίου “Παναγία Ελεούσα”, του πρώτου φορέα στον νομό Αιτωλοακαρνανίας όπου απασχολούνται παιδιά με νοητική υστέρηση και σύνοδες αναπηρίες.
Θα τον θυμόμαστε πάντα. Στην οικογένειά του εκφράζω τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήριά μου.

Νικόλαος Καραπάνος
πρώην Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου


Συλλυπητήρια στην οικογένεια του ιατρού Αλέξιου Γ. Τσούτσου εξέφρασε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου:

«Με βαθύτατη θλίψη πληροφορήθηκα τον θάνατο του ιατρού Αλέξιου Γ. Τσούτσου, ο οποίος υπήρξε ένας ξεχωριστός επιστήμονας και ένας υπέροχος άνθρωπος.
Η διάθεση προσφοράς στον τόπο του, το ήθος και η ευγένεια χαρακτήρισαν τη ζωή του.
Μαζί με τη σύζυγο του Μαρία Τσούτσου εργάστηκαν άοκνα και αφιέρωσαν τη ζωή τους στη δημιουργία του Εργαστηρίου «Παναγία Ελεούσα».
Με όραμα και αποφασιστικότητα πέτυχαν να δημιουργήσουν ένα φιλόξενο σπίτι για τα παιδιά με πληγωμένη νοημοσύνη. Και γι αυτό, η πόλη, θα τους ευγνωμονεί.
Τον αποχαιρετούμε με τιμή και συμμετέχουμε με θλίψη στο πένθος της οικογένειας».


Η Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Αγωγής και Αποκαταστάσεως “Παναγία Ελεούσα”, μόλις πληροφορήθηκε την εκδημία του κοσμοαγαπητού Αλεξίου Γ.Τσούτσου, συζύγου της ιδρύτριας και επίτιμης προέδρου μας κ. Μαρίας Τσούτσου, τον οποίο διέκρινε το υψηλό ήθος, η ακεραιότητα, η καλοσύνη και η καθαρότητα και η επιστημονική επάρκεια προσφέροντας τις υπηρεσίες του ανιδιοτελώς στον τόπο του, ως ιατρός και ως ελάχιστο δείγμα για την συνολική προσφορά του στο Εργαστήρι μας και λόγω των ειδικών συνθηκών και των περιοριστικών μέτρων που επικρατούν σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, εξαιτίας του covid 19, σε κλίμα βαθιάς θλίψης, αποφάσισε ομόφωνα:

Να εκφράσει τα θερμότατα και ειλικρινή συλλυπητήρια του στους οικείους του
Να αναγνωσθεί το παρόν ψήφισμα από το μέλος του Διοικητικού μας Συμβουλίου κ. Βασίλειο Παπασάϊκα και να επιδοθεί στη σύζυγό του κ. Μαρία Τσούτσου
Να είναι μεσίστιες οι σημαίες του Εργαστηρίου και στις δύο μονάδες Μεσολογγίου και Αγρινίου, επί τριήμερων
Να κατατεθεί χρηματικό ποσό στο ταμείο του Εργαστηρίου, αντί στεφάνου
Να αναρτηθεί το παρόν ψήφισμα στην ιστοσελίδα του Εργαστηρίου και να δημοσιευτεί στον τοπικό τύπο Μεσολογγίου και Αγρινίου


O Πρόεδρος και τα μέλη της Εξελεγκτικής Επιτροπής του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Αγωγής και Αποκαταστάσεως “Παναγία Ελεούσα”, στο άκουσμα του θανάτου του κοσμοαγαπητού Αλεξίου Γ.Τσούτσου, συζύγου της ιδρύτριας και επίτιμης προέδρου μας κ. Μαρίας Τσούτσου, της εκφράζουν τα θερμότατα συλλυπητήρια τους.
Τον εκλιπόντα χαρακτήριζε το υψηλό ήθος, η ακεραιότητα, η καλοσύνη, η καθαρότητα και η επιστημονική επάρκεια προσφέροντας τις υπηρεσίες του ανιδιοτελώς στον τόπο του, ως ιατρός και ως ελάχιστο δείγμα για την συνολική προσφορά του στο Εργαστήρι μας, σε κλίμα βαθειάς θλίψης, αποφάσισε ομόφωνα :
1. Να εκφράσει τα θερμότατα και ειλικρινή συλλυπητήρια του στους οικείους του
2. Να αναγνωστεί το παρόν ψήφισμα από τον Πρόεδρο της Εξελεγκτικής Επιτροπής και να επιδοθεί στη σύζυγό του κ. Μαρία Τσούτσου
3. Να κατατεθεί χρηματικό ποσό στο ταμείο του Εργαστηρίου, αντί στεφάνου
4. Να δημοσιευτεί στον τοπικό τύπο Μεσολογγίου και Αγρινίου


Η Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Φίλων, Γονέων, Κηδεμόνων και Εθελοντών του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Αγωγής και Αποκαταστάσεως <ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ>, μόλις πληροφορήθηκε την εκδημία του ιατρού Αλεξίου Γ.Τσούτσου, συζύγου της ιδρύτριας και επίτιμης προέδρου του Εργαστηρίου κ. Μαρίας Τσούτσου, ως ελάχιστο δείγμα τιμής για την προσφορά του ως επιστήμονος ιατρού στην τοπική κοινωνία, αλλά και στο Εργαστήρι <ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ>, σε κλίμα βαθειάς θλίψης, αποφάσισε ομόφωνα:
1. Να εκφράσει τα θερμότατα και ειλικρινή συλλυπητήρια του στους οικείους του
2. Να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα στη σύζυγό του κ. Μαρία Τσούτσου
3. Να κατατεθεί χρηματικό ποσό στο ταμείο του Εργαστηρίου, αντί στεφάνου
4. Να δημοσιευτεί στον τοπικό τύπο Μεσολογγίου και Αγρινίου