virus7

Ματαιώσεις εκδηλώσεων & κλείσιμο δομών λόγω του κορονοϊού

Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας: Η εμφάνιση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στην χώρα, μας οδήγησε σε πρωτόγνωρα άλλα και απαραίτητα μέτρα για την καταπολέμηση και την ορθή αντιμετώπιση της αύξησης των κρουσμάτων του sars covid-19 .

Πιθανώς το διάστημα που θα χρειασθεί να τηρήσουμε τα μέτρα περιορισμού και να δεχθούμε μια μικρή έκπτωση, μια προσωρινή παραβίαση των ατομικών μας ελευθεριών διαρκέσει περισσότερο από ότι περιμένουμε.

Στο Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας η προφύλαξη και η ασφάλεια των νηπίων των Παιδικών Σταθμών, των ηλικιωμένων συμπολιτών των ΚΑΠΗ Βόνιτσας και Κατούνας αλλά και όσων χρησιμοποιούν κλειστούς και ανοιχτούς πολιτιστικούς και αθλητικούς χώρους, είναι προτεραιότητα.

Γιαυτό θα επεκτείνουμε χρονικά τα απαραίτητα και επιβεβλημένα μέτρα προστασίας των πολιτών:

Α) Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας θα παραμείνουν κλειστοί τουλάχιστον μέχρι της 3 Μαΐου και αν χρειασθεί θα παραταθεί η περίοδος που θα παραμείνουν κλειστοί.

Β) Τα ΚΑΠΗ Βόνιτσας και Κατούνας θα παραμείνουν κλειστά τουλάχιστον μέχρι της 10 Μαΐου .Οι ηλικιωμένοι άνθρωποι είναι πιο ευάλωτοι στον κορωνοϊό. Ανάλογα με την εξέλιξη του φαινομένου,θα αποφασισθεί η επιμήκυνση ή η παύση του χρόνου κλεισίματος.

Γ) Το Πολιτιστικό Κέντρο Λαΐς στην Βόνιτσα θα παραμείνει κλειστό μέχρι της 31 Μαΐου.

Δ) Αναβάλλονται μέχρι της 31 Μαΐου όλες οι πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις – δραστηριότητες που διοργανώνει ή είναι συνδιοργανωτής με πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους το Κέντρο Κοινωνικής μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας

Ε) Το κλειστό Γυμναστήριο Βόνιτσας θα παραμείνει κλειστό μέχρι της 10 Μαΐου και η μόνη περίπτωση να ανοίξει νωρίτερα είναι η εκκίνηση των πρωταθλημάτων της διοργανώτριας αρχής που αγωνίζονται τα αθλητικά τμήματα του Α.Ο. Βόνιτσας

Ζ) Τα ανοιχτά γήπεδα (ποδοσφαίρου-μπασκετ-τένις- βόλεϋ ) θα παραμείνουν κλειστά μέχρι της 10 Μαΐου και η μόνη περίπτωση να ανοίξουν νωρίτερα είναι η εκκίνηση των πρωταθλημάτων της διοργανώτριας αρχής που αγωνίζονται οι ποδοσφαιρικές ομάδες του Δήμου μας

Η) Προτού ανοίξουν τα κτήρια και τα εξωτερικά γήπεδα που διαχειρίζεται το Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας θα γίνουν εκ νέου μυοκτονίες και μικροβιοκτονίες σε όλους τους κλειστούς και ανοιχτούς χώρους


Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Αιτωλοακαρνανίας σας ενημερώνει πως το Πανελλήνιο Συνέδριο Ειδικής Εκπαίδευσης, προγραμματισμένο για τις 23- 25 Απριλίου, στο Αγρίνιο, αναβάλλεται για την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.
Έχουν εγκριθεί 52 επιστημονικές εισηγήσεις (από 140 εισηγητές) που καλύπτουν σε βάθος τις θεματικές του συνεδρίου και τις διεπιστημονικές τους προεκτάσεις.


Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας & Λευκάδας: Σύμφωνα με τις ΠΝΠ για την επιτακτική ανάγκη περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 , εφαρμόζοντας πλήρως τις κείμενες διατάξεις, τις εγκυκλίους του Υπουργείου Εσωτερικών καθώς και τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για όλο το Ελληνικό δημόσια, εξεδόθη Υπουργική Απόφαση που προβλέπει την αναστολή εξυπηρέτησης κοινού με αυτοπρόσωπη παρουσία στις Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού από την Πέμπτη 26-03-2020 έως και την Παρασκευή 10-04-2020.
Ως εκ τούτου, για το ανωτέρω χρονικό διάστημα, η Εφορεία Αρχαιοτήτων θα εξυπηρετεί το κοινό μόνο σε εξαιρετικές κατεπείγουσες περιπτώσεις κατόπιν ραντεβού, το οποίο θα πιστοποιείται με e-mail ή επιστολή της δημόσιας υπηρεσίας προς τον πολίτη που έχει αιτηθεί και εφόσον έχει εξαντληθεί κάθε δυνατότητα εξυπηρέτησης του κοινού εξ’ αποστάσεως.
Ευχόμαστε σε όλους καλή δύναμη, ώστε να βγούμε αλώβητοι και από αυτήν τη δοκιμασία.


Εργατοϋπαλληλικό κέντρο Ναυπακτίας & Δωρίδας: Ανταποκρινόμενοι στην υιοθέτηση μέτρων αντιμετώπισης της διασποράς του ιού COVID-19, το ΕΚΝΔ ανακοινώνει ότι  θα λειτουργεί από τις 9.00 π.μ. μέχρι τις 12 μ.μ.. Επίσης, όποιος επιθυμεί μπορεί να επικοινωνεί μέσω τηλεφώνου (2634029614 & 6942488499) και email (eknd@otenet.gr)


Κέντρο Λόγου και Τέχνης ‘Διέξοδος’ – Ι.Π. Μεσολογγίου: Η «Διέξοδος» θέλοντας να προφυλάξει τους φιλίστορες και φιλότεχνους από οποιονδήποτε κίνδυνο που ήθελε τυχόν προκληθεί από επισκέψεις των χώρων της, αποφάσισε από προχθές, χωρίς ημίμετρα, την πλήρη αναστολή της λειτουργίας τόσο του Ιστορικού της Μουσείου όσο και της Πολιτιστικής της Βιβλιοθήκης τουλάχιστον μέχρι το τέλος του μηνός Μαρτίου οπότε, ανάλογα και με τις υποδείξεις του ΕΟΔΥ, θα εκδοθεί και πάλι ανακοίνωση.


Δήμος Αγρινίου: Με απόφαση του Δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου θα μείνουν κλειστές οι παιδικές χαρές, το Κολυμβητήριο, η αίθουσα μυϊκής ενδυνάμωσης και το κλειστό γυμναστήριο στο ΔΑΚ καθώς επίσης και το κλειστό γυμναστήριο του σταδίου στην Αερογέφυρα στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων που λαμβάνονται για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Από τις 7.00 π.μ έως τις 10.00 μ.μ. θα λειτουργεί τηλεφωνικό κέντρο όπου θα υποδέχεται αιτήματα πολιτών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.
Όπως εξήγησε ο Δήμαρχος Αγρινίου το κέντρο θα λειτουργεί όλη την διάρκεια της εβδομάδας καθώς και τα Σαββατοκύριακα: «Μένουμε σπίτι, που είναι το πιο αποτελεσματικό μέτρο για την μετάδοση του κορωνοϊού. Περιορίζουμε όλοι τις μετακινήσεις μας μειώνοντας τις πιθανότητες εξάπλωσης της νόσου. Τα τηλ. επικοινωνίας είναι : 26410 -39793, 39794

Σας ενημερώνουμε ότι,στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων που λαμβάνει ο Δήμος Αγρινίου, ακυρώνεται το 11ο Φεστιβάλ Μαθητικού Θεάτρου που διοργανώνεται σε συνεργασία με την Β/θμια Εκπαίδευση καθώς επίσης και το 3ο Φεστιβάλ Παιδικής και Νεανικής Λογοτεχνίας. Επίσης αναστέλλεται η λειτουργία όλων των καλλιτεχνικών τμημάτων της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου Αγρινίου για 14 ημέρες . Τέλος αναβάλλονται οι παιδικές κινηματογραφικές ταινίες που είχαν προγραμματιστεί στο Δημοτικό Κινηματογράφο ΑΝΕΣΙΣ.

Oι δομές των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) και συγκεκριμένα το ΚΔΑΠ ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ, ΚΔΑΠ ΦΑΝΤΑΣΙΑ, το ΚΔΑΠ Δ.Ε. Παραβόλας και των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (Κ.Δ.Α.Π. ΜΕ.Α.) Δ. Αγρινίου, εντάσσονται στις πάσης φύσεως εξωσχολικές δομές εκπαίδευσης και απασχόλησης, οι οποίες θα παραμείνουν κλειστές για τις επόμενες 14 ημέρες δηλ. μέχρι τις 24/3/2020.

Στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας η Παπαστράτειος Δημοτική Βιβλιοθήκη αναστέλλει τη λειτουργία του Αναγνωστηρίου και του Τμήματος Παιδικής Βιβλιοθήκης . Το διάστημα αυτό θα λειτουργεί κανονικά το Τμήμα Δανειστικής Βιβλιοθήκης.
Ανακοινώνεται ακόμη ότι ο Δημοτικός Κινηματογράφος ΑΝΕΣΙΣ δεν θα πραγματοποιήσει προβολές το συγκεκριμένο διάστημα.


Δήμος Αμφιλοχίας: Σε εφαρμογή της απόφασης του Υπουργείου Παιδείας για προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών της χώρας έως και 24 Μαρτίου 2020 και στο πλαίσιο λήψης προληπτικών μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό, αποφασίζουμε την αναστολή λειτουργίας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης «Παναγιώτης Κόκκαλης» καθώς και της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας (κτίριο πρώην ΠΙΚΠΑ). Κλείνουμε μέχρι τις 25 Μαρτίου και τις παιδικές χαρές στο Δήμο Αμφιλοχίας.


Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου: Γίνεται γνωστό ότι λόγω των έκτακτων προληπτικών μέτρων κατά της διάδοσης της νόσου COVID-19 (Κορονοϊός) που έχουν εξαγγελθεί από τα συναρμόδια Υπουργεία, αναστέλλονται οι καθιερωμένες συναντήσεις του Δημάρχου Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστα Λύρου με τους Δημότες  – «Ώρα Δημότη» – 
που γίνονταν κάθε Παρασκευή. Αντί αυτού, οι πολίτες  θα έχουν την δυνατότητα  τηλεφωνικής 
επικοινωνίας, κατόπιν συνεννόησης με το Γραφείο Δημάρχου καθώς και διαδικτυακής επικοινωνίας μέσω email.


Το Δη.Πε.θε.Αγρινίου ενημερώνει το θεατρόφιλο κοινό ότι μετά από τα έκτακτα μέτρα που έλαβε η Κυβέρνηση στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων σχετικά με την εξάπλωση του κορωνοϊού και το κλείσιμο όλων των Θεάτρων ,ακυρώνει όλες τις παραστάσεις του.


Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους δημότες, ο Δήμος Ναυπακτίας ενημερώνει ότι αναστέλλεται η λειτουργία των επιμορφωτικών προγραμμάτων των Κέντρων Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ), του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΔΒΜ), της Παπαχαραλαμπείου Δημοτικής Φιλαρμονικής και της Παιδικής Χορωδίας Ναυπάκτου, στο πλαίσιο της απόφασης της Κυβέρνησης για αναστολή της εκπαιδευτικής λειτουργίας του συνόλου των εκπαιδευτικών δομών της χώρας, με σκοπό την αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού COVID-19.

Όπως έχει γνωστοποιηθεί με προηγούμενη ενημέρωση, έχουν επίσης αναστείλει τη λειτουργία τους τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-μΕΑ) του Δήμου και τα ΚΑΠΗ Ναυπάκτου και Γαλατά. Τα μέτρα λαμβάνονται για προληπτικούς λόγους και αφορούν σε διάστημα 14 ημερών, έως ότου υπάρξουν νεότερες ανακοινώσεις από το Υπουργείο Υγείας, το Υπουργείο Παιδείας και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας.


Ο Ορειβατικός Σύλλογος Μεσολογγίου αναστέλλει προς το παρόν τις δραστηριότητές του.
Αυτή τη δύσκολη στιγμή για τον τόπο θεωρούμε ότι όλοι μας, πρέπει να συμβάλουμε με κάθε τρόπο στην αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού, ακολουθώντας τις υποδείξεις της επιστημονικής κοινότητας.
Θα σας κρατάμε ενήμερους με ανακοινώσεις μας για οποιαδήποτε αλλαγή.


Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας ‘Οδυσσέας’: Σας ενημερώνουμε ότι κατόπιν συστάσεων του ΕΟΔΥ, αναβάλλονται επ’ αόριστον όλες οι προγραμματισμένες Ημερίδες και Εκπαιδεύσεις από την Υπηρεσία μας, προκειμένου να τηρηθεί το σχέδιο πρόληψης κατά της εξάπλωσης του Covid-19.  Σας ευχαριστούμε θερμά για την κατανόηση. Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Σας ενημερώνουμε ότι κατόπιν συστάσεων του ΕΟΔΥ, αναστέλλονται επ’ αόριστον όλα τα προγραμματισμένα τακτικά εικαστικά εργαστήρια του Κέντρου Εικαστικής Παρέμβασης ‘’ΙΘΑΚΕΣ’’, προκειμένου να τηρηθεί το σχέδιο πρόληψης κατά της εξάπλωσης του Covid-19, που θέσπισε το Υπουργείο Υγείας.


Το Θεατρικό Τμήμα του Ανοιχτού Θεάτρου Αγρινίου ανταποκρινόμενο στο κλίμα της εποχής λόγω του κορωνοϊού, ανέβαλε την πρεμιέρα και την παράσταση του έργου «Οιδίπους Τύραννος» που είχε προγραμματισμένο για την Τετάρτη 11 και Πέμπτη 12 Μαρτίου. Η νέα ημερομηνία της πρεμιέρας ορίστηκε για την Δευτέρα 18/5/20 πάλι στο Παπαστράτειο Μέγαρο Αγρινίου και θα υπάρξει και μια ακόμη παράσταση για την Τρίτη 19/5/20. Ευχαριστούμε όλους τους φίλους και τους χορηγούς μας που μας συμπαραστάθηκαν στην παραγωγή και τους υποσχόμαστε πως θα είμαστε περισσότερο δυνατοί στις νέες ημερομηνίες.


Το Κεντρικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ναυπακτίας (Ο.ΣΥ.Ν) στα πλαίσια των προληπτικών μέτρων προφύλαξης της δημόσιας υγείας από τον ιό CORVID-19 και συμμορφούμενο με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ, σε συνεδρίαση του την Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020 και σύμφωνα με το καταστατικό άρθρο 27 παρ 2 αναβάλλει την προγραμματισμένη ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών της σε νέα ημερομηνία που θα καθοριστεί και θα ανακοινωθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του καταστατικού.
Επίσης για τον ίδιο λόγο αναβάλλει την προγραμματισμένη στην Ναύπακτο εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου των πρακτικών και των συμπερασμάτων  του Β’ Πανναυπακτιακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου σε νέα ημερομηνία που θα καθοριστεί ανάλογα των εξελίξεων και θα ανακοινωθεί.