agios dimitrios

Ιερά αγρυπνία κεκλεισμένων των θυρών στον ναό Αγίου Δημητρίου Αγρινίου

Κεκλεισμένων των θυρών θα τελεστεί την Παρασκευή 3 προς 4 Απριλίου ιερά αγρυπνία του Ακαθίστου Ύμνου στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου. Όπως κάθε χρόνο, ώρα 7:30 μ.μ. θα μεταφερθεί η εικόνα της Ευαγγελιστρίας στον Ντου Αγίου Δημητρίου και 7:45 μ.μ. θα γίνει η έναρξη του Ακαθίστου Ύμνου με όρθρο, θα ακολουθήσει η παράκληση της εικόνας της Ευαγγελιστρίας, ποίημα του μακαριστού Αποστόλου Παπαχρήστου και θα κορυφωθεί με Θεία Λειτουργία μέχρι της 1:00. Παρακαλούνται οι πιστοί να μην προσέλθουν στο Ναό, ούτε στον προαύλιο χώρο του, αλλά να παρακολουθήσουν ζωντανά τον Ακάθιστο Ύμνο και την ιερά αγρυπνία μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού Ρυθμός 94,7 fm ή από το web TV του Αγίου Δημητρίου στο σύνδεσμο ssh101.com/AgiosDimitrios. Από 8:45 θα μεταδοθεί η ακολουθία και από το ραδιοφωνικό σταθμό της Ι. Μητροπόλεώς μας 106,3 fm.

Κατά την περίοδο που οι Ναοί θα είναι κλειστοί, εξαιτίας της επιδημίας του κορωνοϊού, όλες οι ακολουθίες και αυτές της Μεγάλης εβδομάδας θα μεταδίδονται ζωντανά από το web TV Αγίου Δημητρίου Αγρινίου (ssh101.com/AgiosDimitrios) και από το ραδιοφωνικό σταθμό Ρυθμός 94,7 fm. Για το λόγο αυτό οφείλουμε να εκφράσουμε θερμές ευχαριστίες στους Κωνσταντίνο και Ελένη Μπισμπίκη (ARIA FM Αγρινίου, Ρυθμός 94,7 fm) για την ζωντανή αναμετάδοση όλων των ακολουθιών του Ναού.

Παράλληλα, ο Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου θα συνεχίσει τη λειτουργία των συσσιτίων και την ενίσχυση των αναξιοπαθούντων αδερφών μας. Η αλήθεια είναι, ότι το κλείσιμο του Ναού, μας οδήγησε σε οικονομικό αδιέξοδο. Τα έσοδα του Ναού αφενός στηρίζουν τα συσσίτια των 220 αδερφών μας, αφετέρου ενισχύουν τη φάρμα στο Κτήμα Ταξιαρχών, που ακόμα δεν είναι οικονομικά αυτοδύναμη. Τη Δευτέρα 23 Μαρτίου, εμπρός στο οικονομικό μας αδιέξοδο υπήρξε έντονα η σκέψη αναστολής των συσσιτίων. Υπήρξαμε, όμως, μάρτυρες συγκεκριμένου γεγονότος που μας έκανε να αναθεωρήσουμε την απόφασή μας. Τρόφιμος που μόλις είχε λάβει το φαγητό του και το κρεμούσε στο ποδήλατό του, παρατηρήθηκε να έχει μια θήκη στην οποία υπήρχαν δυο αυγά. Ο διπλανός του λέει «Έχω δυο μήνες να φάω αυγό, μήπως σου περισσεύει το ένα;» και ο πρώτος έδωσε το ένα από τα δυο αυγά που του είχαν φιλέψει. Βλέποντας την αλληλεγγύη τους, αλλά και τη μεγάλη τους ανάγκη, αποφασίσαμε με κάθε θυσία να κρατήσουμε τα συσσίτια ανοικτά. Αν και νηστεία θα προχωρήσουμε και στη χορήγηση γάλακτος για την ενίσχυσή ιδιαιτέρως των παιδιών τους, ενώ θέσαμε ως προτεραιότητα του Ναού την προστασία και ενίσχυση των συνανθρώπων μας.

Ευχαριστούμε τους εργαζομένους του Ναού, οι οποίοι θα προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους αυτό το διάστημα, ώστε οι ελάχιστες δυνάμεις που μας απέμειναν, μετά από 11 συνεχόμενα χρόνια προσφοράς, να επικεντρωθούν στη φιλανθρωπία. Ευχαριστούμε την αστυνομική διεύθυνση της Ακαρνανίας που μας υπέδειξε τον τρόπο μετακινήσεως των εθελοντριών και των τροφίμων, προκειμένου να παίρνουν την τροφή τους. Παράλληλα, ευχαριστούμε τις εθελόντριες που λαμβάνουν μεγάλο προσωπικό ρίσκο για να διακονούν τα συσσίτια, αλλά και όλους όσους μας βοήθησαν υλικά και οικονομικά για να μην κλείσουν τα συσσίτια την περασμένη εβδομάδα.

Επειδή ο δρόμος φαίνεται μακρύς και δεν υπάρχουν πολλά αποθέματα σε εμάς, για να συνεχίσουμε τη προσφορά μας, κάνουμε έκκληση σε όσους έχουν την δυνατότητα και φυσικά την επιθυμία να μας ενισχύσουν με όποιον τρόπο μπορούν, ώστε και εμείς να ανταποκριθούμε και να συνεχίσουμε το έργο μας.

Αγοράζοντας γνήσια και υγιεινά προϊόντα από το Κτήμα Ταξιαρχών, ωφελείτε τον εαυτό σας, ενώ ταυτόχρονα ενισχύεται τα συσσίτια. Ευχόμαστε σε όλους καλή δύναμη στον κοινό μας αγώνα, υγεία και υπομονή για να βιώσουμε εφέτος πραγματική ΑΝΑΣΤΑΣΗ. Πρέπει να χάσουμε ένα θησαυρό για να εκτιμήσουμε την αξία του.

( τηλ. επικοινωνίας : 2641055730 – Συσσίτια, 2641022824 – Άγιος Δημήτριος
αρ. λογαριασμού I.Ν. Aγίου Δημητρίου Αγρινίου τράπεζα Πειραιώς GR9101716200006620135826081 )