virus5-1

Καταθέσεις στον ειδικό λογαριασμό για την αντιμετώπιση του κορονοϊου

Σπήλιος Λιβανός, Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας: Ανταποκρινόμενος άμεσα στην πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, έδωσα το 50% του μισθού μου στο πλαίσιο της μάχης κατά του κορονοϊού στον ειδικό λογαριασμό αντιμετώπισης του COVID-19. Συνεισφέρουμε όλοι, ο καθένας με τις δυνάμεις του, στον κοινό αγώνα.


Νεκτάριος Φαρμάκης – Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας: Η εθελοντική προσφορά για τη στήριξη του δημοσίου συστήματος υγείας στη μάχη κατά του covid19gr πηγάζει πάντα από το «διάλογο» που ο καθένας έχει με τη συνείδησή του.
Και αποτελεί πάντα συνάρτηση του «θέλω» και του «μπορώ».
Γι’ αυτό και με μεγάλη χαρά θα διαθέσω το 50% και των δικών μου μισθών, Απριλίου και Μαΐου, στον ειδικό λογαριασμό για τον covid-19, για τα νοσοκομεία της Δυτικής Ελλάδας.
Όλοι μαζί, μπορούμε πολλά.
Όλοι μαζί, γινόμαστε ανίκητοι!


Δήλωση Δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου σχετικά με την πρόταση του προέδρου της ΚΕΔΕ Δ. Παπαστεργίου για κατάθεση του 50% των αποδοχών των δημάρχων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού :

«Στο κάλεσμα ευθύνης δηλώνουμε όλοι παρών. Αυτονόητα προσφέρω κι εγώ το 50 % της αντιμισθίας μου στον αγώνα κατά του κορωνοϊού. Όλες αυτές τις εβδομάδες με τους συνεργάτες μου και όλους τους εργαζόμενους στον Δήμο Αγρινίου δίνουμε μια καθημερινή μάχη για να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία και τους συμπολίτες μας.
Είμαστε μαζί με την κοινωνία, δίπλα στην κοινωνία. Όλοι μαζί καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε έναν αόρατο εχθρό που απειλεί τους γονείς μας, τα παιδιά μας και εμάς τους ίδιους. Η προσπάθεια δεν θα σταματήσει μέχρι να σιγουρευτούμε ότι είμαστε όλοι ασφαλείς. Δεν πρέπει στιγμή να ξεχνάμε ότι κανείς από εμάς δεν είναι ατρόμητος.
Όλοι κινδυνεύουμε εάν δεν προσέξουμε. Μένουμε σπίτι για όλους αυτούς που φροντίζουμε και αγαπάμε».


Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ.Βασίλης Γκίζας, για τους δύο τουλάχιστον επόμενους μήνες, θα διαθέσει το ήμισυ της δημαρχιακής αποζημίωσης που λαμβάνει στον ειδικό κοινό λογαριασμό που έχει δημιουργηθεί για την αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού COVID-19 ή όπου αλλού υπάρξει ανάγκη για την προστασία της κοινωνίας από την πανδημία.

Ο κ.Γκίζας δήλωσε: «Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε τη δεδομένη στιγμή. Η κοινωνία μας περισσότερο από ποτέ καλείται να επιδείξει στην πράξη την αλληλεγγύη της και ο κάθε ένας από εμάς, στο μέτρο των δυνατοτήτων του, να στηρίξει την κοινή προσπάθεια. Κανένας πολίτης δεν είναι μόνος του τη δύσκολη αυτή περίοδο. Είμαστε όλοι εδώ και είμαστε όλοι ένα απέναντι στην πανδημία».


Το Forum Ορεινής Τριχωνίδας πρόκειται να διεξαχθεί στο Πετροχώρι στο Ξενοδοχείο Αλθαία με διοργανωτή τον Πολιτιστικό Σύλλογο “Οι Φίλοι του Μουσείου Ορεινής Τριχωνίδας.”

Σε ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρεται :

“σε μια δύσκολη περίοδο που διανύουμε ομόφωνα αποφασίσαμε το 50% των εσόδων από την διοργάνωση να κατατεθούν στο ειδικό λογαριασμό για την αντιμετώπιση του κορονοιού. Θα πρέπει να προσαρμοζόμαστε στις ειδικές συνθήκες που διαμορφώνονται και να στηρίζουμε τις προσπάθειες και τις δράσεις που αφορούν το κοινό καλό. Ήδη μέλη μας διανέμουν γεύματα αγάπης και προσφέρουν υγειονομικό υλικό σε αρκετούς.συμπολίτες μας.”