marinamessolonghi3

Οι εξελίξεις στο θέμα της Μαρίνας Μεσολογγίου


Νίκος Καραπάνος – Δημοτική παράταξη Ι.Π. Μεσολογγίου ‘Δήμος για τα παιδιά μας’:

Κύριε Λυρο για την ταμπακιέρα καμία απάντηση!
Επιβεβαιώνεται λοιπόν ότι στο Μεσολόγγι όλοι οι δικηγόροι είναι μη εξειδικευμένοι και ολίγον διαβασμένοι!
Συνεχίζετε να ρίχνετε λάσπη γιατί ακόμη δεν έχετε καταλάβει ότι είστε ο δημαρχος και όχι υποψηφιος !

Με κατηγορείτε ότι στήριξα τον ένα μέτοχο για να προχωρήσει η επένδυση,
Ενώ και εσείς μόλις πριν 2 μήνες στηρίξατε με την ψήφο σας τον ίδιο και μάλιστα του δώσατε μεγαλύτερες αρμοδιότητες ως πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο!
Σας παρέδωσα Μαρινα με άδεια λειτουργίας και σκάφη δεμένα και προσωπικό να εργάζεται!
Και εσείς τι λέτε σήμερα;
Επαναδημοπράτηση τώρα;
Ρωτήσατε και τον άλλο μέτοχο γιαυτο;
Μήπως οι αποφάσεις σας φέρουν την Μαρινα κλειστή για τα επόμενα τουλάχιστον 3-5 χρόνια αφού όλοι θα τρέχουν στα δικαστήρια για να μπλοκάρουν την απόφαση αυτή και οι δυο μέτοχοι να υπερασπιστούν την επένδυση τους;

Τότε ποιος θα φέρει ευθύνη κύριε Λυρο;
Μήπως έχετε κατά νου άλλο επενδυτικό σχήμα να αναλάβει;;
Τότε πέστε το δυνατά με όνομα και επίθετο για να ενημερωθούν οι δημότες μας!
Είστε στον όγδοο μήνα της θητείας σας και το μόνο που βλέπω είναι αναβολές και καθυστερήσεις, για όλα σας φταίνε οι προηγούμενοι ,μας μιλάτε όλο για ενέργεια και ενέργεια, μας προτρεψατε σε προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο να μην λέμε καλημέρα αλλά Ενέργεια προσέξτε λοιπόν μην «καείτε «από την πολλή ενέργεια! Όσο για τον «»κρεμασμένο και το σχοινί «», σας επιστρέφω το «»σχοινί!’»


Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου:

Προφανώς ο κ. Καραπάνος αρέσκεται να εθελοτυφλεί (στρουθοκαμηλίζει) για το γεγονός ότι τα προβλήματα που κληρονόμησε η δημοτική μας αρχή και έχουν πάει το δήμο μας πολύ πίσω είναι τεράστια.
Επιπρόσθετα ταλανίζουν και τα νομικά πρόσωπα κι εμείς καλούμαστε να τα αντιμετωπίσουμε. Και αυτό το κάνουμε με τον καλύτερο τρόπο εργαζόμενοι άοκνα και πολλοί από εμάς «εκτός ωραρίου» ακόμη και σε εποχές κορωνοϊού.

Για να μπορέσουμε λοιπόν να προστατεύσουμε τα συμφέροντα του Λιμενικού Ταμείου και των δημοτών μας στο πολύπλοκο θέμα της Μαρίνας Μεσολογγίου και να είμαστε ευθυγραμμισμένοι με το γράμμα του Νόμου, το Νομικό Πρόσωπο πήρε απόφαση να αναθέσει την σύνταξη γνωμοδότησης σε δικηγόρο εξειδικευμένο στο Εμπορικό Δίκαιο. Αυτό έγινε αφότου ο δικηγόρος του δήμου εκδήλωσε αδυναμία να την παρέχει καθώς απαιτούνται εξειδικευμένες γνώσεις και μακρά ενασχόληση με τη σωρεία των νομικών θεμάτων και υποθέσεων της «Μαρίνα Μεσολόγγι ΑΕ», που στην ουσία συνιστούν «ναρκοπέδιο».

Είναι όμως απορίας άξιο τι ενοχλεί τον κ. Καραπάνο…

• Μήπως το ότι εμείς δεν προβάλουμε τα ατομικά συμφέροντα, αλλά αντιθέτως προασπιζόμαστε με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα των δημοτών και της πόλης μας ζητώντας την γνώμη των ειδικών;

• Μήπως το ότι η αμοιβή που δόθηκε από εμάς είναι μικρότερη από τους μηνιαίους μισθούς που δίνονταν και απέχει μακράν από τις πανάκριβες νομικές υπηρεσίες που πληρώνονταν επί εποχής του;

• Ή μήπως το γεγονός ότι δεν αναθέτουμε σε ειδικούς συνεργάτες του Δημάρχου έξτρα υποθέσεις και αμοιβές, όπως έκανε κατά κόρον ο ίδιος;

«Στο σπίτι του κρεμασμένου» κ. Καραπάνο, «δεν μιλάνε για σχοινί»…

Εδώ και οκτώ μήνες εργαζόμαστε συνεχώς για να ξεμπλοκάρει το έργο της Μαρίνας. Ένα έργο που έκλεισε επί θητείας Καραπάνου. Ο ίδιος στην θητεία του επέλεξε να συμμαχήσει με τον ένα εκ των δύο μεγαλομετόχων, απόφαση η οποία αποδείχθηκε εκ του αποτελέσματος ότι έβλαψε τα συμφέροντα του Λιμενικού Ταμείου και την πόλη. Αν μάλιστα ωφέλησε κάποιον ήταν σίγουρα τον ίδιο με τους παχυλούς μισθούς στον εαυτό του ως μέλος του Δ.Σ. της Μαρίνας και στους νομικούς του συμβούλους από μια χρεοκοπημένη εταιρεία!

Και προφανώς τον πρώην Δήμαρχο τον ενοχλεί πως πλέον, κατά την θητεία μας, αποδεικνύουμε πως δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Και πως σεβόμαστε το δημοτικό χρήμα και δεν το κατασπαταλάμε.

 


Νίκος Καραπάνος – Δημοτική παράταξη Ι.Π. Μεσολογγίου ‘Δήμος για τα παιδιά μας’:

Η σοβαρότατη κατάσταση της χώρας λόγω του αόρατου εχθρού Covid-19 δεν δικαιολογεί σε καμία περίπτωση τους αιρετούς,να διαχειρίζονται θέματα σημαντικά που αφορούν αναθέσεις και χρήματα των δημοτών ,με τρόπο δήθεν κατεπείγον.
Ιδιαίτερα για την σημερινή δημοτική αρχή που πολιτεύθηκε με σημαία το : Δεν θα κάνουμε καμία απευθείας ανάθεση για οποιαδήποτε ποσό!
 Μάλιστα μας κατέκριναν για ακριβώς τον ίδιο λόγο!

Είναι μεγάλο θράσος κύριε Λυρο να αναθέτεται σε δικηγόρο Πατρών με ειδική αμοιβή ,για να λάβετε γνωμοδότηση για το τι πρέπει να κάνετε στο θέμα της Μαρίνας Μεσολογγιου!
Διαθέτετε έγκριτους δικηγόρους στο γραφείο σας που θα μπορούσαν δωρεάν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εφόσον λαμβάνουν αμοιβή από τους δημότες ως ειδικοί συνεργάτες δικοί σας!

Μιλάτε ότι χρειάζονται ειδικές γνώσεις και αναρωτιέμαι, ρωτήσατε τον δικηγορικό σύλλογο Μεσολογγιου-Ναυπακτίας και δεν βρέθηκε κανείς με τις γνώσεις αυτές στον τόπο μας;;
Η γνωμάτευση που θα λάβετε για το συγκεκριμένο θέμα από ιδιώτη δικηγόρο τι αξία θα έχει,με δεδομένο ότι δεν θα είναι γνωμάτευση του δικηγόρου του νομικού μας προσώπου που ενδεχομένως θα την λάβει υπόψιν του κάθε δημόσια αρχή;
Σας καλώ τουλάχιστον αν προχωρήσετε στην ανάθεση αυτή ,να απευθυνθείτε στον δικό μας Δικηγορικό σύλλογο, ως ένδειξη σεβασμού και υποστήριξης!

Καταψήφισα την συγκεκριμένη ανάθεση.