11

Εθελοντισμός στο επαγγελματικό γυμνάσιο-λύκειο Μεσολογγίου

12

Εν μέσω κορωνοϊού και της ανακοίνωσης του Υπουργείου Παιδείας για ενσωμάτωση νέων θεματικών το ελληνικό σχολείο , όπως του εθελοντισμού, ας αναφέρουμε ένα παράδειγμα έμπρακτο στο σχολείο μας. Εθελοντισμός στην πράξη και όχι για την τσέπη, του καναπέ, των συνεντεύξεων και τις ιδιοτελείας. Πέρσι κάποιοι λίγοι (εκπαιδευτικοί και μαθητές) στο σχολείο μας ξεκίνησαν να φτιάχνουν υποδομές. Από έσοδα των μπαζάρ και όπου αλλού βρίσκαμε το παραμικρό ευρώ κατευθείαν το « επενδύαμε» στο κτίριο και σε υλικοτεχνική υποδομή. Φέτος όμως ξεπέρασε ΟΛΟΣ ο σύλλογος τα όρια του . Με ενεργό πραγματικά εθελοντική συμμετοχή όλων, μαθητών και καθηγητών, ακόμη και συνταξιούχων γονέων των εκπαιδευτικών μας καταφέραμε να φτιάξουμε ένα ακόμη χώρο και να καλλωπίσουμε το σχολείο εξωτερικά με το μικρότερο δυνατό κόστος για το δημόσιο.

Ένα ευχαριστώ σε όλους.

Εκ της Διευθύνσεως

Υστ 1: ότι δεν μπορούσαμε να κάνουμε μόνοι μας καταλυτική υπήρξε η συμβολή της Ειρήνης Καλαμάκη και της νέας πρόεδρου της σχολικής επιτροπής Memi Gourgari.
Υστ 2: ζητώ συγγνώμη από τους συναδέλφους που αναγκαστήκαμε να χαλάσουμε έργα καλλωπισμού μετά από απειλές και βάζοντας προτεραιότητα το τσιγάρο.
Υστ 3: σήμερα ξεκίνησε η δεύτερη κινητικότητα που προγράμματος Erasmus+ στο σχολείο μας . Φιλοξενούμε Πολωνούς και Ισπανούς εταίρους. Οι Ιταλοί εταίροι για ευνόητους λόγους δεν ήρθαν. Το πώς και πόσο διακριτικά παίρνουν μέτρα πρόληψης όλων είναι για σεμινάριο
Υστ 4. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς , τους δημότες, που στηρίζετε την προσπάθεια μας στα μπαζάρ. Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στο κ. Κωνσταντίνο Σάτλα για τους λόγους που γνωρίζει
Υστ. 5. Οι φωτογραφίες είναι κάποιες από το μεγάλο υλικό που υπάρχει.
Υστ. 6. Σε επόμενη ανάρτηση θα δείτε τελειωμένη την προσπάθεια μας