dhmagr2

Το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Αγρινίου

Να ζητήσουμε καταρχάς συγνώμη από τον Ιονέσκο, που παρομοιάσαμε τη λειτουργία του στην τέχνη με την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για το τεχνικό πρόγραμμα και με τα δελτία τύπου που ακολούθησαν. Το θεατρικό είδος, που χαρακτηρίζει αυτή την κακοστημένη παράσταση, είναι αυτό της φαρσοκωμωδίας.

Η ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου, προϋποθέτει μεταξύ άλλων και τη γνωμοδότηση της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου που συγκροτείται από φορείς και Δημότες και η οποία δεν λειτούργησε ποτέ. Το ίδιο συνέβη και κατά την τελευταία συνεδρίασή της.
Απόντες ή αμίλητοι εκπρόσωποι φορέων, ακόμα και των πιο σοβαρών, όπως του ΤΕΕ και του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, οι οποίοι, αν και παραβρέθηκαν στην αίθουσα με τη φυσική τους παρουσία, μόνο την εκκωφαντική απουσία της τοποθέτησής τους κατάφεραν να καταγράψουν και να συναινέσουν τελικά στην ομόφωνη υπερψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος.

Επειδή αυτό το έργο το είχαμε ξαναδεί αρκετές φορές κατά το παρελθόν και φυσικά τίποτα καλύτερο ούτε από την τωρινή συγκρότηση της Επιτροπής δεν περιμέναμε, καταψηφίσαμε τον προηγούμενο μήνα τον ορισμό των μελών της, γιατί θεωρούμε ότι καμία σοβαρή διαβούλευση δεν μπορεί να υπάρξει, αν δεν αλλάξει η λογική με την οποία προσέρχονται σ’ αυτή οι αντιπρόσωποι των φορέων.
Και ερχόμαστε στην εξ αναβολής συνεδρίαση της περασμένης Δευτέρας, η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ πραγματοποιήθηκε στα «απόνερα» που άφησε πίσω της η ανακοίνωση του Υπουργού Εσωτερικών της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, Τάκη Θεοδωρικάκου, για την κατάργηση του προγράμματος «Φιλόδημος», στο οποίο η Δημοτική Αρχή είχε εντάξει ήδη δύο έργα.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου, παρουσίασε ένα τεχνικό πρόγραμμα συνολικού ύψους (χαίρε ύψος, απύθμενο) 30.000.000 ευρώ και ακολούθως πήρε το λόγο η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, κ. Χριστίνα Σταρακά, η οποία, αφού κατατρόπωσε το «φτωχό, χωρίς αναπτυξιακό προγραμματισμό, χωρίς όραμα και ουσία» τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Αγρινίου μάς εκσφενδόνισε την πληροφορία ότι η διασπασμένη κεντροαριστερά του Δημοτικού Συμβουλίου (παρατάξεις Σταρακά – Καμμένου) σε συνεργασία με τη ριζοσπαστική δεξιά (παράταξη Νίκου Καζαντζή) είχε καταθέσει το πρωί της ίδιας μέρας οκτώ προτάσεις μελετών, με στόχο να κατατροπώσουν πολιτικά την ηγέτιδα κεντροδεξιά του Δήμου, χωρίς να έχουν ενημερώσει κανέναν άλλο παρά μόνο τις υπηρεσίες.

Από το σημείο αυτό και μετά η συνεδρίαση πήρε τα χαρακτηριστικά φάρσας, η οποία εξελίχθηκε σε φαρσοκωμωδία. Αφορμή, η αποστροφή του λόγου της κ. Σταρακά ότι «καταθέτουμε τη δική μας φιλοσοφία και πρόταση για το Τεχνικό Πρόγραμμα, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΖΕΤΑΙ ο σχεδιασμός της Δημοτικής Αρχής», καλώντας μας να το υπερψηφίσουμε μαζί με το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου.
Όπως αποδεικνύεται για άλλη μια φορά, οι πιστές δημοτικές παρατάξεις στο πολιτικό δόγμα «μένουμε Ευρώπη», έχουν μετατρέψει το δημοτικό συμβούλιο σε αρένα ανέξοδων επικοινωνιακών αντιπαραθέσεων. Ακόμα και οι μεγαλύτερες παρατάξεις της αντιπολίτευσης, χωρίς καμία συναίσθηση των ευθυνών τους, είναι πρόθυμες να συναινέσουν σε ένα τεχνικό πρόγραμμα που «διαμορφώνεται σε μια κατεύθυνση απλής διαχείρισης, χωρίς συνολικό σχεδιασμό, φτωχό, χωρίς αναπτυξιακό προγραμματισμό, χωρίς όραμα και ουσία», όπως κατά λέξη είπε η κ. Σταρακά, αρκεί να γίνει αποδεκτός και ο δικός τους μικρός και ανερμάτιστος σχεδιασμός.

Τα ερωτήματα που ακολουθούν είναι ρητορικά.
Πόσο άραγε μπορεί να βοηθήσουν οι μελέτες των 150 περίπου χιλιάδων ευρώ που πρότειναν οι τρεις παρατάξεις το σύνολο των δέκα δημοτικών ενοτήτων του Δήμου Αγρινίου, όταν από τις οκτώ προτάσεις που κατατέθηκαν με τη μορφή γονατογραφήματος, οι έξι αφορούν αποκλειστικά και μόνο στην πόλη του Αγρινίου;
Πόσο σημαντικές είναι αυτές (ποιοτικά και ποσοτικά), έτσι ώστε η προϋπόθεση της αποδοχής τους από τη Δημοτική Αρχή να αποτελεί κριτήριο της υπερψήφισης ή της καταψήφισης ενός προγράμματος με τα χαρακτηριστικά που επεφύλαξε γι’ αυτό η κ. Σταρακά;
Πόσο φαρσοκωμωδία είναι το γεγονός ότι ενώ όλοι οι φορείς της πόλης υπερψηφίζουν το τεχνικό πρόγραμμα της Δημοτικής Αρχής, η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου το καταψηφίζει;
Πόσο μακριά από αυτόν τον τόπο και τις ανάγκες του είμαστε όλοι;

Το ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ καταψήφισε το Τεχνικό Πρόγραμμα της Δημοτικής Αρχής, γιατί αυτό είναι «κομμένο και ραμμένο» στο πλαίσιο χρηματοδοτικών προγραμμάτων που αγνοούν τις ανάγκες και τις προτεραιότητες των τοπικών κοινοτήτων, αφού οι δαπάνες γι’ αυτές δεν είναι «επιλέξιμες» για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις χρηματοδοτήσεις της, με αποτέλεσμα την ερημοποίηση των χωριών και των κωμοπόλεων του Δήμου.
Για παράδειγμα: Πόσο χρήσιμο είναι για το Δήμο ένα πρόγραμμα για τη δημιουργία «Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου» στην πόλη του Αγρινίου, το οποίο υπερψήφισαν όλες οι προαναφερόμενες παρατάξεις, σε προηγούμενο χρόνο, το ύψος του οποίου αγγίζει το 1,5 εκ., όταν η συνολική κρατική χρηματοδότηση δεν ξεπερνά τα 1,4 εκ. για ολόκληρο το Δήμο; Πώς θα στηριχτεί αυτή τους η επιλογή μπροστά στην αγωνία των κατοίκων της περιφέρειας του Δήμου, όταν το ποσό που αντιστοιχεί σε τεχνικά έργα υπολείπεται κατά πολύ από την κατασκευή ενός ηλιακού δένδρου στο κέντρο της πόλης μας;

Το δικό μας «ΟΧΙ» δεν ταυτίζεται πουθενά με την άρνηση των παρατάξεων της κ. Σταρακά, του κ. Καμμένου και του κ. Καζαντζή, η οποία απέχει μόνο 150 χιλιάρικα από το δικό τους «ΝΑΙ». Για μας αυτή η λογική των επικοινωνιακών διαξιφισμών και συναινέσεων είναι μια σκέτη φαρσοκωμωδία και τίποτ’ άλλο.
Το δικό μας «ΟΧΙ» βρίσκεται επίσης στον αντίποδα όλων εκείνων των εκπροσώπων των φορέων που συναινούν στη βαρβαρότητα, που μας αφορά.

ΥΓ. Αξιότιμε κ. Καμμένε, τελικά η πρόταση που καταθέσατε, τι ακριβώς ήταν; «ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ» στην εισήγηση του Δημάρχου ή «ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ, που δεν τέθηκε σε ψηφοφορία», γιατί στο δελτίο που εκδώσατε, ως επικεφαλής της παράταξής σας, «παίζουν μπάλα» και οι δύο αυτοί χαρακτηρισμοί;

Ανυπότακτο Αγρίνιο


Τρία είναι μετά βεβαιότητας τα συμπεράσματα από την συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο την Δευτέρα 2/12/2019 , για το νέο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Αγρινίου:

ΠΡΩΤΟΝ: ΄Οτι η παραταξη του κ. Δημάρχου δεν διαθέτει καμμιά συνοχή, πολλά και κορυφαία στελέχη της δεν συμμετέχουν στη διαμόρφωση των προτάσεων της δημοτικής Αρχής και τελικά δεν συμμετέχουν ούτε καν στη συζήτηση και ψήφισή τους. Πλήρης απόδειξη η συζήτηση (κορυφαία για το Δήμο) του τεχνικού προγράμματος, από την οποία απουσίαζαν επτά (7) από τα 19 μέλη της παράταξης. Είχαμε και σε προηγούμενες συνεδριάσεις δημαντικές απουσίες. Είναι σίγουρο ότι θα έχουμε και στο μέλλον….

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Αποδείχθηκε ότι με τον συγκεκριμένο συσχετισμό δυνάμεων των παρατάξεων είναι δεδομένο πως η δημοτική Αρχή μόνο μέσα από συναινέσεις και συνεργασίες θα μπορέσει να διοικήσει το Δήμο. Και αυτό δεν είναι αρνητικο. Αντίθετα ενισχύει περαιτέρω τη δυναμική , την πληρότητα, την προοπτική και την αποτελεσματικότητα των αποφάσεων που θα παίρνει το Δημοτικό Συμβούλιο. Οι δε παρατάξεις της αντιπολίτευσης (κάποιες τουλάχιστον) απέδειξαν ότι με τη στάση τους και την ψήφο τους μπορούν να στηρίξουν όλα τα παραπάνω (όπως στην έγκριση απολογιδμού, τουριστική επιτροπή κλπ)

ΤΡΙΤΟ: Οι παρατάξεις (κάποιες τουλάχιστον) έρχονται ενημερωμένες , με άποψη και πρόταση για όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης . Σέβονται τη διαδικασία και ιεραρχούν τα θέματα. Δεν είναι τυχαίο ότι για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια πραγματοποιήθηκε σοβαρή συζήτηση για τον απολογισμό, τα χρηματοδοτικά προγράμματα , τη ΔΕΥΑΑ, τη συμμετοχή σε όλες τις επιτροπές και τους οργανισμούς του Δήμου- ό,που τουλάχιστον τους επετράπη. Αποκορύφωμα της αντίληψής μας για τη θέση ευθύνης της απέναντι στους συνδημότες μας , πέρ από όλα τα ανωτέρω υπήρξε και η πρόταση των τριών παρατάξεων της αντιπολίτευσης , οι οποίες ξεπερνώντας τις πολιτικές αφετηρίες τους και αναφορές , θέλοντας να συμβάλλουν στην ανάπτυξη του Δήμου μας, καττέθεσαν έγκαιρα και νόμιμα την πρότασή τους για το νέο τενικό πρόγραμμα του Δήμου μας. ΄Εχοντας αποδείξει με τη στάση τους στη διαδικασία ψήφισης του απολογισμού ότι μπορούν να ΔΙΝΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ , δεν θέλησαν να ανατρέψουν ΣΥΝΟΛΙΚΑ την πρόταση της Δημοτικής Αρχής. Εκτίμησαν ότι είναι πιό γόνιμο να την ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΟΥΝ και ΕΚΑΝΑΝ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ, που και ο ίδιος ο Δήμαρχος προσωπικά τις έκρινε ως ΘΕΤΙΚΕΣ και ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΕΣ. Μόνο που δεν μπόρεσαν να ξεπεράσουν τις ιδεοληψίες τους και την, ας μου επιτραπεί, μικρ΄τητά τους. Με διαδικαστικά-πέρα από τον κανονισμό και το νόμο τερτίπια , δεν τις έθεσαν σε ψιφοφορία ως διαφορετική πρόταση τεχνικού προγράμματος.

Αντιλαμβανόμενοι και γνωρίζοντες το λάθος και το μη σύννομο της ενέργειάς τους, άργησαν πολύ να ενεργοποιήσουν τον μηχανισμό παραπληροφόρησης , ο οποίος δεν τοποθετήθηκε επί της πρότασης, αλλά έκρινε την νομιμότητα του τρόπου της πρότασης , συνοδεύοντας τα έωλα επιχειρήματα του και με ένα ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΘΥΕΛΛΗΣ από όλες τις υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης , που ψήφισαν σκέτο ΟΧΙ .
Εμείς ως παράταξη σεβόμενοι την διαδικασία επικύρωσης , θα περιμένουμε τον έλεγχο νομιμότητας της Αποκεντρωμένης, γνωρίζοντας ότι πράξαμε το σωστό, το δέον και το νόμιμο.

Δηλώνουμε ότι με τον ίδιο υπεύθυνο τρόπο θα συνεχίσουμε να μελετούμε, να προτείνουμε και να δεσμευόμαστε για το ΔΗΜΟ μας, καλώντας και όλους τους υπολοίπους να πράξουν το ίδιο. Για τους άλλους αφήνουμε τις «πιασσάρικες» ερωτήσεις, τις «νομικές γνωματεύσεις» , το ΟΧΙ σε όλα. Τζάμπα μάγκες .

Σταύρος Καμμένος

Επικεφαλής δημοτικής παράταξης ‘Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας’


Αντιαναπτυξιακό, χωρίς στοιχειώδες όραμα και σχεδιασμό χαρακτήρισε το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Αγρινίου για το 2020, η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΑΓΡΙΝΙΟ–ΜΠΟΡΕΙΣ», Χριστίνα Σταρακά, στην συζήτηση στο Δημοτικό συμβούλιο .
Στην εισήγηση της, υπογράμμισε  ότι, το τεχνικό πρόγραμμα  αποτελεί μια κορυφαία διαδικασία γιατί είθισται να είναι πάντα η κατάθεση της πολιτικής βούλησης της δημοτικής αρχής. Όμως, το τεχνικό πρόγραμμα που παρουσιάστηκε, χωρίς πολιτική εισήγηση, παρά μόνο με αριθμούς και πίνακες, αποτυπώνει ξεκάθαρα μια διαχειριστική λογική, και όχι αναπτυξιακή .

«Είμαστε αντιμέτωποι με την αδυναμία της δημοτικής αρχής, να διεκδικήσει,  να σχεδιάσει, και να οραματιστεί. Είναι φανερό ότι το τεχνικό πρόγραμμα διαμορφώνεται σε μια κατεύθυνση απλής διαχείρισης, χωρίς συνολικό σχεδιασμό, φτωχό, χωρίς αναπτυξιακό προγραμματισμό, χωρίς όραμα και ουσία», ανέφερε χαρακτηριστικά η Χριστίνα Σταρακά η οποία εστίασε την κριτική της στα εξής σημεία :

Στα ΝΕΑ ΕΡΓΑ, προϋπολογισμού 11.684.699,49 ευρώ , περιλαμβάνεται  και έργο από το πρόγραμμα  Φιλόδημος ύψους 1,4 εκ. ευρώ το οποίο δεν γνωρίζουμε πλέον αν θα χρηματοδοτηθεί. Το ποσό των νέων έργων υπολείπεται σημαντικά από το ποσό των συνεχιζόμενων έργων. Είναι δηλαδή ένα τεχνικό πρόγραμμα, φτωχό, ενώ δεν περιλαμβάνει σχεδόν κανένα αναπτυξιακό -εμβληματικό έργο.

Στην ΧΑΜΗΛΗ ΑΠΟΡΡΟΦΗΤΙΚΟΤΗΤΑ. Υπάρχει μεγάλη απόκλιση σε αυτό που προγραμματίζεται και σε αυτό που υλοποιείται. Δυστυχώς η απορροφητικότητα έργων από το τεχνικό πρόγραμμα του 2019, είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα, για αυτό άλλωστε η δημοτική αρχή απέφυγε να δώσει αναλυτικά στοιχεία. Το γεγονός αυτό καταδεικνύει, αδυναμία συστηματικού σχεδιασμού και παρακολούθησης των έργων.

Στην ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΑΠΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ. Το τεχνικό πρόγραμμα υστερεί σε χρηματοδότηση έργων από ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα. Αδυναμία η  οποία προκύπτει, από την απουσία μακρόπνοης στρατηγικής και από τον μη έγκαιρο προγραμματισμό για εκπόνηση μελετών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα χρήματα για μελέτες στο τεχνικό πρόγραμμα είναι μόλις 60.000 ευρώ .

Στις ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ-ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ. Είναι φανερή η εγκατάλειψη στις Τοπικές Κοινότητες, αφού προβλέπονται ελάχιστες παρεμβάσεις ενώ οι περισσότερες Τοπικές Κοινότητες, απουσιάζουν παντελώς από το τεχνικό πρόγραμμα. Επίσης  στο τεχνικό πρόγραμμα δεν υπάρχει κανένα σχέδιο, καμία οργανωμένη παρέμβαση, για το πρωτογενή τομέα καμία δράση πλην των ενημερωτικών εκδηλώσεων.

Στη  ΣΧΟΛΙΚΗ ΣΤΕΓΗ-ΧΩΡΙΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΚΑΙ ΕΡΓΑ. Βλέποντας το πως αντιμετωπίζεται το θέμα των σχολικών υποδομών, αντιλαμβανόμαστε τη σοβαρή έλλειψη στόχων και σχεδίου. Καμία μελέτη κανένας σχεδιασμός, ιδιαίτερα για την προσχολική αγωγή όπου υπάρχει τεράστιο πρόβλημα.

Στο  ΠΑΡΚΟ–ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ. Για μια ακόμη χρόνια το εμβληματικό έργο της πόλης μας, το πάρκο δεν είναι στο τεχνικό πρόγραμμα, με ευθύνη της δημοτικής αρχής. Εκτός όμως από την καθυστέρηση δεν υπάρχει και καμία ενημέρωση που βρίσκεται το ζήτημα, προφανώς γιατί η δημοτική αρχή δεν παραδέχεται τα λάθη και τις αστοχίες που υπήρξαν στην διαχειριστική μελέτη, σε σχέση με την κείμενη νομοθεσία.
«Από τα παραπάνω στοιχεία», σημείωσε η Χριστίνα Σταρακά  «είναι σαφές ότι  ο  Δήμος μας  χρειάζεται αλλαγή φιλοσοφίας, στο σχεδιασμό όσο και στην υλοποίηση του τεχνικού προγράμματος, ώστε οι όποιες  προτάσεις να αντανακλούν τις στρατηγικές κατευθύνσεις  που συγκεντρώνουν την ευρύτερη κοινή αποδοχή».

Ακολούθως η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης παρουσίασε την πρόταση που κατέθεσαν από κοινού οι δημοτικές παρατάξεις, «ΑΓΡΙΝΙΟ-ΜΠΟΡΕΙΣ», «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ» και «Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ», επισημαίνοντας χαρακτηριστικά:  «Με υψηλό αίσθημα ευθύνης, στην εμπιστοσύνη που μας έδειξαν οι πολίτες του Δήμου Αγρινίου  και του ρόλου μας, στο νέο δημοτικό συμβούλιο, καταθέτουμε τη δίκη μας φιλοσοφία και πρόταση για το Τεχνικό Πρόγραμμα, χωρίς να επηρεάζεται ο σχεδιασμός της δημοτικής αρχής, προσθέτοντας την εκπόνηση μελετών για κρίσιμα θέματα του Δήμου».

Οι προτάσεις  αφορούν :
● ΣΥΣΤΗΜΑ MARKETING – BRANDING ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
● ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ -ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ
● ΜΕΛΕΤΗ  ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ
● ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ -ΝΕΟΥΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ
● ΜΕΛΕΤΗ  ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΥΦΥΗ – ΕΞΥΠΝΗ ΠΟΛΗ
● ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΥ -ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥ στην περιοχή ΑΓ -ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΗΓΑΝΑΣ
● ΜΕΛΕΤΗ  ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ -ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΟΘΗΚΩΝ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ
● ΜΕΛΕΤΗ  ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ-ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΞΩΤΟΥ ΠΕΤΡΙΝΟΥ ΓΕΦΥΡΙΟΥ  ΡΕΜΑΤΟΣ  ΑΓΙΟΥ-ΘΩΜΑ

Η πρόταση των τριών δημοτικών παρατάξεων δεν τέθηκε,  καν, σε ψηφοφορία, λόγω διαδικαστικών ζητημάτων που επικαλέστηκε η δημοτική αρχή, ενώ συζητήθηκε προηγουμένως διεξοδικά, με αποτέλεσμα το τεχνικό πρόγραμμα να καταψηφιστεί.
«Χωρίς καμία διάθεση ακύρωσης του σχεδιασμού που είχε η δημοτική αρχή  και στείρας αντιπαράθεσης, και παρά το γεγονός ότι έχουμε διαφορετική πολιτική αντίληψη, καταθέσαμε την πρόταση μας προκειμένου να ενσωματωθεί στο τεχνικό πρόγραμμα. Ήταν μια πρόταση που προσέδιδε διαφορετικά αναπτυξιακά χαρακτηριστικά στα κρίσιμα ζητήματα του Δήμου Αγρινίου ,η οποία όμως δεν τέθηκε σε ψηφοφορία», τόνισε η Χριστίνα Σταρακά.

 

Χριστίνα Σταρακά

Επικεφαλής δημοτικής παράταξης ‘Αγρίνιο-μπορείς’