2393

Εορτασμός της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων

Ιερή Πόλη Μεσολογγίου:

2392

Στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε το 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων συμμετείχε σήμερα ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστας Λύρος. Μετά την Δοξολογία που τελέσθηκε εντός του στρατοπέδου στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Πεσόντων. Οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν επίσης ξενάγηση και επίδειξη οπλικών συστημάτων που βρίσκονται στο χώρο από αξιωματικούς του 2/39 Σ.Ε, όπου εκτός από τους θεσμικούς εκπροσώπους συμμετείχαν επίσης μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Στο μήνυμά του για την σημερινή ημέρα ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου αναφέρει πως «Τιμούμε τις Ένοπλες Δυνάμεις μας και τα στελέχη τους. Το επίπεδό τους εγγυάται την ειρήνη και την ασφάλεια της χώρας μας. Βρισκόμαστε σήμερα σε ένα χώρο εμβληματικό. Το 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων αποτελεί μέρος της Ιστορίας. Οι νεώτερες γενιές θα πρέπει να την γνωρίσουν». Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Αντώνης Αλετράς, Σπύρος Βασιλείου και Νίκος Καραπάνος, και οι Πρόεδροι Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γιώργος Σωτηρακόπουλος και Γερασιμούλα Γούργαρη.


c50

Ο Σπήλιος Λιβανός, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΝΔ και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, σήμερα, 21/11/2019, κατέθεσε στεφάνι και συμμετείχε ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης στον Εορτασμό της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων στο 239 Σύνταγμα Ευζώνων στο Μεσολόγγι.
Μετά τη συγκινητική τελετή όπου συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες δημοτικών και γυμνασίων σχολείων ο βουλευτής δήλωσε:

“Σήμερα, ανήμερα της γιορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, γιορτάζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, ο Στρατός Ξηράς – γι’ αυτό και βρίσκομαι σήμερα ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης εδώ στο 239 Σύνταγμα Ευζώνων στην ΙΠ Μεσολογγίου – το Πολεμικό Ναυτικό και η Πολεμική Αεροπορία της Πατρίδας μας. Εύχομαι χρόνια πολλά στις γυναίκες και τους άντρες που τις υπηρετούν και υπερασπίζονται με αυτοθυσία την εθνική ανεξαρτησία, κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας. Τιμούμε την προσφορά τους στο Έθνος και στην προάσπιση της ειρήνης και της ελευθερίας στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης. Στεκόμαστε πάντα με υπερηφάνεια – εμπράκτως και ψυχικά – στο πλευρό τους.”


 

Αγρίνιο:

c100-1

Με κάθε επισημότητα τιμήθηκε η Εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου και ο εορτασμός της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων στο Αγρίνιο.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την έπαρση της σημαίας στην πλατεία Μαρίας Δημάδη. Ακολούθησε επίσημη δοξολογία στον Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής και ομιλία από τον Πρόεδρο του Παραρτήματος Ε.Α.Α.Σ. Ν. Αιτ/νίας Ανχη (ΠΒ) ε. α Περικλή Τσάντζαλο.

Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Πεσόντων στην πλατεία Μαρίας Δημάδη από τον Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου, τον εκπρόσωπο του Αστ. Διευθυντή Ακαρνανίας Σαράτση Βασίλειο, τον Εκπρόσωπο του Ανώτερου Δ/τη Φρουράς Μεσολογγίου Β. Βλάχου, εκπρ. της 116 ΠΜ Αράξου Υπ. Ν. Γραβάνη, τον Υ/τη Π.Υ. Αγρινίου Π. Στούμπο, τον Πρόεδρο του Παραρτήματος Ε.Α.Α.Σ. Ν. Αιτ/νίας Ανχη (ΠΒ) ε. α Περικλή Τσάντζαλο, τον εκπρ. Του Συνδέσμου αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας ΑΝΘ.εα Β.Ξανθόπουλο, την Αντ. του Περ.Τμηματος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Δ.Τσιρώνη και τον εκπρόσωπο της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΑΘ.Σαλαγιάννη.
Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Βασιλείου Παναγόπουλου.
Τιμές απέδωσε η Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου.