messolonghi4

Ερωτηματολόγιο για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας Μεσολογγίου

Μετά την δυνατότητα της διαδικτυακής υποβολής προτάσεων από τους πολίτες αναφορικά με το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, ο Αντιδήμαρχος Σπύρος Διαμαντόπουλος σε δήλωσή του αναφέρει:
Η διαδικασία εκπόνησης του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας μεταξύ του Δήμου και της ανάδοχης εταιρίας βρίσκεται σε εξέλιξη. Ένα πλάνο που θα μας οδηγήσει με ασφάλεια στην εκπόνηση οριστικής κυκλοφοριακής μελέτης η οποία θα συνοδεύει την πόλη μας τα επόμενα χρόνια.
Είναι όμως ώρα οι δημότες, οι φορείς αλλά και συνολικά όλοι οι ενεργοί πολίτες, να αναλάβουν δράση και να συμμετέχουν αποφασιστικά στην λήψη των αποφάσεων. Να σχεδιάσουν εκείνοι για εκείνους και όχι η δημοτική αρχή ερήμην τους. Στο πλαίσιο αυτό τονίζω την ανάγκη να υπάρξει μαζική συμμετοχή στα επόμενα βήματα έως την ολοκλήρωση της σχετικής μελέτης. Καλώ όλους τους ενεργούς πολίτες να συμπληρώσουν το ερωτηματολόγιο και να υποβάλουν τις προτάσεις τους στους παρακάτω συνδέσμους διαβάζοντας προσεκτικά τις σχετικές οδηγίες. Σύντομα θα υπάρχει νέα διαβούλευση με τη συμμετοχή όλων μας.

Συμμετέχω και αλλάζω την πόλη μου:
https://forms.gle/FyCbw59YtqPctkAq7
http://sbakmes.gr/
https://www.facebook.com/sbakmes/


Από την Δευτέρα 7 Οκτωβρίου στην ηλεκτρονική σελίδα του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου και στον σύνδεσμο: https://forms.gle/FyCbw59YtqPctkAq7 έχει ξεκινήσει η διαδικτυακή διαβούλευση για την επιλογή του καταλληλότερου «σεναρίου» αστικής κινητικότητας.
Οι πολίτες μπορούν να συμμετέχουν στην διαδικασία υποβολής των προτάσεων μέσω συμπλήρωσης του σχετικού ερωτηματολογίου, επιλέγοντας τον τρόπο τον οποίο θεωρούν ότι καλύπτει τις ανάγκες και την ποιότητα της μετακίνησής τους εντός του αστικού ιστού. Εκτός από τον παραπάνω σύνδεσμο για τη συμμετοχή στη διαδικτυακή διαβούλευση (ερωτηματολόγιο) και την επιλογή του σεναρίου που θα αποτελέσει τη βάση για τη διαμόρφωση του συστήματος αστικής κινητικότητας της πόλης του Μεσολογγίου, οι δημότες επίσης μπορούν να έχουν πρόσβαση στην ιστοσελίδα του ΣΒΑΚ του Δήμου μας, από το σύνδεσμο http://sbakmes.gr/, καθώς και στη σελίδα μας στο Fecebook, από το σύνδεσμο https://www.facebook.com/sbakmes/


Από καιρό τώρα, μας έχουν επιβάλει κατά κάποιο τρόπο, τη σχεδόν αποκλειστική χρήση του αυτοκινήτου για τις μετακινήσεις μας. Κι εμείς, οι περισσότεροι, προσαρμοστήκαμε χωρίς καν να φανταζόμαστε τις επιπτώσεις: Οδοί ταχείας κυκλοφορίας, έλλειψη πάρκινγκ στο κέντρο των πόλεων, δρόμοι μποτιλιαρισμένοι, παιδιά και ηλικιωμένοι, πεζοί και ποδηλάτες, ΑΜΕΑ, εκτεθειμένοι καθημερινά σε διαρκή κίνδυνο.

Ωστόσο, στις μέρες μας η γνώση και η τεχνολογία προσφέρουν πολλές εφικτές λύσεις για τις αστικές μετακινήσεις μας, αρκεί να σκεφτούμε και να σχεδιάσουμε σωστά. Αρκεί να πιστέψουμε στην αναγκαιότητα της αλλαγής νοοτροπίας.

Αυτή την περίοδο εκπονείται το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ Ι.Π. Μεσολογγίου) του Δήμου μας που θα είναι ο οδηγός για τα επόμενα αρκετά χρόνια στον τομέα των έργων που αφορούν τις αστικές μετακινήσεις μας.

Με αφορμή τις 2 διαβουλεύσεις που έχουν ήδη γίνει για την ανάπτυξη του σχεδίου αυτού και προκειμένου η Ομάδα του έργου να προχωρήσει στη σχετική μελέτη και στις προτάσεις της, καλούμαστε όλοι οι κάτοικοι του Δήμου, να αφιερώσουμε μερικά λεπτά για να απαντήσουμε καταρχήν, σε μερικές ερωτήσεις (π.χ. πού σταθμεύουμε το όχημα μας, με ποιον τρόπο, πόσο συχνά, σε ποια περιοχή μετακινούμαστε για εργασία ή εκπαίδευση κλπ.) και στη συνέχεια, να αξιολογήσουμε τα τρία προτεινόμενα σενάρια επιλέγοντας τελικά ποιο από αυτά πιστεύουμε ότι είναι το καλύτερο.

Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι το επικρατέστερο σενάριο θα χρησιμοποιηθεί για το σχηματισμό ενός προσχεδίου μέτρων του Σχεδίου Βιώσιμης Κινητικότητας τα οποία θα μπουν και πάλι σε διαβούλευση με τους φορείς και τους πολίτες στην επόμενη φάση.
Ως συνδυασμός θεωρούμε κορυφαία προτεραιότητα τη συμμετοχή όλων των πολιτών στη λήψη αποφάσεων που επηρεάζουν την καθημερινότητα μας. Θεωρούμε απαραίτητη τη συμβολή του καθενός μας σε αυτή την προσπάθεια. Όποιος θέλει να θεωρεί τον εαυτό του φορέα αλλαγής ας δώσει 10 λεπτά από τον χρόνο του απαντώντας στο ερωτηματολόγιο της παρακάτω ιστοσελίδας:
https://forms.gle/FyCbw59YtqPctkAq7

Η συμμετοχή όσων περισσότερων θα δώσει μια πληρέστερη εικόνα της παρούσας κατάστασης και της αλλαγής που επιθυμούμε.


“Για την Κοινότητα Μεσολογγίου”
Επικεφαλής Κίνησης Όλγα Δασκαλή

Τηλ: 0030 6978539302
Email: koinotitamessolonghi@gmail.com
Web Site: https://koinotitamessolonghi.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/koinotitamessolonghi/