hyhyyu

Εκδήλωση για τα 30 χρόνια λειτουργίας του εργαστηρίου ‘Παναγία Ελεούσα’

Έχουμε τη χαρά και την τιμή να σας ενημερώσουμε ότι το Εργαστήρι «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» για νέους με νοητική υστέρηση και συνοδές αναπηρίες του νομού Αιτωλ/νίας, Μεσολόγγι-Αγρίνιο, πραγματοποίησε, με πολύ μεγάλη επιτυχία και πλήθος κόσμου, μια υπέροχη εκδήλωση, με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων λειτουργίας του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ», στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου. Στην εκδήλωση αυτή παρουσιάστηκε το βιβλίο – λεύκωμα «30 χρόνια πορείας σε φωτεινά μονοπάτια 1989-2019. Μια αληθινή ιστορία», που συνέγραψε η κυρία Μαρία Τσούτσου, Ιδρύτρια και Επίτιμη Πρόεδρος του Εργαστηρίου μας.

Tην εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμό:
– Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμάς
– Ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Κώστας Λύρος
Την εκδήλωσή μας τίμησαν, επίσης, με την παρουσία τους:
– Ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Δημήτριος Σπύρου
– Ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Βασίλειος Γκίζας
– Ο Διοικητής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας κ. Ιωάννης Νταλαχάνης
– Η Διοικητής Τροχαίας κα Ελένη Βούρβαχη
– Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος κ. Θανάσης Μαυρομμάτης
– Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Σπυρίδων Βασιλείου
– Ο Αντιδήμαρχος Πρόνοιας και Τοπικής Ανάπτυξης Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Νικόλαος Καραπάνος
– Η Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Ι.Π. Μεσολογγίου κα Παρασκευή Πετρονικολού
– Ο Αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Γιώργος Σωτηρακόπουλος
– Ο κ. Αντώνιος Αλετράς, Αντιδήμαρχος και αναπληρωτής Δημάρχου
– Η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου Ι.Π. Μεσολογγίου κα Περσεφόνη Μελαχρή
– Ο Διοικητής Νοσοκομείου Μεσολογγίου κ. Παναγιώτης Παπαδόπουλος
– Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Χρήστος Παϊσιος
– Ο ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου κ. Ιωάννης Κοντός
– Ο Πρόεδρος του Ραδιοφωνικού Σταθμού Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Ιωάννης Ατσαλάκης
– Ο Βασίλης Παπασάικας, Γλύπτης
– Πρόεδροι Συλλόγων και Φορέων
– Εκλεκτά Μέλη

Το βιβλίο παρουσίασαν η Πρόεδρος του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ», κα Διονυσία Σαμαντά και η Πρόεδρος του Συλλόγου «Φίλων, Γονέων και Εθελοντών» του Εργαστηρίου μας κα Βασιλική Μαραγιάννη. Ανάγνωση πεζού από το μέλος του Δ.Σ. κα Ασπασία Καραντζογιάννη. Την εκδήλωση συντόνιζε ο Φιλόλογος – Θεατρολόγος κ. Γιώργος Μικέλλης.
Ο κ. Γιώργος Αποστολάκος, δάσκαλος φωνητικής, ορθοφωνίας και διπλωματούχος ξεναγός απήγγειλε με τη θαυμάσια φωνή του το συγκινητικό ποίημα «Ο Σταυραετός» του Κώστα Κρυστάλλη.
Η βραδιά έκλεισε μουσικά με τη μελωδική φωνή της εργαζόμενης Κοινωνικής Λειτουργού του Εργαστηρίου «ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ» κας Ευσταθίας Γρέντζελου, την οποία πλαισίωσαν ο μαέστρος κ. Σπύρος Χολέβας και οι θαυμάσιοι μουσικοί της ορχήστρας εγχόρδων του Δημοτικού Ωδείου της Ι.Π. Μεσολογγίου, η κα Ειρήνη Λιάγκα – βιολί, ο κ. Πολυδεύκης Στεφανόπουλος – κιθάρα, η κα Ευθυμία Λιάγκα – κιθάρα, ο κ. Δημήτρης Παππάς – μαντολίνο και ο κ. Γιώργος Κανούτας – μπάσο, που εθελοντικά πλαισίωσαν την εκδήλωση.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμότατα τα μέλη, τους φίλους μας, τους εθελοντές, τους χορηγούς και όλους τους εκλεκτούς προσκεκλημένους μας που μας τίμησαν με την παρουσία τους, καθώς τα ΜΜΕ για την προβολή της εκδήλωσης.

Ήταν μια όμορφη εκδήλωση, μέσα σε μια ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα, γεμάτη συγκίνηση, όπου όλοι μαζί γιορτάσαμε τα τριάντα χρόνια ανιδιοτελούς προσφοράς, συλλογικής εργασίας, εθελοντισμού και αγάπης στον ευαίσθητο και δύσκολο τομέα της εκπαίδευσης των ατόμων με νοητική υστέρηση και συνοδές αναπηρίες. Ευχόμαστε να συνεχίσει και στο μέλλον το Εργαστήρι μας να προσφέρει ποιότητα ζωής και πολιτισμό στους αδύναμους συνανθρώπους μας με την πληγωμένη νοημοσύνη.