29dfeatureimage

Η απονομή υποτροφιών της Ένωσης Αγρινίου

Σε μια λιτή εκδήλωση έγινε σήμερα η απονομή των χρηματικών βραβείων – υποτροφιών σε αριστεύσαντες μαθητές της Αιτωλοακαρνανίας, σύμφωνα με τα κριτήρια που έχει θέσει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ένωση Αγρινίου.

Ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού κ. Θωμάς Κουτσουπιάς, σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο, ο αντιπρόεδρος κ. Γιάννης Καλλίμορφος, ο διευθυντής κ. Νίκος Καζαντζής, αλλά και ο διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Αγρινίου κ. Φώτης Παπουτσής, που εκπροσώπησε τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Αιτωλοακαρνανίας, ήταν εκεί για να συγχαρούν τους νέους φοιτητές και τις οικογένειές τους. Τα χρηματικά έπαθλα των 1.500 ευρώ που έλαβε κάθε φοιτητής, σε επιταγή άμεσα εξαργυρώσιμη, έχουν περισσότερο το συμβολικό χαρακτήρα της επιβράβευσης της προσπάθειάς τους. Ταυτόχρονα, όμως, με αυτή την πρωτοβουλία, η Ένωση Αγρινίου θέλησε να δώσει ένα πρόσθετο κίνητρο στους μαθητές, ώστε να επιλέγουν σχολές με αγροτικό προσανατολισμό, αλλά και να στηρίξει οικογένειες από αγροτικές περιοχές του νομού μας.

Όσο για τα παιδιά που φέτος βραβεύτηκαν, ο κ. Κουτσουπιάς σημείωσε ότι η Ένωση θα συνεχίσει να είναι στο πλευρό τους. Μάλιστα, ιδιαίτερα για τους φοιτητές πλέον των κτηνιατρικών και γεωπονικών σχολών, επισημάνθηκε με έμφαση ότι το στελεχιακό δυναμικό του Συνεταιρισμού θα είναι στο πλευρό τους, πρόθυμο να τους υποστηρίξει συμβουλευτικά και κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, αλλά και κατά την πρακτική τους άσκηση αργότερα, σημειώνοντας και την προοπτική μελλοντικής επαγγελματικής συνεργασίας. Υποτροφία έλαβαν τρεις μαθητές που επέλεξαν Σχολές με αγροτικό προσανατολισμό και ακόμη τρεις που εισήχθησαν σε οποιαδήποτε Σχολή, με κριτήριο, όμως, να μην έχουν αποφοιτήσει από λύκειο των πόλεων του Αγρινίου, του Μεσολογγίου και της Ναυπάκτου, καθώς επιδίωξη της Ένωσης Αγρινίου είναι να στηριχθούν μαθητές από αγροτικές περιοχές.

Από την πρώτη κατηγορία βραβεύτηκε η Κασσιανή – Άννα Τσούλου (Αγρίνιο), ο Βασίλης Καζάκος (ν. Χαλκιόπουλο) και η Θεοδώρα Φαρμάκη (Αγρίνιο), ενώ από τη δεύτερη κατηγορία, υποτροφία έλαβαν οι Πέτρος – Πετρίτ Ζογκάι (Γουριά), Αφροδίτη Παπαϊωάννου (Θέρμο) και Χαραλαμπία Πουλάκη (Αστακός). Υπενθυμίζουμε η Ένωση Αγρινίου δεν είχε την παραμικρή εμπλοκή στην επιλογή των μαθητών, η οποία και έγινε με απόλυτη διαφάνεια και με μοναδικό κριτήριο τα μόρια εισαγωγής, από την ίδια τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Αιτωλοακαρνανίας και τα Λύκεια του νομού. Οι βραβευθέντες φοιτητές πλέον και οι γονείς τους μίλησαν για μια ουσιαστική πρωτοβουλία, πολλαπλών μηνυμάτων και σχολίασαν με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια την πρωτοβουλία του Συνεταιρισμού, που αποτελεί πλέον κορυφαίο θεσμό για τα εκπαιδευτικά δρώμενα της Αιτωλοακαρνανίας, καθώς η καθιέρωσή του αποτελεί βασικό κίνητρο για πολλούς μαθητές και τι οικογένειές τους.