deyam

Η νομική εκπροσώπηση των εργαζομένων της ΔΕΥΑ Μεσολογγίου

9-9-2019

κ. Λ. Βλάχο, ομολογώ ότι δεν με εξέπληξε η απάντησή σας που αφορά χειρισμό δικαστικών υποθέσεων εκ μέρους σας για διεκδικήσεις εργαζομένων της ΔΕΥΑΜ δια περιφοράς(!) – ω του θαύματος – στις 30-8-2019, δηλαδή την τελευταία ημέρα διοίκησης του δήμου από τον κ. Καραπάνο!
Κατ’ αρχήν ποιος είναι ο λόγος που εσείς “θιχθήκατε” και απαντάτε – όπως και τόσοι άλλοι χρόνια τώρα – εκ μέρους του κ. Καραπάνου; Αυτός ο “αόρατος” ευεργέτης σας δεν έχει να πει τίποτα στο προκείμενο; Πάμε παρακάτω:

α) Ομολογείτε ότι ουσιαστικά για μια συνεκδίκαση υπόθεσης στις 17-11-2019 στον Άρειο Πάγο – μετά από αναβολή – θα λάβετε έξι χιλιάδες (6.000) ευρώ. Δεν νομίζετε ότι το ποσό είναι υπερβολικό και δημιουργεί έντονο προβληματισμό γι’ αυτούς που σας εξουσιοδότησαν;

β) Δύο χιλιάδες (2.000) ευρώ για εκδίκαση υποθέσεων στο Ειρηνοδικείο Μεσολογγίου. Αυτό θεωρείτε ότι δεν αποτελεί σπατάλη; Βάσει ποιου πινακίου αμοιβής;

γ) Το δημοσίευμα κ. Βλάχο, είναι πολιτικής και αυτοδιοικητικής φύσεως και όχι νομικίστικου και διαδικαστικού τύπου. Νοήμων και έγκριτος νομικός είστε και το αντιλαμβάνεστε νομίζω.

δ) Να μου επιτρέψετε να έχω σοβαρές ενστάσεις ότι πήρατε το “πράσινο φως” από τους κ.κ. Βασιλείου και Λαγούδη να συνεχίσετε με την προαναφερόμενη αμοιβή. Ίδωμεν, διότι πλέον δεν είστε ειδικός νομικός συνεργάτης της νέας δημοτικής αρχής. Αυτή θα αποφασίσει για τα περαιτέρω.

Και έρχομαι, κ. Λεωνίδα Βλάχο, στην τελευταία απειλή – προτροπή σας «να καθίσω φρόνιμα και να μην προκαλώ» η οποία συνοδεύτηκε σήμερα 9/9 και με προφορικούς υβριστικούς και απειλητικούς χαρακτηρισμούς προς το πρόσωπό μου, περιστατικό για το οποίο υπήρξαν αυτήκοοι μάρτυρες.
Ένα πράγμα μόνο κ. Βλάχο έχω να σας επισημάνω: Φρόνιμα κάθονταν πέντε (5) χρόνια οι “κότες” που γεννούσαν χρυσά αυγά! Σας πληροφορώ ότι εγώ προσωπικά και η ιστορική μου διαδρομή, δεν ανήκει σ’ αυτή τη συνομοταξία…

Πάνος Παπαδόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου – του Συνδυασμού ‘Συμμαχία για το μέλλον’


5-9-2019

Ποιος είπε ότι η Καραπανιάδα δεν θα… “κατέθετε” το κύκνειο άσμα της στη ΔΕΥΑΜ; Με τις υπ’ αριθ. 161 και 162/2019 – πιθανότατα δια περιφοράς αποφάσεις του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜ – στις 30-8-2019 προβαίνει σε ανάθεση – νομική εκπροσώπηση στον μέχρι πρότινος ειδικό συνεργάτη του Δήμου για νομικά θέματα κ. Λεωνίδα Βλάχο, ώστε αυτός να παραστεί ενώπιον των δικαστηρίων του Μεσολογγίου στις 8/11, 17/11 και 13/12/2019 για υποθέσεις που αφορούν διεκδικήσεις εργαζομένων της ΔΕΥΑΜ.
Το συνολικό ποσό της αμοιβής, με βάση τις συγκεκριμένες υποθέσεις θα ανέλθει σε 8.000 ευρώ!!!
Το αξιοσημείωτο είναι ότι καμιά βιασύνη δεν υπήρχε επί του συγκεκριμένου και ο χρόνος ήταν επαρκής ώστε η νέα διοίκηση της ΔΕΥΑΜ να χειριστεί με νηφαλιότητα και σύνεση την όλη υπόθεση. Άρα;
Αφήσατε το “στίγμα” σας παντού. Λίγη ντροπή δεν βλάπτει. Η νέα διοίκηση της ΔΕΥΑΜ οφείλει άμεσα να ανακαλέσει τις εν λόγω προκλητικές αποφάσεις.

ΥΓ. Με τέτοια και τόσα άλλα πράγματα κάνατε εξυγίανση στη ΔΕΥΑΜ; Για να δούμε τελικά τι θα προκύψει…

Πάνος Παπαδόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου – του Συνδυασμού ‘Συμμαχία για το μέλλον’