panepistimio

Αντιδράσεις για την απόφαση μεταφοράς του τμήματος ΔΠΠΝΤ στην Πάτρα

Ιστορική και Αρχαιολογική Εταιρεία Δυτικής Στερεάς Ελλάδος:

Προς:
Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων
Γραφείο Υπουργού
Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι, Τ.Κ. 151 80

Κοιν.:
1. κ.κ. Βουλευτές Αιτ/νίας
2. κ. Γεώργιο Παπαναστασίου, Δήμαρχο Αγρινίου
3. κ. Απόστολο Κατσιφάρα, Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας
4. κ. Νεκτάριο Φαρμάκη, Νεοεκλεγέντα Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας
5. Ηλεκτρονικά και έντυπα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης πόλεως Αγρινίου

ΘΕΜΑ: Κατάργηση Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών στο Αγρίνιο και μεταφορά δύο πανεπιστημιακών σχολών από το Αγρίνιο στην Πάτρα

Αξιότιμη κα Υπουργέ,

Δια της παρούσης και εκ μέρους των μελών του Δ.Σ. της Ιστορικής και Αρχαιολογικής Εταιρείας Δυτικής Στερεάς Ελλάδος με έδρα το Αγρίνιο θα θέλαμε καταρχήν να σας εκφράσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια για την επιλογή σας στη νευραλγική θέση της Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και παράλληλα τις ευχές μας για μια καλή και δημιουργική θητεία.

Η Ιστορική και Αρχαιολογική Εταιρεία Δυτικής Στερεάς Ελλάδος από τον Φεβρουάριο του 2019, όταν ανακοινώθηκε η πρόθεση του τότε Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ. Γαβρόγλου, για κατάργηση του Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Πατρών με έδρα στο Αγρίνιο, διαμαρτυρηθήκαμε και διατυπώσαμε την αντίθεση μας στην Απόφαση αυτή του Υπουργού.
Τη θέση μας αυτή σήμερα υποστηρίζουν τεκμηριωμένα το Τεχνικό Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, ο Σύλλογος των φοιτητών του τμήματος και άλλοι φορείς της περιοχής, καθώς θεωρούμε αδικαιολόγητη και αντιαναπτυξιακή την απόφαση κατάργησης του εν λόγω τμήματος. Η Εταιρεία μας πολλές φορές τα τελευταία χρόνια έχει συνεργασθεί με το Τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών προσφέροντας θέσεις πρακτικής άσκησης σε προπτυχιακούς φοιτητές, που θέλουν να ασχοληθούν με τα μνημεία της περιοχής, αλλά και το πλούσιο αρχειακό υλικό της Εταιρείας.

Πιστεύουμε ότι υπάρχει ακόμη ο χρόνος για να διορθωθεί μια λανθασμένη απόφαση της προηγούμενης ηγεσίας του Υπουργείου σας (Ν.4610/2019, άρθρο 36, παρ. 2, ΦΕΚ 70/τ. Α΄/ 7-5-2019), για την οποία ποτέ δεν δόθηκε στη δημοσιότητα το αιτιολογημένο σκεπτικό της κατάργησης του ΤΔΠΠΝΤ. Πιστεύουμε ότι η συνέχιση λειτουργίας του εν λόγω τμήματος μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει ως προς την αξιοποίηση του τεράστιου πολιτιστικού αποθέματος της Αιτωλοακαρνανίας, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως «ένα υπαίθριο αρχαιολογικό μουσείο. Θεωρούμε πρωτοφανές ένα ολοκληρωμένο και εν λειτουργία καινοτόμο πανεπιστημιακό τμήμα να καταργείται, και στη θέση του να δημιουργείται ένα νέο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, όταν ανάλογα τμήματα υπάρχουν ήδη σε άλλες πόλεις της χώρας, όπως Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ρέθυμνο, Ιωάννινα, Καλαμάτα, Βόλος.

Παράλληλα, πληροφορούμεθα πως η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών σκοπεύει τη μεταφορά της έδρας του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος και του νεοσυσταθέντος Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας από το Αγρίνιο στην Πάτρα, κίνηση που επίσης μας βρίσκει αντίθετους, καθώς με τον τρόπο αυτό θα αποδυναμωθεί η πόλη του Αγρινίου, που αποτελεί σήμερα το πιο πολυάνθρωπο κέντρο της Αιτωλοακαρνανίας.
Ευελπιστώντας στην άμεση και αποφασιστική επίλυση των εν λόγω θεμάτων από πλευράς αρμοδιοτήτων σας, παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση.


Γιώργος Δ. Καραμητσόπουλος,  Επικεφαλής της δημοτικης παράταξης «Συμμαχίας Πολιτών»

Προς τους προσφάτως εκλεγμένους
Α. Δήμαρχο Αγρινίου και Δημοτικούς Συμβούλους Αγρινίου
Β. Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας και Περιφερειακούς Συμβούλους Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
Γ. Βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας

Κάλεσμα συστράτευσης

Φίλες και φίλοι

Πριν από ένα μήνα περίπου, στις 20 Ιουνίου, είχαμε ως νέα Δημοτική Παράταξη με ανακοίνωση μας επισημάνει τις ραγδαίες και αρνητικές εξελίξεις που έρχονται για την Ανώτατη Εκπαίδευση στο Αγρίνιο.
• Κατάργηση μετά από 15 χρόνια του Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών, ενός πρωτοποριακού τμήματος που λειτουργούσε πλέον σε πολύ καλό επίπεδο. Στη θέση του ανακοινώθηκε η ίδρυση τμήματος Ιστορίας Αρχαιολογίας.
• Μεταφορά στην Πάτρα μετά από 20 χρόνια λειτουργίας στο Αγρίνιο του Τμήματος Μηχανικών Περιβάλλοντος (πρώην Τμήμα Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων) ακριβώς τη στιγμή που, μετά από αγώνες ετών, μετονομάστηκε και απόκτησε επαγγελματικά δικαιώματα.

Χθες επιβεβαιώθηκαν προς το χειρότερο οι φόβοι μας για τις δυσμενείς εξελίξεις καθώς αποφασίστηκε από την σύγκλητο η άμεση μεταφορά και του νεοιδρυθέντος τμήματος Ιστορίας Αρχαιολογίας από το Αγρίνιο στην Πάτρα πριν καλά καλά λειτουργήσει.
Δυστυχώς ο εμπαιγμός, η κοροϊδία, και η υποτίμηση της νοημοσύνης τόσο της εκπαιδευτικής κοινότητας όσο και του Αγρινιώτικου λαού δεν έχουν προηγούμενο.
Όμως παρότι αυτές οι εξελίξεις έχουν δρομολογηθεί εδώ και καιρό η αντίδραση των θεσμικών φορέων του Δήμου μας, του Νομού μας και της Περιφέρειας, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, είναι σχεδόν ανύπαρκτη.
Επειδή οι εξελίξεις τρέχουν πολύ γρήγορα και εμείς μέχρι τώρα απλά παρακολουθούμε, σας απευθύνω έκκληση και κάλεσμα συστράτευσης να σταθούμε επιτέλους στο ύψος που επιβάλουν οι περιστάσεις και να κινητοποιηθούμε άμεσα ώστε να αποτραπούν οι αρνητικές εξελίξεις για την Ανώτατη Εκπαίδευση στον Δήμο μας.
Η κοινωνία του Αγρινίου, ενός Δήμου 100.000 κατοίκων, αλλά και οι πολίτες της Αιτωλοακαρνανίας, του μεγαλύτερου Νομού της χώρας, απαιτούν αυτά που δικαιούνται και τα οποία για πολλές δεκαετίες έχουν στερηθεί.

Φίλες και φίλοι
Και οι τελευταίες αρνητικές εξελίξεις ενισχύουν την άποψη που έχω διατυπώσει επανειλημμένως, ότι μόνο όταν αποκτήσουμε την δυνατότητα να αποφασίζουμε εμείς για τα του οίκου μας μπορούν να γίνουν βήματα ανάπτυξης της Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης στην Αιτωλοακαρνανία σύμφωνα και με τις ανάγκες της κοινωνίας.
Γι’ αυτό πιστεύω ότι η μόνη βιώσιμη λύση σε βάθος χρόνου, την οποία δικαιούνται τόσο το Αγρίνιο όσο και η Αιτωλοακαρνανία είναι η ίδρυση του αυτόνομου Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας με έδρα το Αγρίνιο και σχολές και στο Μεσολόγγι και στη Ναύπακτο.

Με εκτίμηση
Ο Επικεφαλής της «Συμμαχίας Πολιτών»
Γιώργος Δ. Καραμητσόπουλος


 Γιώργος Παπαναστασίου, Δήμαρχος Αγρινίου:

Δήλωση του Δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου σχετικά με την απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών για μεταφορά της ΔΠΠΝΤ στην Πάτρα:

«Ερωτήματα ως προς την σκοπιμότητα τους γεννούν για μια ακόμη φορά οι παρασκηνιακές μεθοδεύσεις της πρυτανικής αρχής του Πανεπιστημίου Πατρών.
Η συζήτηση για την μεταφορά τμήματος από το Αγρίνιο στην Πάτρα αποτελεί μια ακόμη απρέπεια στην τοπική ακαδημαϊκή κοινότητα.
Δυστυχώς, όπως αποδεικνύεται, συνεχίζουν να ξεπληρώνουν πολιτικά γραμμάτια και να εξυπηρετούν προσωπικές φιλοδοξίες μέσα από αποφάσεις της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ενημερωθήκαμε σήμερα, ατύπως, ότι η Σύγκλητος αποφάσισε και θα εισηγηθεί την μεταφορά του νεοσύστατου Τμήματος Ιστορίας –Αρχαιολογίας και Ψηφιακού Πολιτισμού στην Πάτρα βάζοντας ένα ακόμη λιθαράκι στην αποδυνάμωση της ακαδημαϊκής κοινότητας του Αγρινίου.
Η Πρύτανης στο παρελθόν είχε, με τις αποφάσεις της, προσπεράσει όλες τις προσπάθειές μας για αναβάθμιση των τμημάτων. Θυμίζω την αποποίηση της παραχώρησης της έκτασης στο παλιό αεροδρόμιο προβάλλοντας μάλιστα ανεπαρκείς αιτιολογίες ως προς το σκεπτικό της απόφασής της.
Είναι σαφές για εμάς ότι, όσοι συνέβαλλαν σε αυτήν την μεθόδευση, θα βρουν απέναντι την κοινωνία του Αγρινίου.
Όπως έχω δηλώσει και δεν σταματώ να επαναλαμβάνω στόχος μας ήταν και παραμένει η επανίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδος. Μόνον τότε θα σταματήσουμε να δεινοπαθούμε από το συγκεντρωτισμό της Πάτρας».


Δημήτρης Τραπεζιώτης, Δικηγόρος:

Δεν υπάρχει νεκρό διάστημα.
Τα προβλήματα είναι ζωντανά και τα επίδικα ανοιχτά …….

Επειδή η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι το εγγύτερο επίπεδο εξουσίας στον πολίτη και έχει το τεκμήριο αρμοδιότητας για τις τοπικές υποθέσεις θα περίμενε κανείς ότι οι εκλογικοί συνδυασμοί, που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία (Μαΐου – Ιουνίου 2019) για την ανάδειξη των νέων Δημοτικών Αρχών και απέκτησαν πλέον την ιδιότητα και την ευθύνη της Δημοτικής Παράταξης, θα ήταν παρόντες στα προβλήματα της καθημερινότητας και στην υπεράσπιση των δημοτικών συμφερόντων. Όμως, από το πέρας της εκλογικής διαδικασίας μέχρι και σήμερα καταγράφεται η απουσία τους. Και τούτο δεν το αναφέρω ως κριτική ή μομφή αλλά για να επισημάνω τα θέματα τα οποία εκθέτω στη συνέχεια και τα οποία είναι επίκαιρα, έχουν επείγοντα χαρακτήρα και χρήζουν άμεσης παρέμβασης.

Αντιλαμβάνομαι ότι η ραστώνη του θέρους μειώνει την διάθεση και την ετοιμότητα για δράσεις και παρεμβάσεις και προφανώς επικρατεί η αντίληψη ότι η υποχρέωση συμμετοχής και ενασχόλησης με τις τοπικές υποθέσεις μετατίθεται για τον Σεπτέμβριο που αρχίζει η δημοτική θητεία της νέας Δημοτικής Αρχής. Όμως δεν υπάρχει νεκρό διάστημα. Τα επίδικα είναι ανοικτά και τα προβλήματα ζωντανά και απαιτούν λύσεις και παρεμβάσεις. Η διαρκής και αδιάλειπτη ενασχόληση, μέριμνα και φροντίδα για τις κοινές υποθέσεις είναι η λυδία λίθος για το πραγματικό ενδιαφέρον και την αληθινή σχέση με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Αυτό βέβαια ισχύει όχι μόνο για τις Δημοτικές Παρατάξεις αλλά και για όλους όσους αξίωσαν με την υποψηφιότητά τους να συμμετάσχουν στη διαχείριση των δημοτικών υποθέσεων.

Τα θέματα. Άρχισε ήδη η συζήτηση για τα προβλήματα κυβερνησιμότητας των Δήμων και προωθούνται νομοθετικές παρεμβάσεις για την αναθεώρηση ή τροποποίηση του Κλεισθένη, το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής, την κατάργηση της εκτελεστικής αρμοδιότητας των Τοπικών Συμβουλίων κ.α.

Καταργήθηκε το Τμήμα Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών (ΔΠΠΝΤ) με το νόμο 4610/2019 που είχε έδρα το Αγρίνιο και το ΤΕΕ Αιτ/νίας καθώς και η Κίνηση Πολιτών «ΔΡΩ» αξιώνουν την ανάκληση της κατάργησής του.
Η νέα Υπουργός Παιδείας από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων της αποφάσισε την κατάργηση της ίδρυσης Νομικής Σχολής στην Πάτρα. Η κατανομή των 38 μελών ΔΕΠ, που αντιστοιχούν στο Παν/μιο Πατρών, σε εκκρεμότητα. Το Παν/μιο Δυτικής Ελλάδας μετά και την αποποίηση από το Παν/μιο Πατρών των 178 στρεμμάτων στη θέση του αεροδρομίου του Αγρινίου στον αέρα. Η Έδρα των νεοϊδρυθέντων τμημάτων (Μηχανικών Περιβάλλοντος και Ιστορίας –Αρχαιολογίας και ψηφιακού Πολιτισμού) επίσης σε εκκρεμότητα. Η Πρυτανεία του Παν/μίου Πατρών μεθοδεύει και επισπεύδει τις διαδικασίες για τη μεταφορά των Τμημάτων από το Αγρίνιο στην Πάτρα. Ήδη ορίστηκε συνεδρίαση της Συγκλήτου και μεταξύ άλλων θεμάτων θα συζητηθεί και η πρόταση για τη μεταφορά των Τμημάτων αυτών στην Αχαϊκή πρωτεύουσα.

Τα προβλήματα με τη δακοκτονία επανέρχονται σε βάρος των αγροτών και του εισοδήματός των. Οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, μετά και τα ξαφνικά μπουρίνια και τις πρόσφατες καταστροφές, είναι ορατές πλέον και στην περιοχή μας. Η διεκδίκηση έργων και παρεμβάσεων για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής μας ανύπαρκτη.
Τα απορρίμματα του Δήμου Αιγιαλείας κατευθύνονται στον Δήμο Αγρινίου. Ο Δήμαρχος αυτήν την περίοδο κινείται αυτόνομα και με ανεξέλεγκτες πρωτοβουλίες. Για όλα αυτά καμία συζήτηση, καμία σκέψη, καμία παρέμβαση, καμία πρόταση.
Απέναντι στον κίνδυνο να ληφθούν αποφάσεις ή να δρομολογηθούν εξελίξεις εις βάρος του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Δήμου Αγρινίου ποιος, που και πότε θα αντισταθεί για να τον αποτρέψει;
Μήπως είναι καιρός οι Δημοτικές Παρατάξεις που συγκροτούν το νέο Δημοτικό Συμβούλιο να πάρουν θέσεις, να παρέμβουν και να ακούσουμε τις προτάσεις τους; Διότι η προεκλογική περίοδος ήταν βουβή και η αναμενόμενη και χρήσιμη πολιτική αντιπαράθεση, για να μορφώσουν πλήρη εικόνα οι πολίτες, ουδέποτε πραγματοποιήθηκε. Είχαμε παράλληλους μονολόγους με γενικές και αόριστες τοποθετήσεις που αφήρεσαν τη δυνατότητα από τους πολίτες να αντιληφθούν ποιες είναι οι προτάσεις τους όχι μόνο για τα μεγάλα ζητήματα αλλά και για τα ζητήματα της καθημερινότητας.

Τέλος, εν όψει και των επερχόμενων συνεργασιών, οι οποίες σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να γίνονται σε προγραμματικό επίπεδο και όχι με μοναδικό κριτήριο την κομματική γειτνίαση των μελών των Δημοτικών Παρατάξεων, μήπως είναι καιρός αυτοί που μέχρι σήμερα απέφυγαν να τοποθετηθούν να μας πουν ποιες είναι οι θέσεις τους αφενός για τη θεσμική ενίσχυση και ενδυνάμωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τον Κλεισθένη, την απλή αναλογική, το «περιβόητο» πρόβλημα της κυβερνησιμότητας των Δήμων και αφετέρου για το Παν/μιο Δυτικής Ελλάδας, την μεθόδευση μεταφοράς των προαναφερομένων και νεοσυσταθέντων Τμημάτων στην Πάτρα, την κλιματική αλλαγή, που είναι η μεγαλύτερη πρόκληση στην ιστορία της ανθρωπότητας, την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής μας, τα απορρίμματα και τα άλλα προβλήματα και ζητήματα που αφορούν στο Δήμο Αγρινίου και είναι ζωντανά και επείγοντα;
Καλούνται λοιπόν όλοι οι φορείς, οι Δημοτικές Παρατάξεις και οι πολίτες, ως ενεργοί πολίτες, να συντονίσουν τις δυνάμεις τους και να παρέμβουν άμεσα ώστε να μην υπάρχουν εξελίξεις ερήμην τους και δημιουργηθούν τετελεσμένα σε βάρος του στρατηγικού στόχου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για αποκέντρωση, του Δήμου Αγρινίου και της περιοχής μας.


Δημήτρης Κωνσταντόπουλος – Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας:

Προς αποκατάσταση των παρερμηνειών

Αγαπητέ κύριε Τσακανίκα (agriniopress.gr),

Με αφορμή το δημοσίευμα που αναρτήθηκε πριν λίγη ώρα στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα του agriniopress.gr με τίτλο «Κάπου τα μπέρδεψε ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος με την Πολυτεχνική Σχολή» θα ήθελα να επισημάνω τα εξής:

1. Όπως θα γνωρίζετε, αποτελούσε πάγια θέση μου η μετονομασία του Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων σε Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος ώστε να μπορούν οι φοιτητές του με ισχυρή αιτιολογική βάση να διεκδικήσουν την αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων (βλ. ερώτησή μου στον υπουργό Παιδείας με αριθμ.πρωτ. 2058 /15.12.2016 και θέμα «Μετονομασία Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Πανεπιστημίου Πατρών με έδρα το Αγρίνιο σε Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος» που αναδημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα https://www.agriniopress.gr/erotisi-dim-konstantopoyloy-gia-ti-me/ , ομιλία μου στη Βουλή (9.2.2017) με σχετική αναφορά η οποία αναδημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του agriniopress.gr https://www.agriniopress.gr/panepistimiaki-scholi-sto-agrinio-kai/ , άρθρο μου στην εφημερίδα “ΠΑΡΟΝ της Κυριακής” με τίτλο Αποκατάσταση στο έγκλημα του “Σχεδίου Αθηνά” για Αγρίνιο και Μεσολόγγι, 5/3.2017, το οποίο αναδημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του agriniopress.gr https://www.agriniopress.gr/d-konstantopoylos-apokatastasi-sto-e/ , και πλήθος άλλων δημόσιων τοποθετήσεών μου που είχαν την τύχη της προσοχής των συνεργατών δημοσιογράφων της ιστοσελίδας σας.

2. Όπως θα γνωρίζετε, κατά τη διάρκεια της προηγούμενης κοινοβουλευτικής μου θητείας ήμουν υπεύθυνος ΚΤΕ Παιδείας, συμμετείχα ανελλιπώς σε όλες τις συνεδριάσεις της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και καταπιάστηκα με όλα τα θέματα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων που συζητήθηκαν. Στο πλαίσιο αυτό, είχα την ευκαιρία πολλές φορές να αναδείξω τα μείζονα ζητήματα που αντιμετωπίζει η Αιτωλοακαρνανία σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, ενώ ασχολήθηκα με μέγιστη ευαισθησία για την παραμονή των πανεπιστημιακών τμημάτων στο Αγρίνιο όπως επίσης και όλων των δομών ανώτατης εκπαίδευσης σε Ναύπακτο και Μεσολόγγι, με την πεποίθηση ότι αποτελούν φάρο γνώσης, παιδείας και πολιτισμού για την Αιτωλοακαρνανία και πάντα με προτάσεις υπέρ της ενίσχυσής τους.

Αποδίδω λοιπόν είτε σε απειρία είτε σε ελλιπή ενημέρωση την ερμηνεία που έδωσε ο συντάκτης σας στην πρωινή ανακοίνωση που εξέδωσα στο πλαίσιο της έκτακτης συνεδρίασης της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών. Προς πλήρη διευκρίνιση αυτής, σας ενημερώνω ότι η θέση μου ήταν και συνεχίζει να είναι:

Δίκαιη η μετονομασία του πρώην Τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων σε «Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος», λόγω της πενταετούς φοίτησης και της υπαγωγής του στην Πολυτεχνική Σχολή, αλλά με ΕΔΡΑ το Αγρίνιο και βεβαίως επαγγελματικά δικαιώματα για τους φοιτητές του. Όχι, όμως με πρόσχημα το «ανήκειν» στην Πολυτεχνική Σχολή να ανοίξει ο δρόμος για τη μεταφορά του στην Πάτρα, τη στιγμή που οι κτιριακές και υλικοτεχνικές υποδομές διασφαλίζουν την απρόσκοπτη λειτουργία του στο Αγρίνιο. Διότι, οι δομές ανώτατες εκπαίδευσης στην Αιτωλοακαρνανία, που είναι ο μεγαλύτερος νομός στη χώρα, μπορούν να συμβάλλουν καθοριστικά στην οικονομική και κοινωνική της ανάπτυξη.

Παρακαλώ, όπως αναρτήσετε την παρούσα απάντησή μου στην ιστοσελίδα του agriniopress.gr προς αποκατάσταση της αλήθειας, προς ενημέρωση των αναγνωστών σας και βεβαίως προς αποφυγή περαιτέρω παρερμηνειών.

Τέλος, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι θα δημοσιοποιήσω κι εγώ με τη σειρά μου την παρούσα απάντησή μου.

Με εκτίμηση,

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος