debate

Απόψεις για το debate υποψήφιων δημάρχων στο Μεσολόγγι

Δημοτικός συνδυασμός Ι.Π. Μεσολογγίου ‘Δημιουργική Ανατροπή’:

Μάταια περίμεναν οι δημότες μέχρι την τελευταία στιγμή να ακούσουν στην κεντρική πλατεία Μάρκου Μπότσαρη τον απερχόμενο Δήμαρχο να δίνει απαντήσεις σε μια σειρά από ζητήματα που ετέθησαν προεκλογικά και αφορούν:

Την αδιαφάνεια και κατασπατάληση του δημοτικού χρήματος.
Υποβάθμιση του Δήμου από τις σημαντικές απώλειες που υπέστη με την πλέον πρόσφατη αυτή του ανοικτού κέντρου εμπορίου.
Την βιομηχανία των διαταγών πληρωμής.
Υπερχρέωση της ΔΕΥΑΜ.
Την εκμετάλλευση της ανάγκης των αδύναμων πολιτών για ψηφοθηρικούς σκοπούς.
Την προσπάθεια «φίμωσης» των αιρετών και του τύπου με αγωγές χιλιάδων ευρώ.
Την κυκλοφορία εντύπου χωρίς ταυτότητα εντός του Δημαρχιακού μεγάρου.
Την άθλια προεκλογική προπαγάνδα σε βάρος των αντιπάλων του.

Αντί να δώσει απαντήσεις στην πλατεία επέλεξε να «κρυφτεί» εκεί κοντά στο εκλογικό του κέντρο δίνοντας άλλη μια «παράσταση» με το ίδιο άθλιο σενάριο αλλά λίγους θεατές.

Δεν πειράζει. Την επομένη των εκλογών οι δημότες θα έχουν απαντήσεις για όλα αυτά και πολλά άλλα που θα βγουν στο φως. Λίγο υπομονή ακόμη για όλους μας.

Εκείνοι που απαξίωσαν  τον δημόσιο διάλογο υβρίζοντας  πολιτικούς  αντιπάλους. Εκείνοι που προσπάθησαν να «φιμώσουν» αιρετούς κατά τη  διάρκεια της θητείας τους. Εκείνοι που δεν έχουν δώσει καμία απάντηση  στα όσα  τους  καταμαρτυρούν, πρέπει να έχουν πολύ θράσος ή απελπισία   για  να  τον  επικαλούνται , έστω και προσχηματικά.
Κατανοούμε την ανάγκη τους για τη συνέχιση των «παραστάσεων».
Αποδεικνύουν όμως ότι παραμένουν αμετανόητοι,  δεν έχουν πάρει το μήνυμα  από τους πολίτες. Πιστεύουν ότι μπορούν να κοροϊδεύουν ακόμη. Την  οριστική απάντηση θα τη λάβουν σύντομα. Κυριακή κοντή γιορτή.
——————————————————————————————————–

 

Δημοτικός συνδυασμός Ι.Π. Μεσολογγίου ‘Δήμος για τα παιδιά μας’:

«Αντί ομιλίας μου επέλεξα να καλέσω τον έτερο συν-υποψήφιό μου Κωνσταντίνο Λύρο σε μια ανοικτή, δημοκρατική διαδικασία άμεσης επικοινωνίας και διαλόγου στην κεντρική πλατεία της Ιερής Πόλης Μεσολογγίου. Ν απευθυνθούμε και οι δυο στους δημότες που αποφασίζουν την ερχόμενη Κυριακή με θέσεις, προτάσεις κι επιχειρήματα. Μέχρι στιγμής δεν έλαβα καμία απάντηση. Θα περιμένω τον κ. Λύρο απόψε στις 8.30 μ.μ. στην Πλατεία Μπάρκου Μπότσαρη. Πιστεύω πως κάθε ένας υποψήφιος δήμαρχος ή οποιασδήποτε βαθμίδας αιρετός, θα πρέπει να έχει το σθένος ν ανταποκρίνεται και ν αντιμετωπίζει κάθε πρόκληση. Εάν αποφεύγει μια απλή διαδικασία Δημόσιου Λόγου, τότε πως είναι δυνατόν ν’ αντιμετωπίσει σοβαρότερα ζητήματα σε περίπτωση που εκλεγεί; Τον περιμένω λοιπόν. Ενώπιων των δημοτών».

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

Νικόλαος Καραπάνος


Δημοτικός συνδυασμός Ι.Π. Μεσολογγίου ‘Δήμος για τα παιδιά μας’:

Συμπολίτισσες και συμπολίτες

Φίλες και φίλοι

Την Κυριακή θα κάνετε την τελική σας επιλογή, αποφασίζοντας οριστικά για το μέλλον του Δήμου μας.
Με ειλικρίνεια, συνέπεια και αλήθεια, απορρίπτοντας κάθε διαδικασία πολιτικών συνεννοήσεων και πολιτικής «συναλλαγής», σας ενημέρωσα δημόσια- κι όχι μόνο προεκλογικά -για το έργο που παράχθηκε αλλά και το πρόγραμμα του συνδυασμού μας.
Με την ευθύτητα των λόγων και των έργων μας, ζητήσαμε από την πρώτη στιγμή αυτής της προεκλογικής περιόδου ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΙΑΛΟΓΟ απ όλους τους συν-διεκδικητές του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου. Η πρότασή μας απορρίφθηκε για άγνωστους λόγους.

Επανερχόμαστε λοιπόν ως τελευταία ευκαιρία προτείνουμε στον έτερο υποψήφιο δήμαρχο Κωνσταντίνο Λύρο την διενέργεια αύριο Παρασκευή 31 Μαΐου – τελευταία ημέρα της προεκλογικής εκστρατείας– Δημόσιο διάλογο στην κεντρική πλατεία της Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, για παράλληλη παράθεση απόψεων και κατάθεση προτάσεων σχετικά με τον σχεδιασμό της επόμενης ημέρας των εκλογών. Οι όροι και οι προϋποθέσεις της «ζωντανής αναμέτρησης» των πολιτικών και προγραμματικών θέσεών μας για το Δήμο θα αποφασισθούν από κοινού.

Αυτό επιτάσσει η Δημοκρατία. Οι πολίτες αντί για «μονολόγους» εξεδρών θέλουν κάτι πολύ πιο ουσιαστικό και πιο παραγωγικό για να αποκρυσταλλώσουν την άποψή τους.

 

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου

Νικόλαος Καραπάνος