mic1

Δηλώσεις υποψηφίων για τα εκλογικά αποτελέσματα της Α’ Κυριακής

Κώστας Λύρος – Υποψήφιος Δήμαρχος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου:

Ευχαριστούμε πολύ όλους τους δημότες του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, που με την ψήφο τους στήριξαν την «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ» στις χθεσινές εκλογές . Τα μηνύματα, που λάβαμε από τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν την αισιοδοξία μας ότι οι υγιείς και δημιουργικές δυνάμεις του τόπου μας θα αναλάβουν το μέλλον της δημοτικής αρχής . Οι δημότες γύρισαν την πλάτη στο ετερόκλητο σύστημα εξουσίας, που βύθισε τον Ιερό Δήμο στην ανυποληψία και την παρακμή.

Σε απάντηση των μεθοδεύσεων, των υπόγειων διαδρομών, και των ανήκουστων προεκλογικών και όχι μόνο συμπεριφορών της απερχόμενης δημοτικής αρχής η « ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ» έρχεται να ενώσει την κοινωνία , να απλώσει γέφυρες και να αναλάβει το ρόλο, που η κοινωνία την καλεί να υπηρετήσει . Κάναμε έναν έντιμο και καθαρό προεκλογικό αγώνα, τον όποιο θα συνεχίσουμε μέχρι την τελική νίκη την προσεχή Κυριακή. Το κλίμα αισιοδοξίας και η αίσθηση της βέβαιης νίκης που έρχεται, διακατέχει όλο τον ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ μας, που ενωμένος προχωρά να ολοκληρώσει το έργο που ξεκίνησε .


Από τον συνδυασμό «Συμμαχία για το μέλλον» του υποψηφίου δημάρχου Μεσολογγίου, Παντελή Σκαρμούτσου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση μετά την οριστικοποίηση του τελικού αποτελέσματος των χθεσινών εκλογών:

«Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, θέλω να απευθυνθώ στους υποψήφιους του συνδυασμού μας «Συμμαχία για το Μέλλον», αλλά και σε αυτούς που δεν ήταν στον συνδυασμό, αλλά μας βοήθησαν αποφασιστικά και να τους ευχαριστήσω από καρδιάς.
Δώσαμε μεγάλη μάχη κάτω από αντίξοες συνθήκες και ακραία πόλωση και προσπαθήσαμε, μέσα σε πενήντα τέσσερις ημέρες, να ανατρέψουμε παγιωμένες καταστάσεις ετών.
Ξέραμε από την αρχή ότι η μάχη ήταν δύσκολη και ο χρόνος λίγος, αλλά τολμήσαμε, χωρίς να υπολογίζουμε οποιοδήποτε κόστος. Αγωνιστήκαμε χωρίς εξαρτήσεις, με καθαρότητα, με αγάπη για τον τόπο μας, με προγραμματικό λόγο, χωρίς χρήματα και χωρίς να μπούμε σε οποιαδήποτε συναλλαγή με ψηφοφόρους.

Θεωρώ μεγάλη μου τιμή που συνεργάστηκα μαζί σας.
Μέσα σε ελάχιστο χρόνο και μέσα από αντίξοες συνθήκες σφυρηλατήθηκαν φιλίες, που είμαι σίγουρος ότι θα συνεχισθούν και στο μέλλον.
Η 26η Μαίου δεν ήταν το τέλος, αλλά η αρχή της προσπάθειας. Η αρχή μιας πορείας, που θα αφυπνίσει συνειδήσεις και αργά η γρήγορα θα οδηγήσει στη νίκη για το καλό του τόπου μας, γιαυτό η συνεργασία μας δεν σταματά εδώ.
Τους συμπολίτες μας, που μας εμπιστεύθηκαν και μας ψήφισαν, θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι δεν θα προδώσουμε την εμπιστοσύνη τους.
Θα αγωνισθούμε με ήθος, αξιοπρέπεια, διαφάνεια, κοινωνική δικαιοσύνη και θα δώσουμε τη μάχη κατά της διαφθοράς.
Θα αγωνισθούμε για την προστασία του περιβάλλοντος και για να έχουν όλοι οι δημότες ίσες ευκαιρίες στη ζωή.
Θα αγωνισθούμε για την νομιμότητα, την βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη και την εκπόνηση ένος στρατηγικού σχεδίου που θα βγάζει τον δήμο μας από το τέλμα.
Την πρώτη μάχη που ήταν το σπάσιμο της αυτοδυναμίας , που τόσο ταλαιπώρησε το Δήμο μας την κερδίσαμε. Ο αγώνας για έναν άλλο ποιοτικό Δήμο τώρα αρχίζει.»
Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς».


Νίκος Καζαντζής – Υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίου:

Μετά το πέρας της εκλογικής διαδικασίας και ενόψει των επαναληπτικών εκλογών της δεύτερης Κυριακής δηλώνω την απόλυτη ικανοποίησή μου για το αποτέλεσμα.
Ένα αποτέλεσμα καθαρό, έντιμο και σαφές.
Χωρίς συναλλαγές και πιέσεις.
Απέναντι σε συστράτευση παράταιρων δυνάμεων και ομάδων.
Η αληθινή βούληση των δημοτών έλαβε 8,71% και με αυτό το ποσοστό η φωνή τους θα γίνει ο απόλυτος ρυθμιστής και ελεγκτής στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.
Ευχαριστούμε όλους όσους μας στήριξαν, πίστεψαν και επιβράβευσαν την πρότασή μας.
Το Αγρίνιο αξίζει πραγματικά ένα καλύτερο μέλλον.


Σταύρος Καμμένος – Υποψήφιος Δήμαρχος Αγρινίου:

Μετά το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής των Δημοτικών Εκλογών στον δήμο μας, θα ήθελα να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου, όλους όσους μας τίμησαν με την ψήφο τους.
Θέλω να ευχαριστήσω, όλους τους συμπολίτες μας για την εμπιστοσύνη και τη δύναμη που έδωσαν στην προσπάθεια μας, και για το γεγονός ότι μας άκουσαν και έδωσαν προσοχή στο διάλογο που κάναμε με την κοινωνία, καθ’ όλη την διάρκεια της προεκλογική περιόδου.
Θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω επίσης τους συνοδοιπόρους μου, τους υποψήφιος δημοτικούς συμβούλους της “Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας”, για τον όμορφο και έντιμο αγώνα που δώσαμε μαζί, για τον τόπο και τους συμπολίτες μας.
Η επόμενη μέρα, θα μας βρεί ξανά στο πλευρό των πολιτών του Αγρινίου, να εργαζόμαστε για ένα καλύτερο μέλλον για την πόλη μας. Η ειλικρινής σχέση που χτίσαμε με τους συμπολίτες μας, θέλω να πιστεύω ότι θα παραμένει ζωντανή.
Συγχαρητήρια στους συνυποψηφίους μου, και εύχομαι καλή επιτυχία στους εκλεγέντες, στο έργο τους για το καλό του Δήμου Αγρινίου.


Δήλωση της Χριστίνας Σταρακά για το εκλογικό αποτέλεσμα: «Είναι η ώρα για μια ευρεία συμμαχία αποφασισμένων πολιτών που δεν συμβιβάζονται με την αδράνεια και την στασιμότητα».

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους πολίτες του Δήμου Αγρινίου που με την στήριξή τους μας έδωσαν δυνατή εντολή ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών.
Τώρα είναι η ώρα της μεγάλης μάχης.
Τώρα είναι η ώρα για μια ευρεία συμμαχία αποφασισμένων πολιτών που δεν συμβιβάζονται με την αδράνεια και την στασιμότητα.
Από σήμερα ξεκινάμε τον αγώνα μαζί με όλες τις προοδευτικές και δημιουργικές δυνάμεις  του τόπου μας, με όσους αντιστάθηκαν με μεγάλο κόστος στους μηχανισμούς που θέλουν τον Δήμο Αγρινίου παραταξιακό φέουδο. Θα συναντηθούμε μαζί με όλους τους συμπατριώτες μας και τις δυνάμεις του τόπου που παλεύουν για αλλαγή σελίδας και οι οποίοι όπως έδειξε η κάλπη αποτελούν μια μεγάλη δυναμική πλειοψηφία.  Θα συναντηθούμε με όσους μας ενώνει η κοινή αγωνία για το παρόν και το μέλλον του τόπου.
Οι πολίτες με την μαζική τους συμμετοχή μπορούν  και θα αλλάξουν την μοίρα του τόπου μας. Είμαι σίγουρη ότι θα αδράξουν αυτήν την ιστορική ευκαιρία.
Ενωμένοι και αποφασισμένοι μπορούμε και θα αλλάξουμε το μέλλον του τόπου μας.
Τώρα είναι η ώρα για την μεγάλη ανατροπή.
Προχωράμε μαζί για την τελική νίκη. Μπορούμε και θα τα καταφέρουμε.


Γιάννης Τριανταφυλλάκης, Υποψήφιος Δήμαρχος Ξηρομέρου

Φίλοι πολίτες του Ξηρομέρου…. προς εσάς που μας επιλέξατε με την ψήφο σας, αλλά και προς εσάς που δεν μας επιλέξατε….
Ένα μεγάλο προσωπικό ευχαριστώ, αλλά και εκ μέρους όλων των ανθρώπων του συνδυασμού μου, μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας για το χθεσινό συντριπτικό εκλογικό αποτέλεσμα.
Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ προς όλους τους πολίτες που στάθηκαν στο πλευρό μας, στήριξαν και βοήθησαν ώστε να έρθει αυτό το αποτέλεσμα. Η συλλογική μας δουλειά απέδωσε καρπούς και δείχνει τον δρόμο, ότι μόνο μέσα από συλλογική εργασία πετυχαίνεις μεγάλους στόχους.
Όλοι εμείς οι πολίτες βρεθήκαμε, συμφωνήσαμε και γίναμε η αλλαγή για τον τόπο μας.
Την επόμενη Κυριακή 2 Ιουνίου βάζουμε την τελική σφραγίδα στην επιλογή μας, να διαλέξουμε για τον Δήμο μας, το κοινό μας σπίτι, έναν άλλο δρόμο.
Σας καλώ και πάλι να δώσουμε ξανά μαζί την μάχη, ώστε να σφραγίσουμε οριστικά, ότι ο Δήμος Ξηρομέρου αλλάζει σελίδα, με νέο ύφος, με νέο ήθος, με όραμα και σχέδιο ανάπτυξης για όλους τους πολίτες του Ξηρομέρου.


Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου επισκέφθηκε το πολιτικό γραφείο του Συνδυασμού «Αγρίνιο Νέα Αγρίνιο Τόπος να Ζεις» και με αφορμή το αποτέλεσμα των εκλογών δήλωσε τα εξής:
«Σας ευχαριστώ που σήμερα μας δείξατε ακόμη μεγαλύτερη εμπιστοσύνη και μας επιβραβεύσατε με μια ξεκάθαρη νίκη. Σας ζήτησα καθαρή εντολή για να συνεχίσουμε το έργο μας και μας την δώσατε. Με την ψήφο σας δικαιώσατε την προσπάθειά μας και μας δίνετε τη δύναμη να συνεχίσουμε το έργο που ξεκινήσαμε πριν από 5 χρόνια. Θέλω να σας υποσχεθώ ότι σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς. Όπως σας έχω αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια η σύνθεση δυνάμεων είναι κομμάτι της πολιτικής μου φιλοσοφίας. Σας ζητώ λοιπόν να συνεχίσουμε για το Αγρίνιο που αγαπάμε και μας αξίζει. Πάμε όλοι μαζί για τη δεύτερη Κυριακή, για να υλοποιήσουμε όσα σχεδιάσαμε με τόλμη για το Αγρίνιο».


Με αφορμή το αποτέλεσμα των εκλογών της 26ης Μαΐου, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, έκανε την εξής δήλωση: «Είναι μέρα χαράς. Οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας έστειλαν σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα αλλαγής. Η αλλαγή δεν είναι δική μας απαίτηση, είναι απαίτηση των απλών ανθρώπων του τόπου μας και ιδιαίτερα των δημιουργικών δυνάμεων, των νέων και των μη προνομιούχων. Και η αλλαγή αυτή θα ολοκληρωθεί την επόμενη Κυριακή με πίστη και αυτοπεποίθηση στις δυνάμεις του τόπου μας, ώστε σε μία εβδομάδα να ξημερώσει μια νέα εποχή για την Δυτική Ελλάδα. Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου όλους εκείνους που άκουσαν και πίστεψαν το μήνυμα μας και την επόμενη Κυριακή τους καλώ όλους πάλι στις κάλπες. Και μαζί καλώ και κάθε πολίτη που μπορεί σήμερα να έκανε μια διαφορετική επιλογή αλλά σε επτά μέρες θα είμαστε όλοι μαζί. Γιατί εμείς το λέμε και το εννοούμε :Όλοι μαζί θα φέρουμε την νέα εποχή στην Δυτική Ελλάδα. Όλοι μαζί! Όλα από την Αρχή!!!».


Σε δήλωση του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και επικεφαλής του συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο» Απόστολος Κατσιφάρας αναφέρει:
«Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους πολίτες της Δυτικής Ελλάδας που σήμερα με την ψήφο τους μάς έδωσαν δύναμη και αισιοδοξία εν’ όψει του επαναληπτικού γύρου των εκλογών την Κυριακή.
Απ’ την Δευτέρα ξεκινάμε ένα νέο κύκλο συναντήσεων με όλους τους συμπολίτες μας σε κάθε γωνιά της Περιφέρειας. Συζητάμε ξανά για το σήμερα και το αύριο της Δυτικής Ελλάδας, με όσους μας ψήφισαν αλλά και με όσους στον πρώτο γύρο των εκλογών πήραν την απόφαση να κάνουν μια διαφορετική επιλογή.
Σ’ όλη την διαδρομή μας, σ’ όλη την πορεία μας στην διοίκηση της Περιφέρειας αποδείξαμε ότι για εμάς δεν υπάρχουν στεγανά και διακρίσεις, δεν υπάρχουν χρώματα και διαχωριστικές γραμμές παρά μόνο ανοικτές πόρτες, ανοικτές αντιλήψεις, καθαρές κουβέντες, έντιμες συμπεριφορές και ειλικρίνεια.
Αυτά ήταν τα όπλα μας. Έτσι πορευτήκαμε. Και έτσι θα πορευτούμε και μετά την νίκη της προσεχούς Κυριακής».


Νίκος Καραπάνος – Υποψήφιος Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου:

Ένα μεγάλο ειλικρινές και έντιμο «ευχαριστώ» σε όλους τους συνδημότες που μας τίμησαν με την εμπιστοσύνη τους και μας έδωσαν την πρώτη θέση στην κάλπη αλλά και την καρδιά τους. ‘Όπως όλα τα γνήσια «ευχαριστώ» που χρόνια τώρα ακούνε απ τα χείλη τα δικά μας. Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε απέναντι σε μια κοινωνία που πίστεψε και συνεχίζει να πιστεύει πως αυτός ο τόπος, ο Δήμος μας, μπορεί ακηδεμόνευτα να πάει μπροστά. Στηριζόμενος στις αστείρευτες δικές του δυνάμεις που πηγάζουν απ’ τους ανθρώπους του και ΜΟΝΟ!
Επιλέξαμε να μείνουμε μακριά από «συναλλαγές» του δρόμου, εξόφθαλμες κι ανίερες πολιτικές συμφωνίες, από πολιτικούς «γυρολόγους», από «γραμμές» παλαιοκομματικής νοοτροπίας. Μείναμε μακριά από τη «χειραγώγηση» συνειδήσεων έναντι «πινακίου φακής»…
Δεν πουλήσαμε την ψυχή μας με αντάλλαγμα την κάθε μορφής «εξουσία». Κι αυτό, όσοι σπεύδουν να κάνουν δηλώσεις πρόωρες προδικάζοντας αποτελέσματα ας το έχουν καλά στο μυαλό τους. Γιατί η κοινωνία γνωρίζει. Γιατί ξέρει την ποιότητα των επίδοξων πολιτικών εκβιαστών της.
Συνεχίζουμε δυναμικά για την Νίκη την ερχόμενη Κυριακή!


Περιφερειακός συνδυασμός ‘Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας‘:

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους χιλιάδες συμπολίτες μας που υποστήριξαν και ψήφισαν τον συνδυασμό μας, δίνοντάς του τη δυνατότητα να εκπροσωπηθεί με 2(δύο) Περιφερειακούς Συμβούλους στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας.
Μέσα σε δύσκολες συνθήκες όπου η απογοήτευση κυριαρχούσε, καταφέραμε να συγκεντρωθεί ένα αξιόλογο δυναμικό και στους 3(τρεις) Νομούς και να ξεπεράσουμε τα πολλά εμπόδια που παρουσιάστηκαν στην πορεία υλοποίησης της παρέμβασής μας.
Καταφέραμε να υπάρξει ένα μικρό χαμόγελο, μια προσδοκία για μια άλλη στάση στην Περιφέρειά μας.
Στους αγώνες μας για τα δυσκολότερα που έρχονται, έχουμε μια ζωντανή συλλογικότητα, που θα είναι παρούσα στην πολιτική ζωή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Έτσι κι αλλιώς αυτή ήταν και η μοναδική μας υπόσχεση κατά την προεκλογική περίοδο.
Θέλουμε να οικοδομήσουμε μια διαρκή αγωνιστική σχέση με τους πολίτες που σηκώνουν κεφάλι. Αυτό είναι το στοίχημα την επόμενη περίοδο.