k

Ο συνδυασμός ‘Για την κοινότητα Μεσολογγίου’ στον Εμπορικό σύλλογο

Με τα Μέλη του συνδυασμού «Για την κοινότητα Μεσολογγίου», πραγματοποίησε συνάντηση τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2019 η Διοίκηση του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου, στα γραφεία του Συλλόγου.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση των Μελών του συνδυασμού, σχετικά με ζητήματα που αφορούν τόσο τον εμπορικό όσο και τον αναπτυξιακό τομέα του Δήμου μας.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Βασίλης Σπυρόπουλος, αφού καλωσόρισε και ευχαρίστησε τα Μέλη του συνδυασμού για την παρουσία τους, αναφέρθηκε στη σημασία της συνάντησης για την ανάδειξη των ζητημάτων που ταλανίζουν μακροχρόνια τον τόπο μας και δε μας επιτρέπουν να μπούμε σε τροχιά ανάπτυξης. Τα ζητήματα αυτά κατατέθηκαν στους προσκεκλημένους από τα μέλη του Δ.Σ. του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου εγγράφως υπό μορφή υπομνήματος.

Στη συνέχεια, ακολούθησε μία συνοπτική παρουσίαση των πιο σημαντικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η πόλη μας, από τα μέλη του Δ.Σ., ώστε να κατανοήσουν οι καλεσμένοι τα θέματα που αφορούν τον εμπορικό κόσμο αλλά και να ενημερωθούν για τις προτάσεις του Συλλόγου με σκοπό να βρεθούν κοινές λύσεις. Τα σημαντικότερα ζητήματα που βρέθηκαν στο προσκήνιο ήταν ο χωροταξικός σχεδιασμός της πόλης, η δημιουργία κυκλοφοριακής μελέτης η οποία δε θα στηρίζεται στις αυθαιρεσίες των τελευταίων ετών αλλά θα είναι πλήρης και ολοκληρωμένη, η δημιουργία Βιοτεχνικού – Επιχειρηματικού πάρκου, η πάταξη του παρεμπορίου, η ανάπτυξη master – plan για το παραθαλάσσιο μέτωπο της πόλης καθώς και η συνολική τουριστική ανάπτυξη και προώθηση της πόλης μας μέσα από ενέργειες και δράσεις που θα σέβονται το περιβάλλον και τον επισκέπτη.

Έπειτα ο κ. Σπυρόπουλος αναφέρθηκε, στην αδυναμία που έχουν οι επιχειρηματίες να επενδύσουν στον τόπο μας εξαιτίας γραφειοκρατικών διαδικασιών, που δεν τους επιτρέπουν να ιδρύσουν νέες επιχειρήσεις σε διάφορα σημεία της πόλης. Πιο συγκεκριμένα, το παραπάνω πρόβλημα εντοπίζεται έντονα στο Μεσολόγγι, λόγω των περιορισμών που επιβάλλουν η συνθήκη Ramsar & Natura (2000) καθώς και οι τέσσερις αρχαιολογικές ζώνες. Έτσι, η ανάγκη δημιουργίας ενός Βιοτεχνικού – Επιχειρηματικού πάρκου, που θα παρέχει στους επιχειρηματίες κατάλληλο χώρο και συνθήκες για επενδύσεις είναι επιτακτική, ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς το γεγονός ότι ο Δήμος μας έχει μεγάλη πρωτογενή παραγωγή και χρειάζεται μεταποιητικές επιχειρήσεις.

Ακόμη, ο κ. Σπυρόπουλος ανέφερε τη σημασία της συμμετοχής του τοπικού συμβουλίου στις επιτροπές και στα Διοικητικά Συμβούλια του Δήμου και τόνισε ότι ο ρόλος του θα πρέπει να είναι ουσιαστικός και να λειτουργεί με γνώμονα τη διαφύλαξη των συμφερόντων των πολιτών και την ανάπτυξη του τόπου μας.

Στη συνέχεια, αφού ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση των Μελών της Διοίκησης του Συλλόγου, το λόγο πήραν τα Μέλη του τοπικού Συμβουλίου με επικεφαλής την κα. Όλγα Δασκαλή, τα οποία παρουσίασαν τις δικές τους απόψεις και προτάσεις στα υπό συζήτηση θέματα και τόνισαν ότι πρωταρχικό τους μέλημα είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών του τόπου μας.

Ακόμη, συμφώνησαν ότι το χωροταξικό ζήτημα αποτελεί ένα από τα βασικότερα προβλήματα που πρέπει να επιλυθεί άμεσα, εάν θέλουμε να μιλάμε για βιώσιμη ανάπτυξη στην πόλη. Επιπρόσθετα, τόνισαν τη σημασία που έχει η τουριστική ανάπτυξη τόσο για τον εμπορικό όσο και για τον αναπτυξιακό τομέα.

Ολοκληρώνοντας, η κα. Δασκαλή επισήμανε πως για να γίνουν πράξη όλα τα παραπάνω είναι επιτακτική η ανάγκη για συνεργασία με το Δήμο, αλλά και με όλους τους τοπικούς φορείς και ιδιαίτερα με τον Εμποροβιομηχανικό Σύλλογο. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να γυρίσουμε σελίδα και να μετατρέψουμε το Μεσολόγγι στην πόλη που οραματιζόμαστε.