openmall2

Ενημέρωση για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου στο Μεσολόγγι

Πάνος Παπαδόπουλος:

Το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου… και ο “επιθεωρητής Κάλαχαν” κ. Καραπάνος

Τρεις και μία μείνανε “επιθεωρητά Κάλαχαν” και απερχόμενε δήμαρχε κ. Καραπάνο. Αφού τις προηγούμενες μέρες έψαχνες εναγωνίως να ορθώσεις το “ανάστημά” σου σε λατρευτικό χώρο – που νομοτύπως έχουν ζητήσει οι Μάρτυρες του Ιεχωβά – χαϊδεύοντας τα αυτιά όσων πιστεύεις ότι σε παρακολουθούν (έχεις λάβει κανένα σχετικό μήνυμα άραγε;), έρχεσαι σήμερα 22/5 να καταγγείλεις το αρμόδιο Υπουργείο καλώντας το να “διορθώσει” το λάθος του(!) για την μη ένταξη στον προσωρινό πίνακα αξιολογημένων προτάσεων για το Κέντρο Εμπορίου στο Μεσολόγγι, γιατί προφανώς, για μια ακόμη φορά, ο φάκελος που απέστειλε ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου ήταν ελλιπής! (τι πρωτότυπο…).
“Επιθεωρητά Κάλαχαν”, έχε το νου σου, γιατί υπάρχουν και άλλα προγράμματα που έχεις “γράψει” και θα… “γράψεις” μηδέν εις το πηλίκον!
Ψάξε γύρω σου μη σου σκάσει τίποτα σοβαρό… και τότε θα φταίνε όλοι οι άλλοι… εκτός από εσένα.
Ούτως ή άλλως μέχρις ότου “αποκατασταθούν” οι αδικίες σε βάρος σου, το τρένο θα σε έχει προσπεράσει και θα έχεις κατέβει απ’ αυτό οριστικά και αμετάκλητα…

ΥΓ 1. Από το Mall… στο Small, ένα τσιγάρο δρόμος. Κάτι είναι κι αυτό!

ΥΓ 2. Έλα λοιπόν, “ρίξε” και το τελικό σου παραμύθι με δράκοντες σαν το λεβεντόπαιδο επί των “αρίστων” αντιδήμαρχο οικονομικών, που μας γνωστοποίησε το μεγάλο εξυγιαντικό του έργο και κανένας δεν ξέρει τι αφήνει πίσω του…

Πάνος Παπαδόπουλος
Επικεφαλής «Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»
Δημοτικός Σύμβουλος

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος  με την παράταξη «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»


Δήμος Ι.Π.Μεσολογγίου:

Μετά την σοβαρή αναστάτωση που προκλήθηκε στους επιχειρηματίες του Μεσολογγίου αναφορικά με την ανάρτηση του προσωρινού πίνακα κατάταξης αξιολογημένων προτάσεων για τα Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου για τα οποία ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου υπέβαλλε πρόταση ένταξης στην δράση μετά από συνεργασία με τον Εμποροβιομηχανικό Σύλλογο, γίνεται γνωστά τα εξής:

Εκ μέρους του Δήμου έχει υποβληθεί ένσταση καθώς η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Τομεακών ΕΠ του ΕΤΠΑ κατ’ αρχήν δεν έλαβε υπόψη της συγκεκριμένο δικαιολογητικό το οποίο συμπεριλήφθη στο φάκελο που συνέταξε ο Δήμος και είχε παραδοθεί έγκαιρα με την αρχική υποβολή. (Αναλυτική απεικόνιση τουλάχιστον σε υπόβαθρο αεροφωτογραφιών ή σε τοπογραφικό διάγραμμα της περιοχής παρέμβασης, στην οποία θα αποτυπώνονται οι επιχειρήσεις που συμμετέχουν).
Ακολούθως η ανωτέρω Ειδική Γραμματεία ζήτησε εκ νέου τα τοπογραφικά μέσω e-mail αποστέλλοντάς το ωστόσο σε λανθασμένη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με αποτέλεσμα να μην φτάσει ποτέ στον Δήμο.
Κατόπιν όλων των παραπάνω ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου καλεί το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης να διορθώσει το σοβαρότατο λάθος, που έχει μέχρι στιγμής στερήσει την αξιολόγηση του φακέλου, ο οποίος έχει συνταχθεί και παραδοθεί με επιμέλεια και πληρότητα.


Εμποροβιομηχανικός σύλλογος Ι.Π.Μεσολογγίου:

Η Διοίκηση του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Μεσολογγίου σας ενημερώνει ότι με έκπληξη πληροφορήθηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου στις 13:30 το μεσημέρι την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του Προγράμματος «Open Mall» από το Υπουργείο.

Όπως ήδη γνωρίζαμε από τους 92 Δήμους στην Ελλάδα που κατέθεσαν πρόταση στο Πρόγραμμα, κατά την πρώτη φάση αξιολόγησης είχαν εγκριθεί οι 70, μέσα στους οποίους συμπεριλαμβάνονταν και ο Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου.

Κατά τη δεύτερη, όμως, φάση αξιολόγησης η βαθμολογία του Προγράμματος ήταν μηδενική, γεγονός που μας προξένησε απορία διότι οι προτάσεις που καταθέσαμε έπειτα από πολύωρες διαβουλεύσεις με τα καταστήματα του εμπορικού κέντρου καθώς και ατελείωτες ώρες που αφιέρωσαν τα Μέλη της Διοίκησης του Συλλόγου στο Πρόγραμμα, βάσει κριτηρίων αξιολόγησης θα έπρεπε να συγκέντρωναν υψηλή βαθμολογία.

Κατόπιν αυτού, προχωρήσαμε σε έλεγχο για να μάθουμε τι ακριβώς έχει συμβεί και αυτό που διαπιστώσαμε ήταν ότι ένα e-mail που έφυγε από το Υπουργείο Οικονομικών στις 18 Απριλίου 2019 και ώρα 23:21 το βράδυ με παραλήπτη το Δικαιούχο του Προγράμματος, Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου, το οποίο ζητούσε την προσκόμιση ενός εγγράφου, δεν απαντήθηκε με αποτέλεσμα να μην υπάρξει βαθμολόγηση μας στη Β’ φάση της αξιολόγησης και να μηδενιστεί το Πρόγραμμα στο οποίο ο Σύλλογος είναι Συνδικαιούχος.
Με βάση τα παραπάνω έγινε περαιτέρω διερεύνηση του θέματος με το Γεν. Γραμματέα του Δήμου κ. Νίκο Σολδάτο και διαπιστώθηκε ότι το e-mail που στάλθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών στο πρωτόκολλο του Δήμου δεν παρελήφθη ποτέ, διότι η ηλεκτρονική διεύθυνση δεν είχε γραφτεί σωστά από το Υπουργείο Οικονομικών λόγω αναγραμματισμού. Ακόμη, το e-mail που στάλθηκε στον αρμόδιο υπάλληλο του Δήμου δεν παρελήφθη από αυτόν διότι έλειπε σε κανονική άδεια, με συνέπεια να υπάρχουν τα προαναφερόμενα αποτελέσματα.

Έτσι, ο Δήμος προχώρησε άμεσα σε ένσταση το απόγευμα της Δευτέρας 20 Μαΐου 2019 με αριθμό πρωτοκόλλου 10356/20-05-2019. Το σκεπτικό της ένστασης είναι ότι το e-mail δεν παρελήφθη ποτέ (για τους λόγους που αναφέρθηκαν παραπάνω), καθώς και ότι το έγγραφο που ζητούσε το Υπουργείο, το οποίο αφορά τη χωροθέτηση και την αποτύπωση των καταστημάτων στο χώρο παρέμβασης μέσω google maps, υπήρχε ήδη στο φάκελο που κατατέθηκε.

Ο Εμποροβιομηχανικός Σύλλογος θέλει να βεβαιώσει το σύνολο των επιχειρήσεων του εμπορικού κέντρου, που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, ότι θα διαφυλάξει τα συμφέροντά τους καθώς και ότι σε περίπτωση αποτυχίας της ένστασης θα στραφεί νομικά εναντίον οποιουδήποτε υπευθύνου για παραλείψεις ή λάθη.