mesologi diavlos

Υπογραφή νέας σύμβασης για την Μαρίνα Μεσολογγίου

Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου:

Κι ενώ όλοι συνεχάρησαν αλλήλους και τους εαυτούς τους σχετικά με την εξέλιξη στο θέμα της Μαρίνας Μεσολογγίου, γίνεται γνωστό ότι:

Αναγνωρίζοντας την σπουδαιότητα του ζητήματος χωροθέτησης τουριστικού λιμένα, ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου από την πρώτη στιγμή επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την απεμπλοκή από λάθη και παραλείψεις του παρελθόντος, ώστε να δοθεί οριστική και βιώσιμη λύση. Ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Νικόλαος Καραπάνος για το σκοπό αυτό πραγματοποίησε συνεχείς παραστάσεις στα αρμόδια υπουργεία και κατάθεση σχετικών υπομνημάτων, ενέργειες τις οποίες και γνωστοποιούσε υπό μορφή ενημέρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο. Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο αποφάσισε ομόφωνα τον Επανακαθορισμό της Χερσαίας  Ζώνης  Λιμένα στη θέση του Τουριστικού Λιμένα Μεσολογγίου, συμπεριλαμβάνοντας στην απόφαση το σχετικό τοπογραφικό διάγραμμα. Με τον τρόπο αυτό, συνέβαλλε ουσιαστικά και καθοριστικά στην επιτάχυνση των διαδικασιών  ώστε να προωθηθεί με συνθήκες ωριμότητας το έργο προς την αρμόδια Υπουργό.

Εντός των επομένων ημερών θα παραχωρηθεί κοινή συνέντευξη τύπου με τη συμμετοχή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Μαρίνας Α.Ε., όπου θα παρουσιασθεί το ακριβές χρονοδιάγραμμα της επένδυσης.

Η εύρυθμη λειτουργία του τουριστικού λιμένα Μεσολογγίου είναι βέβαιο ότι θα δώσει την απαιτούμενη προστιθέμενη αξία όχι μόνο στη λιμενική ζώνη αλλά και στην τοπική οικονομία της πόλης και της ευρύτερης περιοχής. Η προεκλογική δέσμευση της δημοτικής αρχής για την οριστική λύση που επί χρόνια βρίσκονταν σε τέλμα, παρά την αμφισβήτηση και τον πολιτικό και δικαστικό «πόλεμο» που δέχθηκε, εν τέλει ευοδώθηκε. Περισσότερα στην συνέντευξη τύπου.


Σταύρος Καραγκούνης:

Υπεγράφη σήμερα η τροποποίηση της σύμβασης παραχώρησης της χρήσης και εκμετάλλευσης της χερσαίας και θαλάσσιας ζώνης του τουριστικού λιμένα Μεσολογγίου.
Με συντονισμένες ενέργειες από την Υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, ξεπεράστηκαν όλα τα γραφειοκρατικά εμπόδια. Με σκληρή δουλειά και συλλογική προσπάθεια, όπως και με τη σημαντική συμβολή του πρώην Υπουργού Παναγιώτη Κουρουμπλή και των Βουλευτών, ένα έργο πνοής για το Μεσολόγγι γίνεται πραγματικότητα. Η πλήρης λειτουργία της μαρίνας θα δώσει σημαντική αναπτυξιακή προοπτική στο Μεσολόγγι, με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας αλλά και με την ενίσχυση του κύκλου οικονομικών εργασιών.
Με τη σύμβαση αυτή καθορίζονται ζητήματα όπως η δυναμικότητα της μαρίνας, το συνολικό κόστος των έργων που πρέπει να γίνουν, το ποσό το οποίο θα καταβάλλει ο φορέας στο ελληνικό δημόσιο όπως και ο τρόπος αναπροσαρμογής του. Επίσης ορίζονται οι ασφαλιστικές δικλείδες προκειμένου το δημόσιο να εισπράττει τα καθορισμένα έσοδα. Τέλος ορίζεται και το χρονικό διάστημα ολοκλήρωσης των συμφωνημένων έργων.
Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι με μεθοδικότητα και αποφασιστικότητα δίνει τις λύσεις εκείνες προκειμένου να ξεπεραστούν οριστικά τα προβλήματα του παρελθόντος και να ολοκληρωθούν τα μεγάλα έργα υποδομών που τόσο έχει ανάγκη η Αιτωλοακαρνανία.


Δημοτικός συνδυασμός Ι.Π. Μεσολογγίου ‘Κοινωνία μπροστά’:

Ως ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη πρέπει να αξιολογηθεί η σημερινή υπογραφή νέας σύμβασης για την Μαρίνα Μεσολογγίου από την Υπουργό Τουρισμό κα Έλενα Κουντουρά και τον εκπρόσωπο της Μαρίνας Μεσολογγίου Jo Mennen.
Αυτό δημιουργεί πλέον τις προϋποθέσεις ολοκλήρωσης του μεγάλου αναπτυξιακού έργου για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή με την υποχρέωση ότι ο επενδυτής πρέπει να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του στα πλαίσια του χρονοδιαγράμματος που ορίζει και περιγράφεται στη νέα σύμβαση.
Με την ευκαιρία, μιας και γίνεται λόγος για το θαλάσσιο μέτωπο κ. Πρόεδρε του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και Δήμαρχε Ι.Π. Μεσολογγίου, μπορείτε να μας ενημερώσετε που βρίσκεται η υπόθεση τοποθέτησης πλωτής προβλήτας στο λιμάνι Μεσολογγίου, μετά από σχετική χρηματοδότηση 80.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας, επί υπουργίας Παναγιώτη Κουρουμπλή; Υφίσταται ναι ή όχι; Αν ναι, γιατί δεν δημοπρατείται; Υπάρχει στο τεχνικό πρόγραμμα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, ναι ή όχι; Αν όχι, τι συμβαίνει άραγε; Μήπως απεντάχθηκε το έργο τον Δεκέμβριο του 2018;

ΥΓ. Στην σχετική απόφαση ψήφισης του προϋπολογισμού του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (ΟΠΔ) για το έτος 2019, στις επιχορηγήσεις από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και τα προγράμματα της ΕΕ, υπάρχει ένα ολοστρόγγυλο μηδέν…