debate

Πρόταση για debate υποψηφίων Δημάρχων στο Μεσολόγγι

‘Για την Κοινότητα Μεσολογγίου’:

Το τελευταίο διάστημα έχει ξεκινήσει δημόσια ανταλλαγή προτάσεων για το αν και με ποιους όρους μπορεί να πραγματοποιηθεί δημόσια συζήτηση, μεταξύ δύο από τους διεκδικητές του δημαρχιακού θώκου. Είμαστε πεπεισμένοι πως είναι προς όφελος των πολιτών,να είναι ενημερωμένοι για τις προθέσεις όλων των υποψηφίων πριν πάνε στην κάλπη και επιλέξουν τον αντιπρόσωπό τους για τα επόμενα 4 χρόνια. Απαιτούνται δεσμεύσεις σε βασικούς άξονες, από τον κάθε υποψήφιο πριν τις εκλογές ώστε οι πολίτες-ψηφοφόροι να επιλέξουν συνειδητά την επόμενη δημοτική αρχή που θα κρίνει την πορεία του Δήμου με τις αποφάσεις της.

Θεωρούμε όμως ότι ο δημόσιος διάλογος οφείλει να γίνει μεταξύ όλων των διεκδικητών του Δήμου μας και σε ορισμένο πλαίσιο!
Οι κ.κ. Γερολυμάτος, Καραπάνος, Κοτσόργιος, Λύρος και Σκαρμούτσος, θα μπορούσαν να βρεθούν για μια δημόσια κουβέντα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου μετά την κατάθεση των υποψηφιοτήτων τους στο πρωτοδικείο (5 Μαΐου) και να απαντήσουν σε 2 κύκλους ερωτήσεων (διάρκειας 7 λεπτών η κάθε απάντηση) από εκπροσώπους των ΜΜΕ της πόλης (Αιχμή, Εθνική ηχώ, Μεσολογγίτικα χρονικά, Mesolonghinews, Onairnews, Συμπολιτεία). Για τον συντονισμό της συζήτησης θα μπορούσαμε να προτείνουμε στον κ. Αλιάγα , ένας επαγγελματίας με εμπειρία που θα διαφυλάξει την αξιοπιστία της διαδικασίας. Σε περίπτωση που λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δε δύναται να συντονίσει τη διαδικασία, σίγουρα υπάρχουν και άλλοι αξιόλογοι συντοπίτες μας που θα μπορούσαν να αναλάβουν αυτό το ρόλο.

Απομακρυνόμενοι όμως από τα δημαρχοκεντρικά συστήματα και εν όψη της μεγάλης αλλαγής με τις δύο κάλπες (σε Δημοτικό και Τοπικό επίπεδό) αντίστοιχος κύκλος ερωτήσεων επιβάλλεται να γίνει και σε εκπροσώπους από τους συνδυασμούς που διεκδικούν τη συμμετοχή τους στο Τοπικό Συμβούλιο (απαντήσεις διάρκειας 5 λεπτών) με την ίδια ακριβώς διαδικασία.

Είμαστε σίγουροι ότι τα διαδικαστικά προβλήματα μπορούν να ξεπεραστούν, προς όφελος της ενημέρωσης των πολιτών.

Αξίζει οι πολίτες να προσέλθουν ενημερωμένοι στις κάλπες και να γνωρίζουν τις προθέσεις των ανθρώπων που διεκδικούν θεσμικούς ρόλους, είτε σε δημοτικό είτε σε κοινοτικό-τοπικό επίπεδο.

“Για την Κοινότητα Μεσολογγίου”
Συνδυασμός για τις Δημοτικές Εκλογές, Μάιος 2019
Επικεφαλής Κίνησης Όλγα Δασκαλή


 

Δημοτικός συνδυασμός Ι.Π. Μεσολογγίου ‘Δήμος για τα παιδιά μας’:

Ο ήχος ανάμεσα στον ψίθυρο και στη σιωπή είναι το μόνο σωστό που συμβούλευσαν οι επικοινωνιολόγοι του κ. Λύρου… να ακούγεται απο τον ίδιο μέχρι τις εκλογές!
Μια άλλη λαϊκή εκδοχή που συζητιέται για το πολιτικό προφίλ του Κώστα Λύρου θέλει τον υποψήφιο Δήμαρχο σε νεαρή ηλικία να επισκέπτεται τακτικά κάποια βρύση στο χωριό του όπου πήγαινε και έπινε το αμίλητο νερό και απο τότε δεν έχει συνέλθει. Κρατείστε όποια θέλετε!
Ο,τι και απο τα δυο πάντως συμβαίνει το σίγουρο ήταν πως δεν είχε τα “κότσια” ο Κώστας Λυρος να βρεθεί σε μια πλατεία ή σε ένα τηλεοπτικό στούντιο με τον Καραπάνο! Στην νέα πρόκληση μας για debate ήμασταν βέβαιοι πως ο κ. Λύρος νιώθοντας ανασφαλής τόσο ο ίδιος όσο και οι άμεσοι συνεργάτες του θα επέλεγε να την προσπεράσει …..αφού και ο τελευταίος Μεσολογγίτης γνωρίζει πως δεν μπορεί να αντεπεξέλθει! Απλά μας επιβεβαίωσε!
Θα συνεχίσει μάλλον μέχρι τις εκλογές να κρύβετε με δελτία τύπου και χωρίς πρόγραμμα θα περιμένει την μεγάλη νίκη προσδοκώντας οτι θα τον σώσει ίσως η ευγλωττία του στις προεκλογικές ομιλίες για την οποία τόσος ντόρος γίνεται στο Μεσολόγγι και τα χωριά!
Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως φιλτράρεται η πληροφορία οτι σκέφτονται να κόψουν και εισιτήριο για την επόμενη ομιλία του καθώς υπάρχει συνωστισμός ….
Επίσης υπο έλεγχο βρίσκεται και η πληροφορία αν ο Άδωνις Γεωργιάδης θα ζητήσει απο τον κ. Λύρο να διδάσκει την τέχνη της Ρητορικής στη Σχολή που διατηρεί και παραδίδει σεμινάρια!

κ. Λύρο το μόνο πολιτικό στίγμα που έχετε δώσει εως τώρα στην κοινωνία απο την οποία ζητάτε να τη “σώσετε” απο τον Καραπάνο είναι selfie και φωτογραφίες με τους υποψηφίους σας και με συντοπίτες στα χωριά που παρακαλάτε σημειωτέον για μια φωτογραφία.
Άχρωμη, ασπόνδυλη και στερημένη από πολιτικό λόγο χαρακτηρίζουν την προεκλογική εκστρατεία σας ακόμη και οι φιλικά προσκείμενοι προς εσάς αναλυτές …Αλήθεια με αυτά τα χαρακτηριστικά πως θα εκφωνήσετε για παράδειγμα τον πανηγυρικό σας λόγο στις Εορτές Εξόδου αν σας επιλέξουν οι πολίτες για Δήμαρχο;
Εμείς θα συνεχίσουμε να μιλάμε δημόσια πάντως και όσο και να προσπαθήσετε να κρυφτείτε στο λαγούμι σας …θα βγείτε θέλετε δεν θέλετε !
Αυτο το χρωστάμε στους πολίτες του Μεσολογγίου!
Αλήθεια ποια ερώτηση φοβόσασταν περισσότερο;
Και όπως ορθά λέτε οι πολίτες μας κρίνουν και μας παρακολουθούν όλους!
Σε αυτό συμφωνούμε απόλυτα!
Αν  λοιπόν κ. Λύρο έχετε την παραμικρή ιδέα ή πρόταση γύρω από την Αυτοδιοίκηση και το Μεσολόγγι , πέρα από τις αόριστες εκθέσεις ιδεών που χρησιμοποιείτε ως «πρόγραμμα», σας προκαλούμε και σας προσκαλούμε για απευθείας αντιπαράθεση σε μέρα, ώρα, μέρος και ακροατήριο στα οποία από κοινού θα συμφωνήσουμε. Αλλιώς, παραδεχτείτε ότι το μόνο για το οποίο αγωνιάτε τούτη την ώρα είναι η βαριά ήττα σας να μη γίνει πανωλεθρία.


 

Δημοτικός συνδυασμός Ι.Π. Μεσολογγίου ‘Δημιουργική Ανατροπή’:

Τα αδιέξοδα στα οποία έχει περιέλθει η Δημοτική Αρχή την οδηγούν και σε κινήσεις πανικού. Προσπαθεί για εσωτερική κατανάλωση, με λεονταρισμούς και αντιπερισπασμούς,
να πολώσει το πολιτικό κλίμα και να δημιουργήσει εντυπώσεις στους πολίτες.
Οι δημαγωγοί ,εκείνοι που προσπάθησαν να «φιμώσουν» εκλεγμένους Δημοτικούς Συμβούλους κατά τη διάρκεια της θητείας τους, εκείνοι που όλο το προηγούμενο διάστημα αρέσκονταν σε επιθέσεις με αήθης προσωπικούς υπαινιγμούς κατά πολιτικών τους αντιπάλων, πρέπει να αντιληφθούν ότι δεν μπορούν να ομιλούν για διάλογο.
Έχουν απολέσει προ πολλού την ιδιότητα του αξιόπιστου συνομιλητή.
Στον τόπο των αξιών και της ελευθερίας δεν χωράνε πλέον άλλες «παραστάσεις» και «παιδιαρίσματα». Ο πολιτικός σας χρόνος έχει εκπνεύσει. Αποτελείται παρελθόν για τον τόπο μας.
Εμείς , ως μια νέα Δημοτική Κίνηση , με ευθύνη και συνέπεια θα συνεχίσουμε τον ουσιαστικό διάλογο με τους πολίτες στην προσπάθειά μας να γυρίσει σελίδα ο δήμος μας.
Οι Δημότες, μας παρακολουθούν και μας κρίνουν όλους.


 

Δημοτικός συνδυασμός Ι.Π. Μεσολογγίου ‘Δήμος για τα παιδιά μας’:

Ενώπιον της κοινωνίας κύριοι… Επειδή τα λόγια  και δει τα γραπτά υπό μορφή ανακοινώσεων είναι εύκολα, ο συνδυασμός «δήμος για τα παιδιά μας» και ο επικεφαλής του Νικόλαος Καραπάνος καλεί τον υποψήφιο δήμαρχο Κώστα Λύρο σε ανοικτό διάλογο, μπροστά στους ίδιους τους πολίτες, με την εκ του σύνεγγυς διαδικασία των απευθείας ερωτήσεων, χωρίς να είναι η απαραίτητη προϋπόθεση η συντονιστική παρουσία δημοσιογράφων.
Βάλτε λοιπόν οποίο όρο και προϋπόθεση θελετε. Σας χαρίζουμε και τον λόγο του συντονιστή …φτάνει να ερθετε!!
Ο λόγος για τον οποίο ζητείται η απ’ ευθείας κι όχι δια της «πλαγίας οδού» πολιτική συζήτηση είναι σαφής.
Είναι αδιανόητο και έως ένα σημείο αντιδεοντολογικό να «χρησιμοποιούνται» εν ενεργεία δημοτικοί σύμβουλοι οι οποίοι -έχοντας κάθε δημοκρατικό δικαίωμα- έχουν κάνει τις πολιτικές τους επιλογές, ως το προεκλογικό «όχημα» του συνδυασμού που υπόσχεται να φέρει… «ανατροπές».
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από την πρώτη. Η Παρασκευή 3 Μαΐου ή η Κυριακή 5 Μαΐου  είναι οι προτεινόμενες ημέρες εκ μέρους του συνδυασμού.
Ας επιλέξει ο κ. Λύρος τον Δημόσιο χώρο, όπου θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν την διαδικασία οι δημότες. Αναμένουμε την ανταπόκριση.