dimanames2

Εγκαίνια εκλογικών κέντρων της ‘Δημιουργικής ανατροπής’

Μεσολόγγι:

dimanames1

Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού , σε μια μεγαλειώδη συγκέντρωση , έγιναν χθες βράδυ στο Μεσολόγγι, τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του υποψηφίου Δημάρχου Κώστα Λύρου. Παραβρέθηκαν υποψήφιοι σύμβουλοι του συνδυασμού, Περιφερειακοί σύμβουλοι, πρώην Δήμαρχοι, εκπρόσωποι φορέων. Ο επικεφαλής της «Δημιουργικής Ανατροπής», παρουσίασε τις βασικές αρχές του προγράμματός του, το οποίο είναι αποτέλεσμα δημιουργικού διαλόγου με τους δημότες. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συνδυασμός αυτός, πριν τη διαμόρφωση του προγράμματός του, καλούσε τους πολίτες να πάρουν θέση αξιολογώντας τα προβλήματα του Δήμου.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστας Λύρος, αφού ευχαρίστησε τους πολίτες για την εντυπωσιακή τους παρουσία, ξεκινώντας την ομιλία του, ανέφερε: «Είμαστε συνοδοιπόροι στον δρόμο των αξιών , της αλήθειας, της ευημερίας και της προόδου. Θέλουμε έναν Δήμο Αξιοπρεπή Αξιόπιστο και Δυνατό για όλους» .

Άσκησε κριτική στα λάθη και τις παραλείψεις της απερχόμενης δημοτικής αρχής τονίζοντας ότι: « Δεν θα επιτρέψουμε να παγιωθούν πρακτικές και να διαιωνιστούν οι αδικίες που έγιναν σε βάρος της περιοχής μας εξαιτίας κάποιων να υπερασπισθούν τα συμφέροντά μας. Βλέπουμε την πρωτεύουσα του
νομού, το Μεσολόγγι, να μετρά απώλειες με την αποψίλωση των υπηρεσιών,την απώλεια του 2/39 συντάγματος πεζικού, την υποβάθμιση του ΤΕΙ κ.α.… Η εμπορική ζωή στην πόλη μας φθίνει ,ο τόπος ερημώνει. Φτάσαμε στο έσχατο σημείο , εκείνοι που ασκούν εξουσία στον τόπο μας να καταγγέλλουν τους άλλους για τις δικές τους υποχρεώσεις και παραλείψεις.
Είχαν πέντε χρόνια εξουσίας και τη στήριξη της κεντρικής διοίκησης , με γενναίες χρηματοδοτήσεις , να παρουσιάσουν ουσιαστικό έργο. Δεν το έπραξαν. Τα μεγάλα και σημαντικά έργα που θα άλλαζαν τη μοίρα του τόπου δεν έγιναν, έμειναν στα χαρτιά. Παρουσιάζουν τα αυτονόητα , ως επιτεύγματα. Εξαπάτησαν του πολίτες για να έρθουν στην εξουσία, λειτούργησαν με διαχειριστική λογική. Ποινικοποίησαν την πολιτική ζωή του τόπου. Αποδείχτηκαν κατώτεροι των περιστάσεων . Το μόνο έργο που αφήνουν πίσω τους είναι ο διχασμός της κοινωνίας και η απαξίωση του τόπου μας. Η κοινωνία επιβάλλεται να πάρει θέση σε αυτά που βλέπει να διαδραματίζονται ενώπιον της , με υπευθυνότητα και καθαρή σκέψη να
κρίνει και να ορθώσει λόγο. Η αποχή και η σιωπή, δεν είναι ουδετερότητα. Είναι δήλωση στήριξης στο κατεστημένο».

Συνεχίζοντας, μίλησε για τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει το Μεσολόγγι , λέγοντας: «Στηρίζεται στη μοναδικότητα και στην ιδιαιτερότητα του τόσο ως φυσικό τοπίο, όσο και ως τόπος με βαριά πνευματική, ιστορική και πολιτισμική κληρονομιά».
Ακολούθως, αναφέρθηκε στα βασικά σημεία του προγράμματος του και είπε: «Προτεραιότητά μας είναι τα έργα που θα ανακουφίσουν τη Λιμνοθάλασσα και το οικοσύστημα. Η σύνδεση της πόλης με το παραθαλάσσιο  μέτωπο της . Θα ολοκληρώσουμε την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση για πλήρη ανάπλαση του λιμανιού και της χερσαίας ζώνης, με χαρακτηρισμούς
χρήσεων γης. Εμπορικό λιμάνι με Τουριστική χροιά. Αξιοποίηση Μαρίνας, παραλία Τουρλίδας, ιαματική λάσπη.
Ανάδειξη και προβολή της πολιτιστικής και ιστορικής μας κληρονομιάς .
Προβάλλουμε την πόλη για να ενισχύουμε τον Τουρισμό. Κάνουμε χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας για να αναδείξουμε το μουσειακό –ιστορικό μας πλούτο. Αναβαθμίζουμε το Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο. Ανακαίνιση και αξιοποίηση του Κήπου των Ηρώων , όπως και η συντήρηση των έργων Τέχνης του Δήμου μας.
Κυκλοφοριακό θέμα, καθαριότητα και ασφάλεια κοινόχρηστων χώρων ,σωστός φωτισμός, σήμανση, ενίσχυση πρασίνου . Αναδεικνύουμε την κοινωνική μας πολιτική. Κατασκευή και βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων. Δημιουργία καταφυγίου για την διάσωση και περισυλλογή αδέσποτων ζώων. Θωρακίζουμε την πόλη και τον Δήμο από τα φυσικά φαινόμενα. Χρήση των εφαρμογών που προσφέρει η Τεχνολογία της Πληροφορικής και Επικοινωνίας για να γίνει ο Δήμος μας ένας έξυπνος Δήμος και να προσφέρει στους δημότες αναβαθμισμένες υπηρεσίες.

Μίλησε για αναβάθμιση της εισόδου της πόλης, πράξεις εφαρμογής σχεδίων πόλεως , διανοίξεις δρόμων στους οικισμούς έξω από την πόλη και μέριμνα για χωριά του Δήμου».
Κλείνοντας , καταχειροκροτούμενος, την ομιλία του , ο επικεφαλής της «Δημιουργικής Ανατροπής» είπε: «Σας καλώ όλους μαζί στη συστράτευση για τη δημιουργική πορεία του τόπου μας. Προχωράμε όλοι μαζί για τη μεγάλη μας νίκη. Μια νίκη των δυνάμεων της Ανάπτυξης, της Προόδου και της Αξιοπρέπειας».


 

Νεοχώρι:

dimananeo1

dimananeo2

Πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στις 20.30, στο Νεοχώρι ,τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της «Δημιουργικής Ανατροπής». Πλήθος κόσμου και στελέχη του συνδυασμού έδωσαν εντυπωσιακό παρών στην εκδήλωση . Μέσα σε ένα θερμό κλίμα, ο υποψήφιος Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστας Λύρος ,ξεκίνησε την ομιλία ευχαριστώντας όλους για τη δυναμική τους παρουσία και μίλησε για νίκη της ¨Δημιουργικής Ανατροπής» στις επερχόμενες εκλογές , λέγοντας: «Από παντού έρχονται μηνύματα νίκης. Μηνύματα για ένα νέο ξεκίνημα. Μηνύματα νίκης των υγιών και δημιουργικών δυνάμεων του τόπου. Μια νίκη που θα σταματήσει την παρακμή και θα δώσει ελπίδα σε όλους . Μια νίκη που θα δημιουργήσει έναν Αξιοπρεπή , Αξιόπιστο και Δυνατό Δήμο».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο όραμα που έχει για την περιοχή , τονίζοντας: « Ζούμε σε μια περιοχή που τίποτα δεν μας λείπει. Το όραμά μας για τις Οινιάδες βασίζεται πάνω στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου. Στόχος μας είναι να προστατεύσουμε την ιδιαιτερότητα και τη μοναδικότητα των φυσικών πλεονεκτημάτων της περιοχής και να τα αξιοποιήσουμε με σεβασμό στο περιβάλλον και στη μοναδικότητά τους. Θα δουλέψουμε για την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου, την εξωστρέφεια των προϊόντων και υπηρεσιών που μπορεί να παράξει.

Τα προβλήματα της καθημερινότητας , είναι για εμάς προτεραιότητα». Άσκησε κριτική στα πεπραγμένα της απερχόμενης δημοτικής αρχής για τις ευκαιρίες που χάθηκαν στην πενταετία τονίζοντας ότι «Το μεγάλο έργο της δημοτικής αρχής ήταν να διχάσει την κοινωνία, να ποινικοποιήσει την πολιτική ζωή του τόπου, και να απαξιώσει τον Δήμο μας και την πολιτική
ηθική στον τόπο μας».
Τέλος , κλείνοντας την ομιλία του, είπε: « Σας ζητώ να δυναμώσετε την προσπάθεια της «Δημιουργικής Ανατροπής» για μια δημιουργική αλλαγή στον τόπο μας. Πάμε όλοι μαζί να δώσουμε τον αγώνα . Για να αποκτήσει δύναμη και αξιοπιστία ο Δήμος μας. Πάμε μαζί για τη μεγάλη νίκη».

—-

Πηγή: γραφείο τύπου της ‘Δημιουργικής Ανατροπής’