mitsotak2

Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αιτωλοακαρνανία

Φωτογραφίες από την περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αιτωλοακαρνανία:

farmakmitsotak1

mitsotak1

farmakmitsotak2

mitsotak3

mitsotak4


Επίσκεψη στον Μητροπολίτη Ναυπάκτου:

Την Παρασκευή 5 Απριλίου ε.ε. επισκέφθηκε τον Σεβ. Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεο ο Πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, στα πλαίσια της περιοδείας του στον Νομό Αιτωλοακαρνανίας.

Ο Σεβασμιώτατος υποδέχθηκε τον κ. Μητσοτάκη, συνοδευόμενο από Βουλευτές και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, στο Γραφείο του στο Επισκοπείο.

Στην σύντομη συνάντησή τους μίλησαν για το αποτέλεσμα μέχρι στιγμής του διαλόγου Εκκλησίας και Πολιτείας, όπου ο Σεβασμιώτατος έχει την προεδρία της Επιτροπής της Εκκλησίας, για τις σχέσεις Εκκλησίας – Πολιτείας, για την ιστορία της Ιεράς Μητροπόλεως, που παλαιότερα έφθανε μέχρι την Χειμάρρα με δεκατρείς Επισκοπές, και τώρα συρρικνώθηκε στην περιοχή της Ναυπακτίας, και για το δυναμικό της, για τα Ιδρύματα της Ναυπάκτου, που λειτουργούν υποδειγματικά –όπως επιβεβαίωσε και ο παριστάμενος πολιτευτής του Κόμματος και Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Μεσολογγίου κ. Χρήστος Παίσιος– για την βαρειά φορολογία (κυρίως ΕΝΦΙΑ) που καταβάλλουν τα κοινωφελή Ιδρύματα στο Κράτος, χωρίς να μπορούν να εκπληρώνουν πλήρως τους σκοπούς τους.

Ακόμη, ο κ. Μητσοτάκης, έχοντας πληροφορία για το συγγραφικό έργο του Σεβασμιωτάτου και για τα πάνω από 100 βιβλία του, τα οποία μεταφράσθηκαν σε πολλές γλώσσες, τον ερώτησε για το βιβλίο που συγγράφει αυτήν την εποχή. Ο Σεβασμιώτατος εξέθεσε το περιεχόμενο του βιβλίου που ετοιμάζει για την δυτική σχολαστική θεολογία και τις συνέπειες που προκάλεσε στην Δύση, σε αντίθεση με την ορθόδοξη πατερική θεολογία, που παρουσιάζει τον Θεό ως Πατέρα και όχι ως φεουδάρχη.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος ενεχείρισε στον κ. Μητσοτάκη τρία βιβλία του με άρθρα, συνεντεύξεις και παρεμβάσεις του σε θέματα που απασχόλησαν την Εκκλησία, την Πολιτεία, την Κοινωνία και την Πατρίδα μας.


 

Χαιρετισμός του υποψήφιου Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη στην ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη στο Αγρίνιο:

«Από το Πρασιδάκι της Ηλείας μέχρι το Μενίδι της Αιτωλοακαρνανίας και από την Περατιά της Αιτωλοακαρνανίας, μέχρι το Περιθώρι της Αχαΐας, όπου και να έχω βρεθεί, βλέπω έναν τόπο ικανών ανθρώπων και μεγάλων δυνατοτήτων, που αποτελεί κυριολεκτικό έγκλημα να συγκαταλέγεται στις πιο φτωχές και υπανάπτυκτες Περιφέρειες της Ευρώπης. Δεν είναι υπερβολή: Δεν έχουμε αξιοποιήσει ούτε το 10% των δυνατοτήτων μας! Και οι ευθύνες αυτής της κατάστασης, ασφαλώς και ανήκουν στο υδροκέφαλο και αναποτελεσματικό κράτος, ανήκουν όμως και στους παλαιοκομματικούς διαχειριστές της τοπικής εξουσίας, που ήρθε η ώρα να μπουν για πάντα στην άκρη».
Αυτά μεταξύ άλλων τόνισε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, κατά τον χαιρετισμό που πραγματοποίησε την Παρασκευή στην πολιτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Δ.Α.Κ. Αγρινίου, με κεντρικό ομιλητή τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ο κ. Φαρμάκης, ακολούθησε τον Πρόεδρο της Ν.Δ. κατά την περιοδεία του στη Ναύπακτο, στο Θέρμο και στο Αγρίνιο, ενώ είχε την ευκαιρία να αναδείξει τα μεγάλα προβλήματα της Αιτωλοακαρνανίας, εστιάζοντας στο κακό οδικό δίκτυο, ειδικά στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές και κυρίως, στην χρόνια ανορθολογική χρήση των υδάτινων πόρων.
«Η Αιτωλοακαρνανία είναι ο νομός του νερού και όμως, οι αγρότες στην Αιτωλοακαρνανία δεν έχουν νερό για να ποτίσουν τα χωράφια τους» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Φαρμάκης, που επεσήμανε ότι ναι μεν το νερό είναι δημόσιο αγαθό και πρέπει να διατίθεται προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας και της εθνικής οικονομίας, όμως αποτελεί κατάφωρη αδικία, ο τόπος που παρέχει νερό για να ξεδιψά η μισή χώρα αλλά και για την μεγαλύτερη στη χώρα παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από υδροηλεκτρικά έργα, να παραμένει ένας από τους φτωχότερους γιατί δεν έχει υπάρξει ποτέ, με ευθύνη του κράτους αλλά και της περιφέρειας, ολοκληρωμένος σχεδιασμός διαχείρισης των υδάτων.
«Σε μια εποχή που το νερό και η ενέργεια αποτελούν δύο από τα κρισιμότερα μεγέθη και τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα των περιοχών που τα διαθέτουν, είναι η ώρα να διαμορφώσουμε ένα νέο τοπίο που θα ενισχύσει την εθνική οικονομία, αλλά και θα συμβάλλει στην κυριολεκτική εκτόξευση της Αιτωλοακαρνανίας» ανέφερε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, μιλώντας για την ανάγκη μίας «επανάστασης του αυτονόητου» και στον συγκεκριμένο τομέα, μέσα από μία νέα εθνική συμφωνία που θα παρέχει ισχυρά ανταποδοτικά οφέλη στην τοπική κοινωνία όπως, μείωση της τιμής του ρεύματος στις τοπικές επιχειρήσεις, επενδύσεις και χορηγίες για τη δημιουργία αρδευτικών δικτύων, ανάληψη της ενεργειακής αναβάθμισης των δημοσίων κτιρίων και του δημόσιου φωτισμού ή ακόμα και παροχές σε τομείς όπως η εκπαίδευση, η υγεία και ο πολιτισμός εκ μέρους των επενδυτών και των εταιρειών που διαχειρίζονται και εκμεταλλεύονται τα υδροηλεκτρικά φράγματα και το υδάτινο δυναμικό της περιοχής.
Ως προς το συγκεκριμένο θέμα, αλλά και όλα τα υπόλοιπα που αφορούν τη Δυτική Ελλάδα, ο κ. Φαρμάκης επεσήμανε πως θα «χτυπήσει πολλές φορές την πόρτα του Μαξίμου», εκφράζοντας την πεποίθηση πως ο κ. Μητσοτάκης θα είναι ο επόμενος Πρωθυπουργός της χώρας και μπορεί να αποτελέσει τον μεγάλο μεταρρυθμιστή της Ελλάδας του 21ου αιώνα.
«Είναι πάρα πολλά αυτά που πρέπει να αλλάξουμε, κύριε Πρόεδρε. Και εσείς, αλλά και όλοι εμείς, έχουμε πολλή και σκληρή δουλειά μπροστά μας. Όμως κανείς μας δεν έχει άλλη επιλογή» είπε, προσθέτοντας πως είναι βέβαιος ότι η Δυτική Ελλάδα θα αλλάξει «σελίδα» στις προσεχείς περιφερειακές εκλογές. «Καθημερινά, γίνομαι αυτόπτης μάρτυρας της απόφασης των πολιτών, εδώ στην Αιτωλοακαρνανία, αλλά και στην Αχαΐα και στην Ηλεία, να αφήσουν οριστικά στο παρελθόν, όσους και όσα μας καθήλωσαν στην θέση του κομπάρσου. Η Δυτική Ελλάδα ήδη φωνάζει δυνατά πως θέλει να γίνει και πάλι πρωταγωνίστρια. Και αυτό, με κάνει αισιόδοξο. Μου δίνει δύναμη να αγωνιστώ ακόμα πιο σκληρά για την μεγάλη αλλαγή της εποχής μας, της γενιάς μας και του τόπου μας. Θα το πω, ακόμα πιο απλά: Εμείς προχωράμε, αυτοί υποχωρούν, εμείς γεμίζουμε, αυτοί αδειάζουν…» τόνισε μεταξύ άλλων.
Κλείνοντας τον χαιρετισμό του, ο Νεκτάριος Φαρμάκης ανέφερε: «Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και υπόσχομαι πως θα τις φέρουμε σε πέρας. Γιατί είμαστε κομμάτι αυτού του τόπου και μάλιστα, το πιο δυναμικό. Και όχι επαγγελματίες της πολιτικής επιβίωσης. Αλλά και γιατί γνωρίζουμε ότι μόνη μας επιλογή είναι να πετύχουμε και να βάλουμε τέλος στα πέτρινα χρόνια της Δυτικής Ελλάδας».


 

Ομοσπονδία επαγγελματικών βιοτεχνικών & εμπορικών σωματείων Ναυπακτίας – Δωρίδας:

Σε προγραμματισμένη επίσκεψη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Μητσοτάκη Κυριάκου τη Παρασκευή 05/04/2019 στη Ναύπακτο, υπήρξε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών & Εμπορικών Σωματείων Ναυπακτίας και Δωρίδας κ. Σούζα Ταξιάρχη σε γνωστό καφέ με θέα το γραφικό λιμάνι της Ναυπάκτου.
Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας εξέφρασε στον κ. Μητσοτάκη τους προβληματισμούς της τοπικής επιχειρηματικότητας για πολλά και μεγάλα θέματα που απασχολούν τη Ναυπακτία στο σύνολό της.
Στη συνέχεια, τόνισε μεγάλα ζητήματα των επιχειρηματιών της εστίασης, όπως την άμεση μείωση του Φ.Π.Α. και αναφέρθηκε σε ζητήματα όπως:
• Την άμεση χρηματοδότηση νέων επιχειρήσεων μέσω των Τραπεζών.
• Την απελευθέρωση ρευστότητας, ώστε να υπάρξουν επενδύσεις που αυτή τη περίοδο ο τόπος μας έχει ανάγκη.
• Τη στήριξη της μικρής και πολύ μικρής επιχείρησης όπως αυτό εκφράζεται από το σύνολο κ από τη ΝΔ κατά καιρούς.
Ακόμη, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας έδωσε έμφαση στη μείωση της φορολογίας όπου θα ελαφρύνει τους νομοταγείς επιχειρηματίες, έτσι ώστε να υπάρξει κίνητρο αποφυγής από την εξωστρέφεια.
Τέλος, ο κ. Σούζας ανέφερε ότι εάν υλοποιηθούν αυτά, θα ζητάμε από μόνοι μας πιο εντατικούς ελέγχους, έτσι ώστε να αποδείξουμε με τη σειρά μας ότι κινούμαστε στην ίδια ακριβώς γραμμή και θα συμβάλλουμε στην ανάπτυξη αυτού του ευλογημένου τόπου.
Ο κ. Μητσοτάκης σε όλη αυτή την εποικοδομητική συζήτηση απάντησε σε όλα θετικά και τόνισε επί το πλείστον ότι αυτά που ζητήθηκαν είναι στο πρόγραμμά του και πως επί κυβερνήσεως είχαν υλοποιηθεί ενέργειες όπως η μείωση του Φ.Π.Α. στην εστίαση. Πήραμε τη δέσμευση ότι μέσω των Βουλευτών του Νομού Αιτ/νιας θα υπάρξει συνεργασία που θα συμβάλλει στην επίλυση των προβλημάτων.