death1

Θλίψη στο Αγρίνιο για την εκδημία του Δημήτρη Παπαποστόλου

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου αφού συνήλθε σε κατεπείγουσα συνεδρίαση, την Τετάρτη 3 Απριλίου 2019, με θέμα: «Περί της έκδοσης ψηφίσματος κατόπιν του αγγέλματος του θανάτου του Δημήτρη Παπαποστόλου» εξέφρασε την θλίψη για τον χαμό μιας εξέχουσας προσωπικότητα του Αγρινίου, που υπηρέτησε με ήθος και συνέπεια την τέχνη του και το κοινό καλό.

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε παμψηφεί την έκδοση του κάτωθι ψηφίσματος:

Εκφράζει τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια του Δημάρχου και των Μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.
Να κατατεθεί στεφάνι εκ μέρους του Δημάρχου Αγρινίου και του Δημοτικού Συμβουλίου.
Να αποδοθούν τιμές από την Φιλαρμονική του Δήμου Αγρινίου.
Την ανάληψη δαπανών από το Δήμο Αγρινίου, για τον δωρεάν ενταφιασμό του στον τάφο του πατρός του Αθανασίου Παπαποστόλου, στο κοιμητήριο Αγίου Γεωργίου Αγρινίου.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου θα παραστεί στη νεκρώσιμη ακολουθία στο Ι .Ν. Αγίου Νικολάου Χαλανδρίου και θα εκφωνήσει τον επικήδειο λόγο.

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αγρινίου θα αποδώσει τιμές στο Δημοτικό Κοιμητήριο Αγρινίου.


Τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του Δημήτρη Παπαποστόλου εξέφρασε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου:

‘Το Αγρίνιο αποχαιρετά υποκλινόμενο τον Δήμητρη Παπαποστόλου.

Μια κορυφαία προσωπικότητα της τέχνης. Έναν Αγρινιώτη του οποίου το μεγαλειώδες έργο ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο γνωρίζοντας την καταξίωση.

Το αστείρευτο ταλέντο και η δημιουργικότητα του Τάκη Παπαποστόλου αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για όσους είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν είτε προσωπικά είτε μέσα από το σπουδαίο έργο του.

Αυτό όμως που διαχρονικά θαυμάζαμε όλοι σε αυτόν ήταν η ψυχή του.

Το ανήσυχο πνεύμα που τον ωθούσε σε πράξεις γενναιοδωρίας και προσφοράς.

Η απώλεια είναι δυσβάστακτη. Προσωπικά, τον αποχαιρετώ με συγκίνηση και τη φράση του Ηράκλειτου «ήθος ανθρώπω δαίμων». Η μοίρα του ανθρώπου είναι ο χαρακτήρας του.

Εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του”.


Η υποψήφια δήμαρχος Αγρινίου Χριστίνα Σταρακά προέβη στην ακόλουθη δήλωση για την τεράστια απώλεια και το δυσαναπλήρωτο κενό από τον θάνατο του Δημήτρη Παπαποστόλου:
«Θέλω να εκφράσω την οδύνη μου κι εγώ, όπως χιλιάδες Αγρινιώτες, για την απώλεια του Δημήτρη Παπαποστόλου και παράλληλα να εκφράσω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.
Αισθήματα συντριβής και θλίψης κυριαρχούν μέσα μας καθώς αποχαιρετούμε αυτό το σπουδαίο τέκνο του τόπου μας, την μοναδική προσωπικότητα που υπήρξε ο Δημήτρης Παπαποστόλου.
Ήταν ένας σπουδαίους μουσουργός, ένας ταλαντούχος καλλιτέχνης αλλά κι ένας αληθινός άνθρωπος που σε κέρδιζε με το ανήσυχο πνεύμα και την γενναιοδωρία του. Καταξιώθηκε τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων αλλά παράλληλα ανέδειξε και την πατρίδα του.
Ο Δημήτρης Παπαποστόλου ήταν η έκφραση της ψυχής του τόπου μας, εκείνου του κομματιού μας που θέλουμε όλοι να δούμε να κληρονομείται στα παιδιά μας»


Πληροφορούμενος τον θάνατο του μουσουργού, Δημήτρη Παπαποστόλου, ο κ. Νεκτάριος Φαρμάκης δήλωσε: «Το Αγρίνιο και η Αιτωλοακαρνανία, έχασαν σήμερα τον ήχο και την μελωδία τους. Με μεγάλη συγκίνηση αποχαιρετούμε έναν σημαντικό και διεθνώς καταξιωμένο υπηρέτη της μουσικής τέχνης και ένα μεγαλειώδες πνεύμα, τόσο ανθρώπινο και τόσο ταπεινό, όσο ταιριάζει στους πραγματικά μεγάλους. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους του, αλλά ξέρω πως ο Τάκης Παπαποστόλου θα είναι πάντα παρών μέσα από το έργο του και την προσφορά του στον τόπο μας».


Ο υποψήφιος δήμαρχος Αγρινίου Σταύρος Καμμένος προέβη στην ακόλουθη δήλωση για την απώλεια του μουσουργού Δημήτρη Παπαποστόλου.

«Εκφράζω τη βαθιά μου λύπη για το θάνατο ενός μεγάλου δημιουργού στο χώρο της μουσικής. Ο Δημήτρης Παπαποστόλου έφυγε αφήνοντας ένα σπουδαίο έργο, το εύρος και το βάθος του οποίου αναδεικνύει το μεγάλο και δυσαναπλήρωτο κενό που αφήνει ο χαμός του για τη μουσική τέχνη.
Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους του».


Σπήλιος Λιβανός: H Αιτωλοακαρνανία αποχαιρετά με οδύνη μια από τις σπουδαιότερες μορφές της μουσικής σκηνής της χώρας. Ο Τάκης Παπαποστόλου με το μοναδικό του ταλέντο έγραψε χρυσές σελίδες ως συνθέτης και ερμηνευτής, με τα έργα του να λαμβάνουν διεθνούς αναγνώρισης. Πολυτάλαντη προσωπικότητα, δεν έκρυψε ποτέ την αγάπη του για την πόλη του το Αγρίνιο, όπου διακρίθηκε και στον αθλητισμό ως επιθετικός του Παναιτωλικού, αλλά και ως αθλητής του στίβου. Πρωτοστατώντας στην έκδοση του περιοδικού «Ρίζα» των Εν Αθήναις Αγρινιωτών, έδωσε από το δικό του μετερίζι τις δικές του μάχες για την πολιτισμική ανάπτυξη του νομού μας και για αυτό επιβραβεύτηκε από τους συμπολίτες μας, με την αγάπη και την εκτίμησή τους. Στην οικογένεια του εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου.


Νίκος Καζαντζής – Υποψήφιος δήμαρχος Αγρινίου:

Με την απώλεια του Μουσουργού, Φιλόσοφου και Πνευματικού ανθρώπου, Τάκη Παπαποστόλου, το Αγρίνιο έγινε φτωχότερο. Εκοιμήθη ο αγαπητός Τάκης με την έναρξη της Άνοιξης. Γιατί άνοιξη ήταν όλη η ζωή του και το έργο του. Αιωνία του η μνήμη. Εύχομαι την εξ ύψους παρηγορίαν στους οικείους του, μαζί με τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια.