greekflag2

Πρόγραμμα εορτασμού της εθνικής επετείου

Περιφέρειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας:

Η Επανάσταση του 1821 αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους αγώνες του Ελληνικού Έθνους σε όλη την ιστορική διαδρομή του. Είναι ημέρα μνήμης, τιμής και ευγνωμοσύνης στους ηρωικούς αγωνιστές, στην ηρωική γενιά του 1821, η οποία οδήγησε στην Ελευθερία του σκλαβωμένου Ελληνισμού.
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας τιμά την 25η Μαρτίου 1821 και διοργανώνει εκδηλώσεις στην Πάτρα, στον Πύργο και στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου.
Στις επετειακές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Πάτρα την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει η Αναπληρώτρια Υπουργός Εξωτερικών Σία Αναγνωστοπούλου, στην Ι.Π. Μεσολογγίου ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Θάνος Μωραΐτης, στον Πύργο ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αναστάσιος Πετρόπουλος και στα Καλάβρυτα ο Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Διονύσης Τεμπονέρας.

Η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά θα βρίσκεται στο Αγρίνιο.

Στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα εκπροσωπήσουν:
• Ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος Νίκος Μπαλαμπάνης στο Μεσολόγγι.
• Ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Λύτρας στο Αγρίνιο.
• Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Σάββας Αυγέρης στο Θέρμο, Πολυδεύκης Κοκκινοβασίλης στο Αγρίνιο, Απόστολος Ευθυμίου στο Νεοχώρι, Αναστασία Κωνσταντοπούλου στη Ναύπακτο και Γεώργιος Τσόγκας στην Αμφιλοχία.


Ιερή Πόλη Μεσολογγίου: (σύμφωνα με το πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας)

Κυριακή 24 Μαρτίου
Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των ΟΤΑ, των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες.

Δευτέρα 25 Μαρτίου
• 8 π.μ. Επίσημη έπαρση της Σημαίας στην κεντρική πλατεία της Ι.Π. Μεσολογγίου.
• 09.45 π.μ. Επίσημη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ.κ. Κοσμά. Εκφώνηση πανηγυρικού της ημέρας από τον Βασίλειο Πλαστήρα, εκπαιδευτικό Β’βάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας.
• 11 π.μ. Τέλεση Επιμνημόσυνης Δέησης στον Κήπο των Ηρώων και στη συνέχεια κατάθεση στεφάνων. Τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ενδόξων πεσόντων.
• 11.30 π.μ. Παρέλαση στην πλατεία Κέννεντυ σπουδαστών, μαθητών, μαθητριών και Στρατού. Κατά την παρέλαση οι ανάπηροι και τα θύματα πολέμου θα καταλάβουν τιμητική θέση επί της εξέδρας των επισήμων.
• 7.10 μ.μ. Επίσημη υποστολή Σημαίας στην κεντρική πλατεία της Ι.Π Μεσολογγίου.


 

Αγρίνιο:

 

 

 


Ναύπακτος:


Αμφιλοχία:

Το εορταστικό πρόγραμμα της 25ης Μαρτίου καθορίζεται ως κατωτέρω για το Δήμο μας:

ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ
1. Ώρα 07:00πμ – Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών της Δημοτικής Κοινότητας και των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου μας.

Στην Αμφιλοχία:
Ώρα 08:30πμ – Έπαρση σημαίας στο Μνημείο των Ηρώων.
Ώρα 09:15πμ – Αφιξη των μαθητών και μαθητριών της Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και της Φιλαρμονικής του Δήμου στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου.

Ώρα 09.15πμ – Προσέλευση Επισήμων στο Δημαρχείο.
Ώρα 09.30πμ -Προσέλευση Επισήμων στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου.
Ώρα 10.00πμ – Τέλεση Δοξολογίας σε όλους τους Ιερούς ναούς του Δήμου.

Στην έδρα του Δήμου τον Πανηγυρικό της Ημέρας θα εκφωνήσει η κα. Ραγκαβά Έφη εκπαιδευτικός 1ου Δημοτικού Σχολείου Αμφιλοχίας

Στη Δοξολογία θα παραστούν όλες οι Δημοτικές, Αστυνομικές, Δικαστικές, Πολιτικές, Τοπικές Αρχές, τα Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τα αναγνωρισμένα Σωματεία και όλος ο λαός.

2. Ώρα 10.30πμ – Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων,
α. Στην έδρα του Δήμου από τον Δήμαρχο
β. Στις Τ. Κ. από τους Προέδρους των Τ. Κ. ως Εκπρόσωποι του Δήμου.
γ. Αστυνομική Αρχή όπου εδρεύει
δ. Λιμενική Αρχή όπου εδρεύει
ε. Εθνική Αντίσταση
στ. Λύκεια όπου εδρεύουν
ζ. Γυμνάσια όπου εδρεύουν
η. Δημοτικά Σχολεία – Νηπιαγωγεία
θ. Αναγνωρισμένα Σωματεία και Σύλλογοι
Στην έδρα του Δήμου, στην Αμφιλοχία στεφάνια θα καταθέσουν ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας, ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ο Δ/ντής Αστυνομικού Τμήματος Αμφιλοχίας, o Αστυνόμος Α’ Δ/ντής Β Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου – Ιωαννίνων, ο Λιμενάρχης Αμφιλοχίας, ο Δ/ντής Πυροσβεστικής Αμφιλοχίας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, οι εκπρόσωποι της Εθνικής αντίστασης και οι εκπρόσωποι των Πολιτικών Κομμάτων.
Τελετάρχη ορίζουμε την κα Ιφιγένεια Χριστοδούλου καθηγήτρια του Ενιαίου Λυκείου Αμφιλοχίας.

3. Εκφώνηση του Πανηγυρικού της Ημέρας.
Στις Τοπικές Κοινότητες όπου λειτουργούν Λύκεια, Γυμνάσια, Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία, παρακαλούνται οι Διευθυντές των σε συνεργασία να ορίσουν ομιλητή για την εκφώνηση του Πανηγυρικού της Ημέρας καθώς και τον Τελετάρχη.

4. Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν με παρελάσεις των Σχολείων.
Στην έδρα του Δήμου μετά τη λήξη των εκδηλώσεων στο Μνημείο Ηρώων θα επακολουθήσει Παρέλαση μπροστά από τους Επισήμους με την εξής σειρά:
Πολιτιστικό Κέντρο Αμφιλοχίας, Α’, Β’ ,Γ’ Δημοτικά Σχολεία Αμφιλοχίας, Γυμνάσιο Αμφιλοχίας, Επαγγελματικό Λύκειο Αμφιλοχίας, Γενικό Λύκειο Αμφιλοχίας, Αστυνομικές Αρχές, Πυροσβεστική, Π.Κ Αμφιλοχίας, Φιλαρμονική Αμφιλοχίας.


Άκτιο-Βόνιτσα:

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΚΤΟΡΙΟΥ:
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΟΝΙΤΣΑΣ

ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019
1)Το πρωί της 25ης Μαρτίου θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των εκκλησιών.
2)Χαιρετισμός της ημέρας με χαρμόσυνα Εωθινά και Εθνικά Εμβατήρια.
3)Ώρα 09:45 προσέλευσης σχολείων.
4)Ώρα 10:00 τέλεση επίσημης δοξολογίας στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου
Σπυρίδωνα Βόνιτσας.
5)Ώρα 10:00 προσέλευσης Δημάρχου και Δημοτικής Αρχής και άλλων Επίσημων Αρχών.
Στη δοξολογία θα παραστούν όλες οι Τοπικές, Δικαστικές, Πολιτικές, Στρατιωτικές, Αστυνομικές, Λιμενικές και Δημοτικές Αρχές με τους Υπαλλήλους τους, τα σχολεία, τα αναγνωρισμένα σωματεία και οι σύλλογοι.
6)Επιμνημόσυνη Δέηση, στο μνημείο των Ηρώων.
7)Kατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο Ακτίου-Βόνιτσας Γεώργιο Αποστολάκη, την Μ.Υ. FOB AKTION (κ. Νιάφα Διονύσιο), το ΑΤ Βόνιτσας (κ. Φλώρο Βασίλειο Αστυνόμο Α’), τον εκπρόσωπο της Εθνικής Αντίστασης, τον εκπρόσωπο της Περιφέρειας, τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας, τον Πρόεδρο της ΔΕ Βόνιτσας και τον Πρόεδρο του ΝΠΔΔ του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας.
8)Κατάθεση στεφάνων από, το ΕΠΑΛ, Λύκειο, Γυμνάσιο, Α΄ και Β΄ Δημοτικά Σχολεία, τη Φιλαρμονική Βόνιτσας, από την Αμφικτιονία Ακαρνανών, τα Εκπαιδευτήρια πληροφορικής Βόνιτσας, τον Πολιτιστικό σύλλογο Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ και άλλους πολιτιστικούς Συλλόγους.
Θα ακολουθήσει η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον Σμηναγό κ. Νιάφα Διονύσιο.
Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων νεκρών μας.
Εθνικός Ύμνος από την φιλαρμονική Βόνιτσας
9)Παρέλαση, προ των επισήμων στην παραλιακή οδό Δημ. Σάννου: του Λυκείου , του ΕΠΑΛ, του Γυμνασίου και των Δημοτικών Σχολείων και Πολιτιστικού Συλλόγου Ακτίου-Βόνιτσας «Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ», και την φιλαρμονική Βόνιτσας.

Θα ακολουθήσουν παραδοσιακοί Δημοτικοί Χοροί στον χώρο του Ηρώου στην παραλία της Βόνιτσας από το χορευτικό του Πολιτιστικού Συλλόγου Ακτίου-Βόνιτσας «Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ» και το παιδικό χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Γυναικών Βόνιτσας.
Τελετάρχης ορίζεται ο κ. Επαμεινώνδας Νικάκης (τέως Λυκειάρχης)
Παρακαλούνται να ρυθμίσουν :
-Τα της δοξολογίας και του Μνημόσυνου ο Αρχιερατικός Επίτροπος Πατήρ Βέττας Χρήστος και ο Πρωτοπρεσβύτερος Π. Δημήτριος Χέλμης.
-Τα της τάξης και κυκλοφορίας το Αστυνομικό Τμήμα Βόνιτσας.
Δεξίωση του Δήμου προς τους επίσημους προσκεκλημένους.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΑΚΤΟΡΙΟΥ
-ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
-ΔΡΥΜΟΥ
-ΘΥΡΡΕΙΟΥ
-ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ
-ΠΑΛΙΑΜΠΕΛΩΝ

ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019
Τέλεση επίσημης Δοξολογίας. Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων από τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου, Δημοτικά Σχολεία, Σωματεία και Συλλόγους. Εκφώνηση πανηγυρικού της ημέρας από οριζόμενους εκπαιδευτικούς.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΕΔΕΩΝΟΣ:
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΤΟΥΝΑΣ
ΠΕΜΠΤΗ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019
Γενικός σημαιοστολισμός Δημοσίων, Δημοτικών Καταστημάτων και Καταστημάτων Νομικών Προσώπων Δημοσίου & Ιδιωτικού Δικαίου από 8ης πρωϊνής ώρας μέχρι της Δύσεως του ηλίου της 25ης Μαρτίου .

ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019
– Το πρωί της ημέρας αυτής θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των Εκκλησιών.
– Χαιρετισμός της ημέρας με χαρμόσυνα Εωθινά και Εθνικά Εμβατήρια .
– Ώρα 09:45 προσέλευσης σχολείων.
– Ώρα 10:00 τέλεση επίσημης Δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Κατούνας, όπου θα εκφωνηθεί ο Πανηγυρικός της ημέρας από την κα. Τζουβάρα Θεοδώρα Φιλόλογος Γυμνασίου.
– ‘Ωρα 10:00 προσέλευση Δημοτικών Συμβούλων και άλλων Επίσημων Αρχών.
Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν:
– Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των Ηρώων έξω από την εκκλησία και Kατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο του Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας, από τον εκπρόσωπο της Εθνικής Αντίστασης, τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Κατούνας, το Α.Τ. Κατούνας, από τα σχολεία, από τις Δημόσιες και Τοπικές Αρχές , από φορείς και συλλόγους .
-Ενός λεπτού σιγή
-Εθνικός Ύμνος.
Παρέλαση προ των επισήμων στον Κεντρικό Δρόμο της Κατούνας από τους μαθητές του Δημοτικού, Γυμνασίου, Λυκείου.
Τελετάρχης ορίζεται ο κ. Τάγκαλος Παναγιώτης Γυμναστής Γυμνασίου – Λυκείου.
-Τα της δοξολογίας και του Μνημόσυνου ο Εφημέριος Ι. Ν. Αγίου Αθανασίου Κατούνας Γεώργιος Λαζούρας
-Τα της τάξης και κυκλοφορίας το Αστυνομικό Τμήμα Κατούνας.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΜΕΔΕΩΝΟΣ
ΑΕΤΟΣ
ΚΟΜΠΩΤΗ
ΤΡΥΦΟΥ
ΚΟΝΟΠΙΝΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019
Τέλεση επίσημης Δοξολογίας. Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων από τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου, Δημοτικά Σχολεία, Σωματεία και Συλλόγους. Εκφώνηση πανηγυρικού της ημέρας από οριζόμενους εκπαιδευτικούς.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΑΛΑΙΡΟΥ:

-Το πρωί της ημέρας αυτής θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των Εκκλησιών και σε όλους τους Ιερούς Ναούς των Τοπικών Διαμερισμάτων της Δημοτικής Ενότητας Παλαίρου.
-Χαιρετισμός της ημέρας με χαρμόσυνα Εωθινά και Εθνικά Εμβατήρια .
– Ώρα 09:45 προσέλευσης σχολείων.
– Ώρα 10:00 προσέλευσης Δημοτικής Αρχής και άλλων Επίσημων Αρχών
– Ώρα 10.00 τέλεση επίσημης Δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Παλαίρου όπου θα εκφωνηθεί ο Πανηγυρικός της ημέρας από την κα Σερεπίσου Θεοδώρα μαθήτρια Λυκείου.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν:
Παρέλαση μαθητών των Σχολείων και επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των Ηρώων στην κεντρική πλατεία, κατάθεση στεφάνων από εκπρόσωπο του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας, τον Πρόεδρο της Δ.Ε. Παλαίρου, Δημόσιες και Τοπικές Αρχές , διαφόρους φορείς και Σχολεία.
Θα ακολουθήσουν παραδοσιακοί Δημοτικοί Χοροί από το παιδικό τμήμα του πολιτιστικού συλλόγου «Άγιος Δημήτριος Παλαίρου».
Τελετάρχης ορίζεται η κα Παπαδημητρίου Ευγενία καθηγήτρια γυμναστικής .
-Τα της δοξολογίας και του Μνημόσυνου ο Αιδεσιμώτατος εφημέριος Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Παλαίρου Κωνσταντίνος Γατσούλης.
-Τα της τάξης και κυκλοφορίας το Αστυνομικό Τμήμα Βόνιτσας.

ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΑΛΑΙΡΟΥ
ΠΛΑΓΙΑ
ΠΕΡΑΤΙΑ

ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019
Τέλεση επίσημης Δοξολογίας. Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων από τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου, Δημοτικά Σχολεία, Σωματεία και Συλλόγους. Εκφώνηση πανηγυρικού της ημέρας από οριζόμενους εκπαιδευτικούς.