court money

Οι διαταγές πληρωμών στο Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου

Κώστας Λύρος, Υπ.Δήμαρχος Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου:

Θεωρούμε ότι οι καταγγελίες του κ. Παπαδόπουλου κατά της δημοτικής αρχής σχετικά με την κατά συρροή επιλογή της τακτικής των διαταγων πληρωμής για την εξόφληση των προμηθευτών του Δήμου είναι πόλυ σοβαρές .
Άραγε γιατί σε έναν δήθεν ξεχρεωμένο και εύρυθμο δήμο αναγκάζονται οι προμηθευτές του να καταφύγουν στα δικαστήρια για να πληρωθούν;
Είμαστε σίγουροι, ότι οι πολίτες είναι ικανοποιημένοι, που η δικαιοσύνη αναλαμβάνει να διαλευκάνει το θέμα .
Εμείς ως δημοτική κίνηση κρατάμε ψηλά τον πήχη της διαφάνειας και μόνο με αυτή θα προχωρήσουμε .


Η νέα απάντηση από το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου:

Σε απάντηση της νέας ανακοίνωσης του Δημοτικού Συμβούλου Παναγιώτη Παπαδόπουλου, από το Γραφείο του Αντιδημάρχου Σπ. Καρβέλη γίνεται γνωστό ότι:
«Ο κ. Παναγιώτης Παπαδόπουλος προφανώς δεν μπορεί ν’ αποδεχθεί το γεγονός πως ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου όχι μόνο αποπλήρωσε τις οφειλές του, αλλά έχει πλέον τη δυνατότητα να είναι συνεπής στις οικονομικές του υποχρεώσεις. Η νέα του ανακοίνωση που αγγίζει τα όρια της εξύβρισης και μάλιστα σε προσωπικό επίπεδο, δεν είναι τίποτε περισσότερο από μια επιβεβαίωση του πολιτικού εκνευρισμού στον οποίο βρίσκεται. Οι ειρωνικοί δε χαρακτηρισμοί, αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Λυπούμαστε ειλικρινά γι αυτή την απαράδεκτη πολιτική συμπεριφορά».


Δημοτικός συνδυασμός Ι.Π. Μεσολογγίου ‘Κοινωνία μπροστά’:

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής και Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Σπύρος Καρβέλης, κατά πως φαίνεται, ενοχλήθηκε σφόδρα από την δημοσιοποίηση της δρομολογηθείσας ήδη προανακριτικής εισαγγελικής έρευνας για την οικονομική διαχείριση στο Δήμο, με αφορμή σχετική αρθρογραφία μου στην εφημερίδα «ΑΙΧΜΗ» αναφορικά με την μη άσκηση του ένδικου μέσου της ανακοπής κατά διαταγών πληρωμής ιδιωτών κατά του Δήμου και όχι μόνο.
Κάνει λόγο ο κ. Καρβέλης για «λασπολογία», «ανεξέλεγκτο πολιτικό εκνευρισμό», «πολιτική απόγνωση» και «φαύλο κύκλο πολιτικής χυδαιότητας» για το πρόσωπό μου, εκτοξεύοντας ταυτόχρονα διάφορους ανομολόγητους και μη παραδεκτούς χαρακτηρισμούς.
Αντιλαμβάνομαι το άγχος, την αγωνία και τον φόβο του κ. Καρβέλη. Ο ίδιος και οι “συμβουλάτορές” του προσπαθούν να συσκοτίσουν την όλη κατάσταση. Να γνωρίζετε όμως κ. Καρβέλη ότι είτε είστε δημοτική αρχή είτε όχι, η έρευνα θα προχωρήσει σε βάθος! Σε βάθος τριετίας και τότε θα δούμε αν έχουν βάση οι απαράδεκτοι χαρακτηρισμοί σας.
Το να μιλάτε όμως εσείς, η προσωποποίηση και η ταύτιση με το ανεξέλεγκτο, οι πρωταθλητές των απευθείας αναθέσεων, οι καταπατητές συνειδήσεων και ανθρώπινων ψυχών, για φαύλο κύκλο πολιτικής χυδαιότητας, ε… αυτό πάει πολύ! Είναι γνωστή η “πολιτεία” σας όλα αυτά τα χρόνια. Μετατρέψατε τον “ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ” σε Δήμο για τα δικά σας παιδιά!
Και βέβαια, για να γίνουν δικά σας παιδιά, θα πρέπει με τον ένα ή άλλο τρόπο, να σας υπηρετήσουν πιστά και να ενταχθούν στο ψηφοδέλτιό σας!
Σας έχω πλειστάκις επισημάνει ότι κανείς – ως δημόσιο πρόσωπο – δεν είναι στο απυρόβλητο. Τώρα κοντοζυγώνει η ώρα του απολογισμού…
Μην αγχώνεστε λοιπόν. Αφήστε τη δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της και μην ρίχνετε άσφαιρες “μπαταριές” στον αέρα. Γιατί ό,τι και αν συμβεί «η στρίγγλα δεν πρόκειται να γίνει αρνάκι» μιας και είχαμε και τον Άγιο Βαλεντίνο… Γνωρίζουμε λοιπόν πολύ καλά τον βίο και την πολιτεία του καθένα. Η ώρα της κρίσης πλησιάζει…

ΥΓ1. Αλήθεια, από την όλη ιστορία αντιληφθήκατε ότι εμείς δεν θέλουμε να πληρωθούν πιστοποιημένα έργα ή μελέτες; Αλλού να πάτε να πουλήσετε λαϊκισμό. Ενημερώστε λοιπόν την κοινωνία γιατί οι συναλλασσόμενοι μαζί σας οδηγούνται σ’ αυτό το δρόμο. Μήπως δεν υπάρχουν χρήματα ή εσείς τους κατευθύνετε;
ΥΓ2. Ανοίξτε από τώρα τα τεφτέρια σας για όσα δεν έχετε νομίμως ενεργήσει όλα αυτά τα χρόνια, γιατί υπάρχει πολύ “υγρασία”, μήπως και τα τακτοποιήσετε…
ΥΓ3. Τσάμπα μάγκες με δημοτικό χρήμα είστε και τίποτα περισσότερο. Τώρα, εάν το δικό σας “όπλο” είναι να είστε σε τακτική βάση στην επικαιρότητα όχι μόνο στα τοπικά ΜΜΕ αλλά και στα Πανελλήνιας εμβέλειας (να μην ξεχνιόμαστε άλλωστε), αυτό είναι δικό σας πρόβλημα.

Πάνος Παπαδόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος Ι.Π. Μεσολογγίου
Επικεφαλής του Συνδυασμού «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ»

 


 

Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου:

Από το Γραφείο του Αντιδημάρχου Σπ. Καρβέλη γίνεται γνωστό ότι: «Ο κ. Παναγιώτης Παπαδόπουλος αφού πλέον δεν έχει κανένα επιχείρημα και σοβαρό αντίλογο να κρίνει πολιτικά τη δημοτική αρχή και το έργο της, καταφεύγει στην προσφιλή του τακτική της σκανδαλολογίας και της λασπολογίας με «όχημα» τα μέσα ενημέρωσης προκειμένου να δημιουργήσει κλίμα πόλωσης.
Στην ουσία με τα καταγγελλόμενά του επιτίθεται κατά συμπολιτών μας που προσέφεραν υπηρεσίες και εμπορεύματα στο Δήμο και ούτε λίγο ούτε πολύ τους αμφισβητεί, καθώς ενώ μπήκαν σε διαδικασία δαπανών για διάφορούς λόγους δεν κατέστη δυνατό να πληρωθούν και κατά την γνώμη του κ. Παπαδόπουλου θα έπρεπε είτε να μείνουν απλήρωτοι είτε να οδηγηθούν σε μακροχρόνιους δικαστικούς αγώνες που θα είχαν το ίδιο αποτέλεσμα με τις διαταγές πληρωμής.
Αμφισβητεί επίσης τίτλους πληρωμής που εξέδωσαν δικαστές τους οποίους και ουσιαστικά εγκαλεί ότι παρανόμησαν. Φαίνεται ότι ο κ. Παπαδόπουλος έχει χάσει εντελώς την ψυχραιμία του ή βρίσκεται πλέον σε πολιτική απόγνωση μπαίνοντας σε ένα φαύλο κύκλο πολιτικής χυδαιότητας.
Η Δημοτική αρχή ασφαλώς και δεν «τρομοκρατείται» από τους βαρύγδουπους τίτλους των ανακοινώσεών του. Άλλωστε έχει πλέον αποδεχθεί την πολιτική συμπεριφορά του κ. Παπαδόπουλου σε όλη τη διάρκεια της δημοτικής του θητείας. Ουκ ολίγες φορές οι αβάσιμες και αστήρικτες δήθεν καταγγελίες του, το μόνο που κατόρθωσαν ήταν να προκαλέσουν καθυστερήσεις σε επείγοντα έργα και τίποτε περισσότερο. Επιπλέον τονίζεται πως ο Δήμος είναι στη διάθεση οποιοιδήποτε αρμοδίου φορέα για κάθε έλεγχο κι αυτό είναι μάλλον που προκαλεί τον εμφανή εκνευρισμό και τον ανεξέλεγκτο πλέον πολιτικό θυμό του κ. Παπαδόπουλου».