Ερώτηση στη Βουλή για το αεροδρόμιο Ακτίου

Η ΕΣΠΕΑΙΤ χαιρετίζει την Κοινοβουλευτική πρωτοβουλία του Τομεάρχη Άμυνας κ. Ανδρέα Λοβέρδο και του Βουλευτή  Αιτωλοακαρνανίας κ. Δημήτριο Κωνσταντόπουλο του ΚΙΝΑΛ, οι οποίοι κατόπιν της συνάντησης μας στην Αθήνα εξέτασαν με ιδιαίτερη προσοχή την συνολική (επιχειρησιακή – κοινωνική) προσφορά του στρατιωτικού Α/Δ Ακτίου και κατέθεσαν σχετική ερώτηση στην Βουλή των Ελλήνων.

Στο κείμενο της ερώτησης επισημαίνεται η συνεισφορά του προσωπικού που υπηρετεί στο Α/Δ ΑΚΤΙΟΥ στην εφαρμογή του σχεδίου «Ξενοκράτης» και αποτελεί την μοναδική άμεση πηγή βοήθειας, προς τις γύρω τοπικές κοινωνίες, σε περίπτωση ακραίων φυσικών φαινομένων. Παράλληλα τίθεται το κρίσιμο ερώτημα, αύξηση ή μείωση του στρατεύματος στην ευρεία περιοχή Αιτωλοακαρνανίας – Ηπείρου; Αναμένουμε επίσημες απαντήσεις.

Το ΔΣ της ΕΣΠΕΑΙΤ, στο πλαίσιο της θεσμικής εκπροσώπησης των εν ενεργεία στρατιωτικών, θα συνεχίσει τις συναντήσεις με φορείς και πρόσωπα εκτός Κοινοβουλίου, με στόχο την ύπαρξη των Μονάδων και την προάσπιση των συμφερόντων όλων των εν’ ενεργεία στρατιωτικών της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας.

ΕΝΩΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ