Επισκέψεις του Μητροπολίη Ναυπάκτου σε σχολεία

Την Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2019, το πρωί ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως και τον Εφημέριο Αντιρρίου, επισκέφθηκε το Δημοτικό Σχολείο Αντιρρίου προσκεκλημένος του Διευθυντού κ. Αριστείδη Λουκόπουλου και των Δασκάλων, προκειμένου να ευλογήση την Βασιλόπιτα του σχολείου.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους μαθητές γιατί πρώτοι είχαν περάσει από την Μητρόπολη και του είχαν πεί τα κάλαντα των Χριστουγέννων. Τους είπε ότι έχουν τρεις οικογένειες, την βιολογική, του σχολείου και της Εκκλησίας, οι οποίες τους βοηθούν στην ζωή τους. Και χρησιμοποιώντας το παράδειγμα της κατασκευής της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου, που στηρίχθηκε σε σταθερές βάσεις που η τοποθέτησή τους έγινε με την βοήθεια δορυφόρου, υπεγράμμισε την ανάγκη για στέρεες βάσεις, θεμέλια στην ζωή τους, που θα αποκτηθούν με την καθοδήγηση από τον ουρανό, δηλαδή με την βοήθεια του Θεού.

Ο Σεβασμιώτατος προσέφερε στο Σχολείο μια εικόνα της Παναγίας της Βαρνάκοβας, για να τους προστατεύη.

Στο τέλος συνομίλησε με τους Εκπαιδευτικούς του Σχολείου και τους ευχήθηκε τα δέοντα.

——-

Αμέσως μετά ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε το 2ο Γενικό Λύκειο Ναυπάκτου, προσκεκλημένος του Διευθυντού κ. Πέτρου Πιτσιάκκα και των Καθηγητών, προκειμένου να ευλογήση την βασιλόπιτα του Σχολείου.

Με την ευκαιρία της κοπής της Βασιλόπιτας, και μετά την προσφώνηση του Διευθυντή, ο Σεβασμιώτατος μίλησε στους μαθητές του Σχολείου, που είχαν συγκεντρωθή στο κλειστό γυμναστήριο. Τους ανέπτυξε την ιστορία του έθιμου της Βασιλόπιτας, που έχει ρίζες στην αρχαία Ελλάδα και η Εκκλησία, μέσα από μια δημιουργική και συνθετική διεργασία, διά του Μεγάλου Βασιλείου, την ανακαίνισε και την επανανοηματοδότησε. Τέλος συνεχάρη τους μαθητές και τους καθηγητές τους για τις επιτυχίες τους στις εξετάσεις και τους ευχήθηκε να πολλαπλασιαστούν.

Ο μαθητής που βρήκε το φλουρί έλαβε, εκτός από το δώρο του Σχολείου, και ένα βιβλίο με ένα συμβολικό ποσό από τον Σεβασμιώτατο.

Ακολούθως, στο γραφείο των καθηγητών του Σχολείου, οι καθηγητές μοιράσθηκαν την δική τους βασιλόπιτα και ρώτησαν τον Σεβασμιώτατο και τους ενημέρωσε για την αποστολή της Επιτροπής διαλόγου Εκκλησίας και Πολιτείας για θέματα κοινού ενδιαφέροντος, στην οποία προεδρεύει.