Διαμόρφωση κοινοχρήστων χώρων του σχεδίου πολης Αγρινίου

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας:

Με γοργά βήματα προχωρά η υλοποίηση της στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Αγρινίου καθώς, με απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014 –2020» το έργο «Διαμόρφωση Κοινοχρήστων Χώρων Σχεδίου Πόλης».
«Είναι μια σημαντική εξέλιξη καθώς οριστικά εξασφαλίζονται πόροι για την αναμόρφωση περιοχών της πόλης του Αγρινίου που σήμερα παρουσιάζουν αυξημένες ανάγκες. Η Περιφέρεια χρηματοδοτεί έργα που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών, βρίσκεται σε σταθερή γραμμή συνεργασίας με την Αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού και υποστηρίζει παρεμβάσεις που κάνουν περισσότερο λειτουργικό τον δημόσιο χώρο», ανέφερε σε δήλωση του ο κ. Κατσιφάρας.

Στο έργο συνολικού προϋπολογισμού 2.840.000 ευρώ, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) περιλαμβάνονται παρεμβάσεις κυρίως σε υποβαθμισμένες περιοχές του Δήμου Αγρινίου, οι οποίες αφορούν:
– Τη Νότια είσοδο του Αγρινίου, στην περιοχή του νέου Υπεραστικού Σταθμού των ΚΤΕΛ Αιτωλοακαρνανίας.
– Την Ανατολική είσοδο της πόλης, στην περιοχή Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας.
– Τη Βόρεια είσοδο της πόλης, στην περιοχή του κόμβου σταδίου στον Άγιο Κωνσταντίνο, στη συμβολή των οδών Μακρυγιάννη και Εθνικής Αντιστάσεως και στην περιοχή των εργατικών κατοικιών (οδού Εργάνης).
Η ανάπλαση περιλαμβάνει δημιουργία χώρων πρασίνου, διαδρομών περιπάτου και σύγχρονης παιδικής χαράς, κατασκευή πλήρους δικτύου αποχέτευσης όμβριων υδάτων και δικτύου ηλεκτροφωτισμού με φώτα τεχνολογίας LED.
Για την πρόσβαση στους Κοινόχρηστους Χώρους, όπου χρειαστεί θα κατασκευαστούν ή θα ανακατασκευαστούν οι περιμετρικοί δρόμοι ή πεζόδρομοι που προβλέπονται από το Σχέδιο πόλης.
Το Στρατηγικό Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Αγρινίου, είναι συνολικού προϋπολογισμού 70.830.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 20.980.000 ευρώ θα χρηματοδοτηθούν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014 – 2020», με επιβεβαιωμένο προϋπολογισμό ανά έργο ή δράση. Στρατηγικός Φορέας έχει οριστεί ο Δήμος Αγρινίου.


Δήλωση Δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου:

Στο Αγρίνιο οραματιζόμαστε, σχεδιάζουμε, μελετούμε και αναδεικνύουμε υποβαθμισμένα κομμάτια του δήμου μας. Με ένα ακόμη έργο προϋπολογισμού 2.840.000 ευρώ δημιουργούμε χώρους πρασίνου, διαδρομών περιπάτου και σύγχρονη παιδική χαρά σε 4 περιοχές του δήμου. Οι προσπάθειες μας αρχίζουν ν΄ αποδίδουν καρπούς.