Κάλαντα σε Δήμους, Περιφέρεια και Μητρoπόλεις

Δήμος Αγρινίου:

Τα κάλαντα των Χριστουγέννων έψαλλαν στον Δήμαρχο Αγρινίου Γιώργο Παπαναστασίου τμήμα της Δημοτικής Φιλαρμονικής και μέλη του Συλλόγου Ποντίων Ν. Αιτωλοακαρνανίας «Δημήτριος Ψαθάς» οι οποίοι προσέφεραν στον Δήμαρχο ένα λεύκωμα για την άλωση της Τραπεζούντας και το ημερολόγιο του 2019.                                                        

Ο Γιώργος Παπαναστασίου  αντάλλαξε ευχές με τους μουσικούς της Φιλαρμονικής  και τα μέλη του Συλλόγου και τους έδωσε συγχαρητήρια για τη διατήρηση των παραδοσιακών καλάντων και τη συνέχιση της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας: «Εύχομαι ολόψυχα το χαρμόσυνο μήνυμα της Γέννησης του Θεανθρώπου να φωτίσει και να ζεστάνει τις καρδιές όλων μας. Να πλημμυρίσει τις ψυχές με γαλήνη και αισθήματα χαράς και αγάπης για τον συνάνθρωπο. Φέτος ας προσφέρουμε  κάνοντας την αλληλεγγύη δύναμη της κοινωνίας μας. Χρόνια πολλά. Καλά Χριστούγεννα με υγεία, πίστη, ελπίδα και δύναμη».


 

Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου:

Γιορτινή η σημερινή ημέρα στο Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, όπου ο Δήμαρχος Νίκος Καραπάνος, οι Αντιδήμαρχοι Σπ. Καρβέλης, Γιώργος Καραπαπάς, Γιώργος Παπαδόπουλος και Αγαθάγγελος Κότσαλος καθώς επίσης κι ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Κοινωνικών Δομών Λάμπρος Σταθόπουλος, δέχθηκαν τις μελωδικές ευχές από τον Μουσικό Όμιλο «Ιωσήφ Ρωγών», το 2/39 Σύνταγμα Ευζώνων και το 2ο Γενικό Λύκειο. Ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου ευχήθηκε σε όλους Χρόνια Πολλά, με υγεία, πρόοδο και προσωπική ευτυχία.
Οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου θα συνεχισθούν την επόμενη εβδομάδα, όπου την Πέμπτη 27/12/2018 Ξυλοπόδαροι και ζογκλέρ στο Ευηνοχώρι θα υποδεχθούν τα παιδιά στην Πλατεία Νιαβή από 18.00 έως 20.00 μ.μ.
Την ίδια μέρα στην Κεντρική Πλατεία Μεσολογγίου και ώρα 19.00 θα παρουσιασθεί η χορευτική παράσταση «Χορεύοντας τα Χριστούγεννα» από τη σχολή χορού της Νίκης Παξινού «Βailarte”.
Την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018 Ξυλοπόδαροι και ζογκλέρ στο Ευηνοχώρι θα υποδεχθούν τα παιδιά στην Πλατεία «Οδυσσέα Ελύτη» από 11.00 π.μ. έως 13.00 μ.μ. Ακολούθως στην κεντρική πλατεία Μεσολογγίου (ώρα 18.00 μ.μ. έως 21.00 μ.μ.) τα παιδιά θα μυηθούν στα γλυκά μυστικά με το «Εργαστήριο Σοκολάτας» και θα μάθουν να φτιάχνουν Χριστουγεννιάτικα στολίδια με υλικά από την κουζίνα τους.


Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας:

Τα κάλαντα των Χριστουγέννων άκουσε το πρωί της Δευτέρας 24 Δεκεμβρίου 2018, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά από την μπάντα των στρατευμένων νέων του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων και τον Mουσικό Όμιλο Μεσολογγίου «Ιωσήφ Ρωγών», μέσα σε γιορτινή ατμόσφαιρα. Παρών ήταν και ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας & Περιβάλλοντος κ. Νίκος Μπαλαμπάνης. Tο κλίμα ήταν χαρούμενο και γιορτινό και οι ευχές είχαν την τιμητική τους.
Η Αντιπεριφερειάρχης ευχήθηκε υγεία και ευτυχία σε όλο τον κόσμο και το 2019 να αποδειχτεί καλύτερο από όλα τα χρόνια που προηγήθηκαν.
Η κ. Χρ. Σταρακά ανέφερε στο Χριστουγεννιάτικο μήνυμά της τα εξής: «Είναι ημέρες προσφοράς και κατανόησης αλλά και σχεδίων για το μέλλον. Είναι ημέρες για οικογενειακές και φιλικές στιγμές, για να νιώσουμε το πνεύμα των ημερών και να γίνουμε όλοι καλύτεροι. Με ελπίδα και πίστη σε αυτά που μας ενώνουν μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα. Η νέα χρονιά είμαι σίγουρη ότι κάτι καλύτερο θα φέρει για τον τόπο μας αλλά και για όλο τον κόσμο.
Εύχομαι υγεία και ευημερία, να μην ξεχνάμε τον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη και να μην ξεχνάμε να δείχνουμε την αγάπη μας.
Καλά Χριστούγεννα και καλές γιορτινές μέρες σε όλους και το 2019 να μας βρει όλους καλύτερα»


Μητρόπολη Αιτωλίας & Ακαρνανίας:

Τα παραδοσιακά κάλαντα των Χριστουγέννων έψαλλαν μικροί και μεγάλοι, σήμερα Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2018, στον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά.
Ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως, στην Ιερά Πόλη Μεσολογγίου, αντιπροσωπεία στρατιωτών του 2/39 Συντάγματος Ευζώνων, τη Φιλαρμονική της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου «Ιωσήφ Ρωγών», νέους της Χριστιανικής Ενώσεως Αγρινίου, καθώς και πάρα πολλά παιδιά, που έψαλλαν τα κάλαντα και άλλα επίκαιρα τραγούδια και ύμνους.
Επίσης τα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως επισκέφθηκαν κληρικοί και λαϊκοί συνεργάτες της Μητροπόλεως για να ευχηθούν στον Ποιμενάρχη τους ενόψει της εορτής των Χριστουγέννων.
Ο Σεβασμιώτατος, με πολλή χαρά και αγάπη ευχήθηκε σε όλους για τις ημέρες των Χριστουγέννων, κάνοντας αναφορά στο βαθύτερο νόημα της μεγάλης αυτής δεσποτικής εορτής.


Μητρόπολη Ναυπάκτου & Αγίου Βλασίου:

Η Παπαχαραλάμπειος Φιλαρμονική, η Χορωδία της Παραδοσιακής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως, Μαθητές Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με τους καθηγητές τους, μαθητές των κατηχητών, μικροί καλαντιστές με μουσικά όργανα ή μονο με τα τριγωνάκια πέρασαν από την Ι.Μητρόπολη για να πουν τα κάλαντα και να λάβουν τον «μποναμά», το κέρασμα, την ευλογία και έναν λόγο του Σεβασμιωτάτου για τις Άγιες Ημέρες.

Την δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων το νεανικό τμήμα της Ι. Μητρόπολης θα παρουσιάσει την χριστουγεννιάτικη γιορτή του, την οποία θα ακολουθήσει δεξίωση για όλους τους συμμετέχοντες νέους και νέες.