Η εκδήλωση της Διεξόδου για τις τρεις σημαντικές προσωπικότητες

 

Το βράδυ του Σαββάτου η «Διέξοδος» τίμησε τρεις σημαντικούς άνδρες που συνδέονται άμεσα με την ιστορία της πόλης, με ισάριθμες τεκμηριωμένες και απολαυστικές ομιλίες.

Για τον Αρχηγό της Φρουράς του Μεσολογγίου, Αθανάσιο Ραζη-Κότσικα, μίλησε ο ξεναγός Γιώργος Αποστολάκος, για τον εκδότη της εφημερίδας του Αγώνα «Ελληνικά Χρονικά», η δημοσιογράφος Ρένα Μπέλλα και για τον Διονύσιο Σολωμό η φιλόλογος Ελένη Πλακίδα-Τριανταφύλλου.

Την Κυριακή το πρωί, σε συνεργασία με τον σύλλογο «Οι φίλοι της μουσικής- Διονύσιος Σολωμός», πραγματοποίησε τα αποκαλυπτήρια των πινακίδων ονοματοθεσίας της πλατείας «Διονυσίου Σολωμού», προσδοκώντας να καθιερωθεί στη συνείδηση των πολιτών ένα όνομα που φέρει η πλατεία εδώ και 20 περίπου χρόνια τώρα, αλλά λανθασμένα συνηθιζόταν να αποκαλείται «Δάφνες», από τον όνομα της καφετέριας που λειτουργούσε στην περιοχή επί σειρά ετών.

Το αφιέρωμα στην τριανδρία ολοκληρώθηκε με την κατάθεση στεφάνων στον Κήπο των Ηρώων στα μνημεία των τιμηθέντων , από τον Δήμαρχο Μεσολογγίου, τον Πρόεδρο του συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής Διονύσιος Σολωμός» τον εκπρόσωπο της Πανελλήνιας Ένωσης Επαρχιακού Τύπου και τον Ιδρυτή & Διευθύνοντα Σύμβουλο της «Διεξόδου».