dhmarxeio mesologi

Άμεση συνάντηση με τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής ζητά ο Δήμος I.Π. Μεσολογγίου

Δήμος Ι.Π. Μεσολογγίου:

Άμεση συνάντηση με τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Δ. Βίτσα ζητά ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, για το ζήτημα που έχει προκύψει μετά την αιφνίδια και χωρίς καμία πρότερη ενημέρωση εγκατάσταση μεταναστών και προσφύγων σε ιδιωτικό χώρο στο λιμάνι Μεσολογγίου.
Αυτό έγινε γνωστό κατά τη διάρκεια ανοικτής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Μεσολογγίου μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Ν. Καραπάνου, με τη συμμετοχή της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλ/νίας Χ. Σταρακά και των θεματικών Αντιπεριφερειαρχών Ιωαν. Λύτρα και Ν. Μπαλαμπάνη, των επικεφαλής των συνδυασμών του Δημοτικού Συμβουλίου κ.κ. Ν. Μουρκούση, Π. Κατσούλη, Ιωαν. Τέγα, Κ. Αντωνίου, Θ. Μαργαρίτη και Δ. Μακρή καθώς και δημοτικών συμβούλων. Ακόμη συμμετείχαν Πρόεδροι και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων του Δήμου καθώς επίσης πολλοί δημότες.
Όπως έγινε σαφές από το Δήμαρχο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Ν. Καραπάνο αλλά και από τους εκπροσώπους της Περιφέρειας, των υπηρεσιών και των φορέων, έως την άφιξη των μεταναστών και προσφύγων το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης 21.11.2018 δεν υπήρξε καμία απολύτως ενημέρωση από κανένα κυβερνητικό ή άλλο εκπρόσωπο διεθνούς οργανισμού ή φορέα για το γεγονός αυτό. Όπως επεσήμανε ο Ν. Καραπάνος μετά την αιφνιδιαστική εξέλιξη μεταφοράς και φιλοξενίας σε ιδιωτικό χώρο 170 περίπου μεταναστών και προσφύγων, προκύπτουν σοβαρότατα ερωτήματα που απαιτούν άμεσα υπεύθυνες απαντήσεις απέναντι στην τοπική κοινωνία. Αυτά αφορούν το σχεδιασμό, το συντονισμό, την αξιοπιστία και τη σοβαρότητα διαχείρισης της κατάστασης.
Όπως τονίσθηκε από το Δήμαρχο Ι.Π. Μεσολογγίου «…Σε αντίστοιχες περιπτώσεις που Δήμοι και ΜΚΟ εξέφρασαν επιθυμία συμμετοχής στο πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ της Ύπατης Αρμοστείας για τους πρόσφυγες βεβαίως και οι συνθήκες ενημέρωσης – υποδοχής και φιλοξενίας ήταν διαφορετικές (υγειονομική υποστήριξη, διερμηνείς, κ.λ.π.) σε καμία περίπτωση ο Δήμος μας ούτε αιτήθηκε, ούτε ενημερώθηκε εκ των προτέρων, εφαρμόζοντας πιστά το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου. Έτσι, κάποιες «φωνές» περί δήθεν γνώσης του Δήμου είναι τουλάχιστον ψευδείς, κακόβουλες και επιδιώκουν πρόσκαιρη πολιτική εκμετάλλευση του θέματος».
Το ζήτημα είναι ιδιαιτέρως σοβαρό για να γίνεται αντικείμενο πολιτικής διαχείρισης επεσήμανε ο Ν. Καραπάνος, τονίζοντας παράλληλα πως οποιαδήποτε προσπάθεια πολιτικής ή άλλης εκμετάλλευσης από οποιονδήποτε φορά ή φυσικό πρόσωπο, είναι καταδικαστέα.
Στην διαδικασία συμμετείχαν με τοποθετήσεις τους η Αντιπεριφερειάρχης Χριστίνα Σταρακά, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας Χρήστος Κολοβός, ο Πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Ι.Π. Μεσολογγίου Βασίλης Σπυρόπουλος, ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αιτωλ/νίας Π. Πετρόπουλος, οι επικεφαλής των συνδυασμών του Δ.Σ. Νικ. Μουρκούσης, Παναγιώτης Κατσούλης και Θεόδωρος Μαργαρίτης αλλά και δημότες.
Επίσης παρενέβη ο εκπρόσωπος και Νομικός Σύμβουλος της επιχείρησης που φιλοξενεί τους μετανάστες και πρόσφυγες κ. Μ. Παπαθεοδώρου.


Διοικητής νοσοκομείου Αιτωλοακαρνανίας:

ΚΟΙΝΟΣ ΨΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΡΑΠΑΝΟΣ!
ΔΗΛΩΣΗ
Κατά την σημερινή σύσκεψη Δήμου, Φορέων και πολιτών Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου,
ο φέρων τον τίτλο του Δημάρχου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου με ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ , ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΟ τρόπο ανέφερε ότι η Διοίκηση του Νοσοκομείου και εγώ προσωπικά είχαμε ενημέρωση για την έλευση και εγκατάσταση των συγκεκριμένων συνανθρώπων μας σε Ξενοδοχείο της πόλης.
Επειδή ο κ. Καραπάνος ήταν από τους ελάχιστους που γνώριζαν τι ακριβώς συμβαίνει
Δηλώνω ότι
ΟΥΔΕΜΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΙΧΕ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ γιατί απλούστατα δεν προβλέπεται .
ΕΑΝ Ο κ. Καραπάνος έχει στα χέρια του οποιοδήποτε σχετικό έγγραφο να το καταθέσει εδώ και τώρα, διαφορετικά είναι κοινός ψεύτης και συκοφάντης και σύντομα θα οδηγηθεί ενώπιων της δικαιοσύνης.
Είναι ΣΑΦΕΣ ότι στο DNA ορισμένων έχει καταγραφεί ως δεύτερη φύση η λάσπη και η συκοφαντία πράγμα το οποίο έχει οδηγήσει τον Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου σε πλήρη απαξίωση και οπισθοδρόμηση.
Τέτοιου είδους πρακτικές θα γυρίσουν μπούμεραγκ στον κ. Καραπάνο και σύντομα έρχεται η ώρα να απολογηθεί για το μέγεθος των δικών του ευθυνών και όσων με απαράδεκτο τρόπο εκστομίζει.
Τελειώνει το καταστροφικό σας έργο κ. Καραπάνο .
Στο πάζλ των «αναμνήσεων», μας αφήνετε πίσω το τρίπτυχο : συκοφαντία, απειλές και ψέματα.
Ως Διοικητής του Γ.Ν. Αιτωλ/νίας δηλώνω ότι θα παράσχουμε κάθε είδους Ιατρική και Νοσοκομειακή περίθαλψη , όχι μόνο στους συγκεκριμένους συνανθρώπους μας αλλά και στον κάθε πολίτη του κόσμου και της ευρύτερης περιοχής που προσφεύγει στα Νοσοκομεία της Αιτωλοακαρνανίας όπως κάθε φορά πράττουμε.

Παπαδόπουλος Παναγιώτης
ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ του Γ.Ν. Αιτωλοακαρνανίας


 

Απάντηση Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου στον κ.Παπαδόπουλο Παναγιώτη:

Αντί ο κ. Παναγιώτης Παπαδόπουλος σήμερα να βρίσκεται στην αίθουσα του Δημαρχείου όπως έπραξαν οι συνάδελφοί του επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, δημοτικοί σύμβουλοι, οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας, των υπηρεσιών, των φορέων και συλλόγων αλλά και πλήθος δημοτών προκειμένου να καταθέσει απόψεις και προτάσεις για ένα σοβαρότατο θέμα που απασχολεί την τοπική κοινωνία και όχι μόνο, για μια ακόμη φορά καταφεύγει στην συνήθη πρακτική των «λεονταρισμών» δια των γνωστών για το ύφος τους ανακοινώσεών του.
Τα όσα ανέφερε ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σχετικά με εκ των προτέρων ενημέρωση της Νοσηλευτικής Μονάδας Μεσολογγίου για το θέμα της μεταφοράς και εγκατάστασης των μεταναστών – προσφύγων, προέρχονται μετά από ενημέρωση του από τον Γενικό Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής Μιλτιάδη Κλάπα, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής τους συνομιλίας αργά το βράδυ της Πέμπτης 22 Νοεμβρίου. Εάν και εφόσον ο κ. Παπαδόπουλος αμφισβητεί το παραπάνω τηλεφώνημα, ο Νίκος Καραπάνος προτίθεται να ζητήσει άρση του τηλεφωνικού του απορρήτου προκειμένου να επαληθευτούν τα περί «συκοφαντιών» που ισχυρίζεται ο Διοικητής του Νοσοκομείου Μεσολογγίου.
Σε κάθε περίπτωση, τα ερωτήματα τα οποία ζητούν άμεση απάντηση από τον κ. Π. Παπαδόπουλο αφορούν την σημερινή «ηχηρή» του απουσία από την αίθουσα του Δημαρχείου κι αν αυτή υποδηλώνει κάτι περισσότερο από «υπηρεσιακές υποχρεώσεις».
Επιπρόσθετα ερωτάται ο κ. Παναγιώτης Παπαδόπουλος εάν σήμερα επισκέφθηκε το Κ.Ε.Π. Μεσολογγίου μαζί με εκπρόσωπο του Δ.Ο.Μ. (Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης) για διεκπεραίωση διοικητικών υποθέσεων.