Συναγερμός στο Μεσολόγγι για την απροσδόκητη φιλοξενία μεταναστών

Κανένας δεν επιτρέπεται να «παίζει» παιχνίδια ερήμην των ψηφισμάτων του δημοτικού συμβουλίου αλλά και των ίδιων των πολιτών. Η αιφνίδια και απροειδοποίητη άφιξη μεγάλου αριθμού μεταναστών σε ιδιωτική ξενοδοχειακή μονάδα της πόλης του Μεσολογγίου προφανώς για κάποιους λόγους (τους οποίους και δεν κατανοούμε) παρέμεινε άγνωστη ακόμη κι από τα ίδια τα κυβερνητικά στελέχη που σήμερα βρέθηκαν εδώ. Και μιλώ για τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, τον Υφυπουργό Εργασίας τον αντιπρόεδρο της Βουλής Γ. Βαρεμένο και την βουλευτή Μαρία Τριανταφύλλου . Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά. Το κυρίαρχο όλων όμως είναι εάν υπάρχουν και έχουν προβλεφθεί οι προϋποθέσεις φιλοξενίας τόσων ανθρώπων για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτοί που λαμβάνουν αυτές τις αποφάσεις έχουν ειδοποιήσει τις αντίστοιχες υπηρεσίες (ΚΕΛΠΝΟ κ.α); Ποια υγειονομική δομή από τις υπάρχουσες μπορεί να διαχειριστεί την απαραίτητη κατά τα άλλα προστασία αυτών των ανθρώπων; Μπορούν οι ήδη υποστελεχωμένες τοπικές αρχές να προσφέρουν υπηρεσίες ασφάλειας; Ποιος διασφαλίζει την αξιοπρεπή διαβίωση των φιλοξενούμενων στο χώρο; Συντονίζει κάποιος αυτή την παραμονή αυτών των ανθρώπων ή είναι αφημένοι στην τύχη τους; Αναγνωρίζουμε το μεταναστευτικό – προσφυγικό πρόβλημα αλλά με ερήμην αποφάσεις χωρίς καν να ζητηθεί η συνεργασία της τοπικής κοινωνίας τα θέματα δεν λύνονται αλλά μεγεθύνονται. Επίσης θυμίζουμε σε όσους καταναλώνουν πολύτιμη ενέργεια και σκέψη στα πληκτρολόγια πως ο Δήμος και οι υπηρεσίες του πολύ πρόσφατα έδειξαν και απέδειξαν με έργα και όχι λόγια το επίπεδο και την ανθρωπιά τους. Αναμένουμε με ενδιαφέρον τις απόψεις κι ενέργειές τους.

Νίκος Καραπάνος – Δήμαρχος Ι.Π.Μεσολογγίου


Το πρωί της Παρασκευής 23 Νοεμβρίου και ώρα 10.30 π.μ. ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Ν. Καραπάνος συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη στο Δημαρχείο, καλώντας σε συμμετοχή την Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, τα μέλη και τους επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου και εκπροσώπους φορέων και συλλόγων. Η σύσκεψη αφορά την συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με σοβαρό τρέχων θέμα της πόλης του Μεσολογγίου που προέκυψε σήμερα Τετάρτη 21/11/2018.

Το μήνυμα του Δημάρχου Ι.Π. Μεσολογγίου:


“Φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντες”
Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος της σημερινής επίσκεψης του Υπουργού Εθνικής Άμυνας στην πόλη μας. Οι εξαγγελίες, για μια ακόμη φορά, περί του ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ το οποίο ΘΑ μετατραπεί σε μουσείο είναι η αναγκαία “στάχτη στα μάτια μας”.
Πολλοί γνώριζαν εδώ και μέρες την εν κρυπτώ μεθόδευση μεταφοράς μεταναστών στην πόλη. Προφανώς οι κ.κ. της δημοτικής αρχής δεν το είχαν πάρει χαμπάρι και τώρα “θα πέσουν από τα σύννεφα”. Σε λίγο δε θα μας καλέσουν, κατόπιν εορτής, να εκδώσουμε ψηφίσματα και να χωριστούμε σε “ανθρωπιστές” και “ξενοφοβικούς”!

Παναγιώτης Κατσούλης – τ.Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου