29dfeatureimage

Το διεθνές φεστιβάλ Ολυμπίας στο Αγρίνιο

Το μοναδικό κινηματογραφικό φεστιβάλ της χώρας μας για παιδιά και νέους ταξιδεύει. . . στο Αγρίνιο και στο Δημοτικό Κινηματογράφο «ΑΝΕΣΙΣ».

Δωρεάν προβολές ταινιών για μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων στο Αγρίνιο!

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Συγκεκριμένα:

Τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018 θα προβληθεί η ταινία :
Η Σιρκλίν, η Κοκό και ο άγριος ρινόκερος
Cirkeline, Coco ogdetvildenæsehorn
Δανία, έγχρωμο, 62΄, 2018
Σκηνοθεσία: JannikHastrup
Μια μέρα ένα μικρό κορίτσι εισβάλει στον κόσμο της Σιρκλίν. Το όνομά της είναι Κοκό και μοιάζει με τη Σιρκλίν – μόνο που εκείνη έχει μαύρη επιδερμίδα, σγουρά μαλλιά και φοράει στέμμα. Είναι πριγκίπισσα και λέει στη Σιρκλίν ότι προέρχεται από τη χώρα όπου η σοκολάτα μεγαλώνει στα δέντρα. Αυτό είναι ένα μέρος που οι δύο φίλοι της Σιρκλίν, ο Ίγκλοφ και ο Φρέντερικ, θα ήθελαν να επισκεφθούν. Ο παππούς γνωρίζει την Αφρική όπως την παλάμη του χεριού του, κι έτσι ξεκινούν με το αεροπλάνο του, παίρνοντας και τον Όσβαλτ: έναν φοβερό ρινόκερο που έχει βαρεθεί να τον κάνουν ότι θέλουν οι μεγάλοι. Ο Όσβαλντ όμως δημιουργεί συνέχεια προβλήματα στους φίλους μας. Στην ταινία παρακολουθούμε μια ιστορία για την φιλία και τις δυσκολίες του να είσαι μικρός.
(Μεταγλωττισμένο – Α΄-Β΄- Γ΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ)

———-

Την Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018 θα προβληθεί η ταινία:

Το Αγόρι και ο Κόσμος
O Menino e o Mundo
Βραζιλία, animation χωρίς λόγια, έγχρωμο, 81΄, 2013
Σκηνοθεσία: AlêAbreu

Η ιστορία ενός Αγοριού, που φεύγει από το χωριό του και πηγαίνει στην πόλη για να συναντήσει τον πατέρα του, ο οποίος αναζητά εργασία ως εσωτερικός μετανάστης. Στο ταξίδι αυτό, το Αγόρι παρατηρεί το αντιφατικό πρόσωπο της σύγχρονης Βραζιλίας, που θα μπορούσε να είναι μια οποιαδήποτε χώρα στην εποχή της παγκοσμιοποίησης. Η ταινία, συναρπάζει με τα σχέδια, τα χρώματα και τη μουσική. Δεν έχει διαλόγους «για να μη λερωθεί αυτό το διαμάντι με περιττά πράγματα», όπως έγραψε ο κριτικός της γαλλικής «L’ Express».
ΓΙΑ Δ΄-Ε΄-ΣΤ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

———-

Την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου θα προβληθεί η ταινία :
Σούπα Μόντο
Supa Modo
Κένυα-Γερμανία, έγχρωμο,74΄, 2018
Σκηνοθεσία:Likarion Wainaina

Η 9χρονη Τζο λατρεύει τις ταινίες δράσης και ονειρεύεται να γίνει υπερηρωίδα. Η μεγαλύτερή της επιθυμία είναι να γυρίσει μια ταινία και να πρωταγωνιστήσει σ’ αυτήν. Στη φαντασία της ξεχνάει ότι βρίσκεται στο τελικό στάδιο της ασθένειάς της. Όταν η αδερφή της αγανακτεί βλέποντας το εύθυμο κορίτσι να σπαταλάει τον πολύτιμο χρόνο που του απομένει ξαπλωμένο στο κρεβάτι, ενθαρρύνει την Τζο να πιστέψει στις μαγικές της δυνάμεις και πείθει όλους τους συγχωριανούς να την βοηθήσουν να πραγματοποιήσει το όνειρό της.
(Β/θμια εκπαίδευση).

———-

Οι παραπάνω ταινίες θα προβληθούν κατόπιν συνεννόησης με τα σχολεία.

Η πανελλαδική πρεμιέρα της ταινίας Η Σιρκλίν, η Κοκό και ο άγριος ρινόκερος θα πραγματοποιηθεί στον Πύργο, στις 11 το πρωί της Κυριακής 2/12/2018 και θα προβληθεί ταυτόχρονα στο Δημοτικό κινηματογράφο ΄΄ΑΝΕΣΙΣ΄΄, με είσοδο ΕΛΕΥΘΕΡΗ.