29dfeatureimage

Εγκρίθηκε η κυκλοφοριακή μελέτη για τον δρόμο της Τουρλίδας

Την ικανοποίησή του για την έγκριση της κυκλοφοριακής μελέτης που αφορά τη Βελτίωση Προσβασιμότητας Περιοχής Τουρλίδας, εξέφρασε  ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας. Την μελέτη ενέκρινε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, έπειτα από απόφαση που είχε ληφθεί στο τέλος Αυγούστου από το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας.

Ύστερα από την έγκριση της κυκλοφοριακής μελέτης και την δημοσίευση της σχετικής απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, ανοίγει οριστικά ο δρόμος για την ένταξη του έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτική Ελλάδα 2014-2020, στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) Μεσολόγγι – Αιτωλικό.

«Βήμα – βήμα και μεθοδικά προχωράμε στην υλοποίηση ενός οραματικού σχεδίου. Πολιτική μας βούληση είναι να αλλάξουμε τα δεδομένα της περιοχής. Καταρτίσαμε ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο, διεκδικήσαμε τους πόρους και είμαστε ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση σημαντικών έργων που θα αλλάξουν την καθημερινότητα των πολιτών, θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής τους και θα διαμορφώσουν προϋποθέσεις για ένα νέο αναπτυξιακό περιβάλλον» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.

Τι προβλέπει η κυκλοφοριακή μελέτη

Η Βελτίωση Προσβασιμότητας Περιοχής Τουρλίδας, εντάσσεται στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού της ΟΧΕ Μεσολογγίου-Αιτωλικού και αφορά για την επαρχιακή οδό Μεσολόγγι-Αλυκές Τουρλίδας. Η μελέτη προβλέπει την ανάδειξη και ανάπλαση της οδού αναψυχής 3,8 χιλιομέτρων, που με αφετηρία τη πόλη του Μεσολογγίου, διασχίζει τη Λιμνοθάλασσα και καταλήγει στη περιοχή της Τουρλίδας. Η οδός θα διατηρηθεί με κατάλληλες κυκλοφοριακές διαμορφώσεις και πλάτος 6,50 μέτρων για την κίνηση των οχημάτων με χαμηλές ταχύτητες. Το έργο αφορά αποκλειστικά σε ήπιες παρεμβάσεις με αναδιάταξη των επιφανειών οδού – πεζοδρομίων και αντικαταστάσεις υλικών.
Το συνολικό έργο της ΟΧΕ Μεσολογγίου-Αιτωλικού χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας, ΕΣΠΑ, 2014 – 2020.