thermo

Αστικές αναπλάσεις σε Θέρμο Πάλαιρο & Αστακό

Οριστικοποιήθηκε ο πίνακας για την ένταξη της δεύτερης φάσης αστικών αναπλάσεων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και εντάσσονται στο ΕΣΠΑ δώδεκα σχέδια αστικών αναπλάσεων Δήμων της Περιφέρειάς μας. Ο προϋπολογισμός των δώδεκα έργων ανέρχεται σε 14.018.867,33 ευρώ και οι πράξεις για την ένταξη στο Eπιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτική Ελλάδα 2014-2020 αναμένεται να υπογραφούν εντός της εβδομάδας.
Πρόκειται για μία στρατηγική της Περιφέρειας, η οποία περιλαμβάνει αστικές αναπλάσεις σε κάθε Δήμο της Περιφέρειάς μας, καθώς και ένα σχέδιο για τις Ολοκληρωμένες Χωρικές Επενδύσεις (ΟΧΕ) Πύργου – Κατακώλου – Αρχαίας Ολυμπίας και Μεσολογγίου – Αιτωλικού και τις Βιώσιμες Αστικές Αναπτύξεις (ΒΑΑ) Πάτρας και Αγρινίου.
«Με την ένταξη των δώδεκα σχεδίων, ολοκληρώνεται και η δεύτερη φάση εντάξεων», ανέφερε ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας, συμπληρώνοντας ότι «λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος των Δήμων, θα καταβληθεί προσπάθεια εξεύρεσης πόρων και για τρίτη φάση».

 

ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΡΟΥ

Πρόκειται για ένα έργο που θα γίνει στον Παραλιακό και στους εσώτερους, κάθετους και παράλληλους δρόμους, στην Νότια πλευρά της πόλης της Παλαίρου.
Στο έργο περιλαμβάνεται αντικατάσταση οδοστρώματος, θα δοθεί ένα πιο φιλικό ύφος προς την αρχιτεκτονική της πόλης, αποτέλεσμα του οποίου θα είναι η ηπιότερη κίνηση οχημάτων επί των δρόμων, το οποίο είναι το ζητούμενο στην πόλη της Παλαίρου και ιδιαίτερα στην παραλιακή περιοχή, όπου κατά τους καλοκαιρινούς μήνες υπάρχει έντονο το τουριστικό στοιχείο.
Επίσης, θα γίνει τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού σε διάφορα σημεία των δρόμων, όπως παγκάκια, κάδοι απορριμμάτων και πληροφοριακές πινακίδες για την ενημέρωση των επισκεπτών και των τουριστών. Τέλος, θα γίνει αντικατάσταση των υπαρχόντων στύλων και των φωτιστικών με νέα προηγμένης τεχνολογίας φωτιστικών (LED), για αισθητικούς λόγους, αλλά κυρίως για εξοικονόμηση ενέργειας.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 696.000€, ποσό που θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ 2014-2020 στο πλαίσιο του ΕΠ Δυτικής Ελλάδας.
Η υλοποίηση αναμένεται να διαρκέσει 12 περίπου μήνες μετά την συμβασιοποίηση.

 

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΣΗΜΕΙΑ  ΤΗΣ Τ. Κ. ΘΕΡΜΟΥ, ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΟΥ

Πρόκειται για υλοποίηση έργων ανάπλασης στην πόλη του Θέρμου και στον οικισμό Ταξιάρχης της Τ.Κ. Θέρμου του Δήμου Θέρμου.
Στην πόλη του Θέρμου, θα δημιουργηθεί χώρος αναψυχής εμβαδού 298,69μ2. βόρεια της νέας παιδικής χαράς.
Στον οικισμό Ταξιάρχη πάνω στον άξονα του κεντρικού δρόμου και σε πολύ μικρή απόσταση από αυτόν υπάρχουν δυο θέσεις οι οποίες απαιτούν άμεση διαμόρφωση προκειμένου να διαρθρωθεί η συνέχεια των ανοικτών κοινόχρηστων χώρων ως άρτια.
Σε ευρύ πλάτωμα του οικισμού επί του δρόμου, διαμορφώνεται η κυρίως πλατεία του, όπου εκεί βρίσκεται το σημείο της πηγής και το παλαιό αντλιοστάσιο και υπήρχε η αναφορά κεντρικότητας της κοινωνικής ζωής του οικισμού. Η οργάνωση του πλέον ευρύτερου πλατώματος ως χώρος συγκέντρωσης και εορτασμών και ως χώρος αναδιάταξης των κινήσεων των πεζών αλλά και των οχημάτων.
Το έργο υλοποιείται με κριτήριο την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση των αστικών υποδομών των οικισμών των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Θέρμου που διαθέτουν ιδιαίτερα οικιστικά χαρακτηριστικά και αποτελούν προορισμούς εξοχικής κατοικίας και συγχρόνως λειτουργούν συνοδευτικά με το Θέρμο ως πυρήνες προσέλκυσης επισκεπτών.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 590.000 €, ποσό που θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ 2014-2020 στο πλαίσιο του ΕΠ Δυτικής Ελλάδας.
Η υλοποίηση αναμένεται να διαρκέσει 8 περίπου μήνες μετά την συμβασιοποίηση.

 

ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΣΤΑΚΟΥ
ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΩΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΣΗΜΕΙΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ (Α’ ΦΑΣΗ)

Πρόκειται για ανάπλαση, ανακατασκευή και διαμόρφωση τμήματος του παραλιακού μετώπου της πόλης του Αστακού και των πεζοδρομίων και οδών που συνδέουν την παραλιακή οδό με το κέντρο της πόλης καθώς και των κοινόχρηστων χώρων που δεν είναι διαμορφωμένοι.
Το έργο αποσκοπεί στη λειτουργική διαμόρφωση, την αισθητική αναβάθμιση και την βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας των πεζών και οχημάτων του κέντρου της πόλης του Αστακού, και γενικότερα στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων της περιοχής σε συνδυασμό και με την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας με παράλληλη όμως διατήρηση, διαφύλαξη, ανάδειξη και αξιοποίηση των ιδιαίτερων πλεονεκτημάτων και χαρακτηριστικών του.
Το συνολικό μήκος όλων των οδών, οι οποίες διαμορφώνονται με το παρόν έργο είναι 834,00μ. περίπου ενώ οι επιφάνειες των λοιπών κοινοχρήστων χώρων – πλατωμάτων που διαμορφώνονται είναι συνολικά 2.015,00 μ2.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 1.368.400 €, ποσό που θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ 2014-2020 στο πλαίσιο του ΕΠ Δυτικής Ελλάδας.
Η υλοποίησή αναμένεται να διαρκέσει 12 περίπου μήνες μετά την συμβασιοποίηση.