Σε κίνδυνο από τα βιορευστά το οικοσύστημα του Μεσολογγίου

Μία μεθοδευμένη αδειοδότηση 4 Μονάδων Βιορευστών στο Εθνικό Πάρκο Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Αιτωλικού, θέτει σε κίνδυνο το οικοσύστημα υψίστης Διεθνούς και Ευρωπαϊκής αξίας.

Διαβάστε μία ΣΥΝΟΛΙΚΗ ενημέρωση για την Καύση Βιορευστών στο Εθνικό Πάρκο Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Αιτωλικού https://wp.me/p8yghC-af

Οι 4 μονάδες βιορευστών που αδειοδοτήθηκαν χωρίς εμάς και σε βάρος μας, είναι ένα βήμα πριν ξεκινήσουν αλλά οι τοπικοί άρχοντες σιωπούν.

Αγγελική Καζαντζή (Πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Μεσολογγίου)
Νίκος Καραπάνος (Δήμαρχος Ι.Π.Μεσολογγίου)
Νίκος Μπαλαμπάνης (Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος)
Χριστίνα Σταρακά (Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας)
Απόστολος Κατσιφάρας (Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας)
Μαρία Τριανταφύλλου (Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας ΣΥΡΙΖΑ)
Φάμελλος Σωκράτης(Αν. Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής)

Πλέον δεν μπορείτε να παίζετε κρυφτό αλλά οφείλετε να πάρετε ξεκάθαρη θέση για το ζήτημα της Καύσης Βιορευστών στο Εθνικό Πάρκο Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Αιτωλικού.

Οφείλετε να αναλάβετε ουσιαστική δράση για ένα ζήτημα που σε καμία περίπτωση δεν συνάδει με την προωθούμενη, από την Περιφέρεια, Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση της περιοχής, χρηματοδοτούμενη από το Π.Ε.Π Δυτ. Ελλάδας.

Δεν υπήρχε κανένας Εθνικός ή/και αναπτυξιακός λόγος χωροθέτησης των μονάδων αυτών σε εκτάσεις υψηλής γεωργικής παραγωγικότητας και εντός του Εθνικού Πάρκου (με τέσσερεις κωδικούς προστασίας)

Ζητάμε την άμεση ανάκληση των αδειών ώστε να προστατευτεί το Εθνικό Πάρκο Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Αιτωλικού.

Πρωτοβουλία Πολιτών Λιμνοθάλλαζα