pleis

Το εβδομαδιαίο δελτίο πλειστηριασμών

Το Σωματείο “Δικαίωμα στη Ζωή” ενημερώνει ότι την Τετάρτη 12/9/18 – Πέμπτη 13/9/18 και Παρασκευή 14/9/18 στο Νομό μας έχουν προγραμματιστεί να γίνουν τρεις (3) πλειστηριασμοί.

Στο Ειρηνοδικείο Αγρινίου δύο (2).

Οι δύο (2) πλειστηριασμοί του Αγρινίου έχουν μετατραπεί σε ηλεκτρονικούς.

Ο ένας (1) ηλεκτρονικός πλειστηριασμός θα πραγματοποιηθεί από πιστοποιημένο συμβολαιογράφο Πατρών.

Ο άλλος ένας (1) ηλ. πλειστηριασμός θα πραγματοποιηθεί από πιστοποιημένο συμβολαιογράφο Ναυπάκτου.

Στο Ειρηνοδικείο Βόνιτσας ένας (1).

Ο ένας (1) πλειστηριασμός της Βόνιτσας έχει μετατραπεί σε ηλεκτρονικός και θα πραγματοποιηθεί από πιστοποιημένο Συμβολαιογράφο Αθηνών.

Αφορούν σπίτια, αγροτεμάχια, τυροκομικές μονάδες, στάνες.

Γι’ αυτή την εβδομάδα έχουν προγραμματιστεί πανελλαδικά 536 ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.

Παρακολουθούμε στενά τα του Δήμου.

Το Σωματείο μας, έπειτα από καταγγελίες συμπολιτών μας, έκανε παρέμβαση για τα θέματα αυτά στους υπευθύνους του Δήμου:

1) Όσον αφορά τα ατυχήματα από την ολισθηρότητα των πεζοδρομίων.
Ξεκίνησε το μηχάνημα να τρίβει μπροστά στο δρόμο ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ-ΟΤΕ αλλά λόγω βλάβης σταμάτησαν οι εργασίες.

2) Όσον αφορά την καθαριότητα των κάδων σκουπιδιών.
Μας ενημέρωσαν ότι οι κάδοι πλένονται καθημερινώς αλλά παρ’ όλες τις συστάσεις οι πολίτες συνεχίζουν να αφήνουν τα σκουπίδια εκτός κάδων και σε ακατάλληλες ώρες.

3) Όσον αφορά την εγκατάλειψη του Νεκροταφείου Αγίου Κωνσταντίνου από την καθαριότητα (χόρτα, σκουπίδια) μας ενημέρωσαν ότι είναι γνώστες του θέματος και σύντομα θα λυθεί.

4) Το Σωματείο μας έχει έτοιμη ερώτηση, εάν θα προβεί ο Δήμος στην καθιέρωση του ταφόσημου, δηλαδή του φόρου από 10 € έως 40 € σε όσους έχουν οικογενειακούς τάφους. Όπως ξεκίνησε στο Δήμο Αθηναίων.

5) Όσον αφορά το 2ο γύρο του προγράμματος διαγραφή – ρύθμιση οφειλών, μεταξύ ΔΕΔΗΕ – ΔΗΜΟΥ, γι’ αυτούς που βρίσκονται σε μακροχρόνια διακοπή ρεύματος. Μας ενημέρωσαν ότι κατατέθηκαν 70 αιτήσεις, κόπηκαν 2 λόγω μη έγκυρης κατάθεσης της αιτήσεως. Περιμένουμε την τελική συνέλευση για να δούμε εάν θα περάσουν και οι 68 αιτήσεις ή κάποιος αριθμός αυτών.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΜΑΣ, ΓΙΑΤΙ Η ΠΟΛΗ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.

Παρακολουθούμε στενά τα της ΔΕΗ.

  • Την τοποθέτηση των έξυπνων μετρητών στα ρολόγια, 10.000 για αρχή σε Δημόσια κτήρια και τώρα 225.000 σε σπίτια. Το κόστος περνάει στους καταναλωτές.
  • Ο ΔΕΔΗΕ έχει αφαιρέσει μέχρι στιγμής 15.000 ρολόγια με την αιτιολογία ότι υπήρξε υπόνοια ρευματοκλοπής. Εάν διαπιστωθεί μετά από έλεγχο αυτή η αιτία (κομμένη σφραγίδα, πείραγμα του μετρητή κ.λπ.), ο καταναλωτής επιβαρύνεται το κόστος επανεγκατάστασης, το χρέος, αλλά διώκεται και ποινικά.
  • Η ΔΕΗ, λόγω μνημονιακής δέσμευσης από 1/1/19 προσανατολίζεται στο να αποστέλλει επιστολές στους καταναλωτές που θα τους ανακοινώνει το τέλος της συνεργασίας τους και ότι θα πρέπει να απευθυνθούν σε ιδιωτικό πάροχο. Επειδή η ΔΕΗ έχει χάσει μόνο το 10% – 15% προς ιδιωτικές εταιρείες, πρέπει από το 90% των καταναλωτών να περιοριστεί στο 40% το πρώτο εξάμηνο και το 40% να διοχετευτεί στην πράσινη ανάπτυξη (αιολικά πάρκα, φωτοβολταϊκά κ.ά.). Ήδη ο ΔΕΔΗΕ (Κινέζοι) συστήνουν στις κατά τόπους υπηρεσίες τους να ρίχνουν περισσότερο το βάρος της τεχνικής υποστήριξης στις ιδιωτικές εταιρείες απ’ ότι στη ΔΕΗ.
  • Παρακολουθούμε την κατασκευή των Αιολικών πάρκων στο Νομό, την πώληση των δύο λιγνιτικών εργοστασίων, αλλά και την πώληση των υδροηλεκτρικών εργοστασίων – φραγμάτων, όπως της Μεσοχώρας – Συκιάς.
  • Το μπαράζ διακοπών ρεύματος και τις δήθεν ρυθμίσεις.

Ανυποχώρητος αγώνας μέχρι τέλους.