Αγιασμός για την νέα σχολική χρονιά

Ιερή Πόλη Μεσολογγίου:

   Με την καθιερωμένη τελετή του Αγιασμού, έγινε σήμερα η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και στα σχολεία του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Ο αν. Δημάρχου Σπ.  Καρβέλης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Α. Σκαρμούτσος, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μεσολογγίου Αγγελική Καζαντζή, ο Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ 4ης Γ.Ε. Λάμπρος Σταθόπουλος και ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΜ Γεώργιος Κοντογιάννης, συμμετείχαν εκπροσωπώντας το Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου στις τελετές Αγιασμού του 1ου Δημοτικού Σχολείου, του 2ου Γυμνασίου και 1ου Λυκείου Μεσολογγίου.

Στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Μεσολογγίου η έναρξη του σχολικού έτους έγινε παρουσία του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλ/νίας Χρήστου Κολοβού καθώς επίσης του Διοικητή Τροχαίας Μεσολογγίου Νικόλαου Καμπά.

Στο μήνυμά του για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς ο Δήμαρχος Νίκος Καραπάνος αναφέρει «Εύχομαι υγεία και πρόοδο στα παιδιά, τις οικογένειές τους και τους εκπαιδευτικούς. Η νέα χρονιά ας είναι δημιουργική, με αισιοδοξία και ελπίδα για όλους. Κυρίως όμως ας είναι για τα παιδιά μας η αφετηρία μιας γόνιμης διαδικασίας κατάκτησης της γνώσης, των στόχων και των επιδιώξεών τους».


Δήμος Αγρινίου:

Το 5ο Δημοτικό Σχολείο και το 1ο Γυμνάσιο Αγρινίου επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου όπου παρέστη στην τελετή αγιασμού για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Ο κ. Παπαναστασίου ευχήθηκε καλή στους πρόοδο στους μαθητές και τις μαθήτριες:

«Η έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς σηματοδοτεί μια νέα αφετηρία γεμάτη στόχους, προσδοκίες και όνειρα. Ευχή όλων μας, γονέων και εκπαιδευτικών, είναι να κάνουμε αυτή τη χρονιά όσο το δυνατόν πιο δημιουργική και αποδοτική. Καλωσορίζω τους μαθητές και τις μαθήτριες που έρχονται για πρώτη φορά στο σχολείο, τα «πρωτάκια μας», και θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι το σχολείο θα είναι η μεγάλη τους οικογένεια. Δική μας υποχρέωση, ως Δημοτική Αρχή, είναι να φροντίσουμε να υπάρχει ένα ασφαλές περιβάλλον και βέβαια, στο βαθμό που οι συνθήκες επιτρέπουν, να βελτιώνουμε τις υποδομές. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί σε αυτά τα ιστορικά σχολεία της πόλης, μετά από πολλά χρόνια, έγιναν ουσιαστικές παρεμβάσεις. Καταφέραμε να ανακατασκευάσουμε τα γήπεδα ώστε τα παιδιά μας να μπορούν να αθλούνται σε ένα ασφαλές και αισθητικά αρμονικά περιβάλλον. Ήδη έχουμε δρομολογήσει την εγκατάσταση νέων φωτιστικών σύγχρονης τεχνολογίας. Στο μέτρο των δυνατοτήτων μας θα συνεχίσουμε τις παρεμβάσεις.

Εύχομαι σε κάθε μαθητή και μαθήτρια, σε κάθε εκπαιδευτικό και κάθε γονέα να εφοδιαστούν με ψυχική δύναμη, υπομονή αλλά και πίστη για την πραγμάτωση των στόχων τους».


Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας:

Στον αγιασμό που έγινε για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στο 3Ο Λύκειο Αγρινίου και στο Γυμνάσιο Θέρμου βρέθηκε σήμερα το πρωί η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Χριστίνα Σταρακά.
Η Αντιπεριφερειάρχης με την ευκαιρία του νέου ξεκινήματος για παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς θα ήθελα να ευχηθώ στους μαθητές, τους καθηγητές και δασκάλους, αλλά και τους γονείς, στην περιοχή μας και σε όλη τη χώρα, καλή και δημιουργική χρονιά. Πιστεύω ότι όλοι θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους ώστε τα παιδιά να μάθουν, αλλά και να αποκτήσουν αγωγή, να διαπλάσουν προσωπικότητα. Είμαι αισιόδοξη και πιστεύω ότι θα συνειδητοποιήσουμε πως δεν πρέπει να αλλάζουμε συνεχώς το πλαίσιο της Παιδείας μας αν θέλουμε αυτή την αυτογνωσία. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα βοηθήσουμε τα παιδιά μας να ζήσουν στον τόπο τους να δημιουργήσουν σε αυτόν και δεν θα υποχρεωθούν να ξενιτευτούν γιατί η χώρα τους θα καταρρέει.
Ειδικά σε ό, τι αφορά την σχολική στέγη στον δήμο Θέρμου, ως Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ολοκληρώσαμε το 2016 την στέγαση του Γυμνασίου Θέρμου χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ 2007-2013, σε ένα ιστορικό, πέτρινο και αρχιτεκτονικά διατηρητέο κτίριο, αναβαθμίζοντάς το ενεργειακά και καλύπτοντας πλήρως τις απαιτήσεις ενός σύγχρονου σχολικού κτιρίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Παράλληλα, βρίσκεται υπό ανέγερση το Λύκειο Θέρμου, χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ 2014-2020, το οποίο πρόκειται να καλύψει τις ανάγκες 120 μαθητών Λυκείου πληρώντας τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές που προβλέπονται για κτίριο όπου στεγάζεται ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα.
Σε αυτή τη συνεχή μάχη στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα είναι δίπλα στους πρωταγωνιστές που είναι τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί. Απτό παράδειγμα είναι η ανοικτή πρόσκληση που υπάρχει για την ενεργειακή αναβάθμιση των σχολικών κτιρίων προκειμένου να τα αναβαθμίσουμε και να τα κάνουμε πιο λειτουργικά. Δε θα αφήσουμε ανεκμετάλλευτο τίποτε που αναλογεί στην Παιδεία στην Περιφέρεια και στην Αιτωλοακαρνανία μας.
Εύχομαι υγεία και δύναμη σε όλους»