katsoulis

Μελέτη για την φτώχεια στον Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου

Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου:

Επιμένοντας στην προσφιλή ενασχόληση της δημιουργίας εντυπώσεων και μόνο, οι κ.κ. Π. Κατσούλης και Π. Καρατσόλης στην πρόσφατη ανακοίνωσή τους περί «ακριβής φτώχειας» για μια ακόμη φορά καταφεύγουν στην μέθοδο της στρέβλωσης προκειμένου να κάνουν αισθητή την πολιτική τους παρουσία.
Πιστεύουμε ότι γνωρίζουν από τη θητεία τους στο δήμο, ότι η δημοσίευση κάθε απόφασης μέσα στο πρόγραμμα «διαύγεια» γίνεται μόνον στην περίπτωση εξάντλησης των ελέγχων νομιμότητας. Εάν γνωρίζουν κάτι ως μη νόμιμο, ας απευθυνθούν στον Εισαγγελέα. Σε διαφορετική περίπτωση κινούνται στα όρια της συκοφαντίας.
Το κείμενο της ανακοίνωσης που εξέδωσαν ως άλλοι «οικονομικοί εισαγγελείς», «ανακυκλώνει» το απόλυτο «τίποτε», και κλείνει με…τριήμερη προθεσμία. Δεν αναφέρει δε τίποτε περισσότερο, παρά την πορεία μιας καθ’ όλα νόμιμης διαδικασίας.
Σε ότι αφορά τα δεδομένα εταιρειών οι κ.κ. Κατσούλης και Καρατσόλης ας απευθυνθούν για πληροφορίες στους αρμόδιους φορείς. Τον χρόνο δε που κατανάλωσαν να «ερευνούν» εταιρικές συνθέσεις, ίσως θα ήταν δημιουργικότερο να τον διαθέσουν -ως εκλεγμένοι-σε ουσιαστικές δράσεις στήριξης των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη.
Στα “κηρύγματα” δε “περί ηθικής” ας είναι εγκρατείς. Η τοπική κοινωνία γνωρίζει καλά το «δείγμα γραφής» τους.


 

Κατσούλης Παναγιώτης, Καρατσόλης Παντελής, Δημοτικοί Σύμβουλοι Ιερής Πόλης Μεσολογγίου:

Ακριβή (20.000 €), η μελέτη της φτώχειας στο δήμο μας!
Στις 27 Ιουλίου η δημοτική πλειοψηφία ενέκρινε για πολλοστή φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο «την αδυναμία εκτέλεσης υπηρεσίας», αυτή τη φορά του «Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού». Προηγήθηκαν και άλλες πιστοποιήσεις «αδυναμίας» εκτέλεσης δημοτικών υπηρεσιών, οι οποίες οδήγησαν και οδηγούν σε αναθέσεις αυτών των υπηρεσιών σε ιδιωτικές εταιρείες.
Αυτή τη φορά η «αδυναμία» αφορούσε στην εκπόνηση μελέτης καταπολέμησης της φτώχειας στο δήμο μας, η οποία ακολούθως θα συμβάλει στην ένταξη του δήμου σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ. Τρεις ημέρες πριν την απόφαση του Δ.Σ., στις 24 Ιουλίου 2018, με απόφαση δημάρχου είχε εγκριθεί η διαδικασία της απ’ ευθείας ανάθεσης της παραπάνω υπηρεσίας. Μάλιστα στην εν λόγω απόφαση αναφέρεται πως «η αξιολόγηση της εν λόγω προμήθειας θα διενεργηθεί από την αρμόδια υπηρεσία του δήμου χωρίς να απαιτείται η συγκρότηση συλλογικού οργάνου, όταν γίνει η παραλαβή της». Δηλαδή η υπηρεσία που «αδυνατεί» να εκτελέσει τη μελέτη, κατόπιν θα έρθει να την αξιολογήσει ώστε να πληρωθεί αυτή, αποφεύγοντας τα «συλλογικά όργανα»!
Σήμερα 4/9/2018, με απόφαση δημάρχου ανατέθηκε έναντι ποσού 20.000 € η μελέτη στην εταιρεία «Mindset ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΜΟΝ/ΠΗ –ΙΚΕ», η οποία εδρεύει στην Αθήνα. Οι ιδιωτικές κεφαλαιουχικές εταιρείες (ΙΚΕ), οι λεγόμενες και ως εμπορικές «εταιρείες του ενός ευρώ» θεσπίστηκαν το 2012, αλλά αναπτύχθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα λόγω των ασφαλιστικών εισφορών, αφού στις ΙΚΕ τις ασφαλιστικές εισφορές καλείται να πληρώσει μόνο ο διαχειριστής, με αποτέλεσμα αυξημένο ποσοστό κέρδους σε σχέση με τις άλλες εταιρείες (ατομικές, ομόρρυθμες κ.α.).
Προφανώς ο δήμαρχος αξιολόγησε θετικά την πολυετή εμπειρία και επαρκή τεχνογνωσία της εν λόγω εταιρείας και της ανέθεσε ταχύτατα τη μελέτη έναντι των 20.000 €. Αναζητήσαμε στοιχεία για την εν λόγω εταιρεία και δυστυχώς «δεν πέσαμε από τα σύννεφα», αφού πλέον οι κινήσεις του κ. Καραπάνου είναι απολύτως ερμηνεύσιμες.
Η εταιρεία είναι μονοπρόσωπη και συστάθηκε μόλις τον προηγούμενο μήνα, στις 18 Ιουλίου 2018. Επομένως έχει τεράστια εμπειρία στη διαχείριση των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ και τα δημοτικά λαγωνικά την ανακάλυψαν πριν ακόμη βγει στην αγορά. Δεν είναι όμως μόνο αυτό.
Η εταιρεία εμφανίζει ως διαχειρίστρια Ολλανδό υπήκοο (το όνομα της μπορεί να δοθεί σε κάθε ενδιαφερόμενο), συστάθηκε δε με το ιλιγγιώδες ποσό των 200 ατομικών μεριδίων, αξίας 10 € έκαστο, ήτοι συνολικού ποσού 2000 €. Δηλαδή μια παντελώς άγνωστη και χθεσινή εταιρεία, με κεφάλαιο 2000 € θα εισπράξει «με το καλημέρα» δημοτικό χρήμα ύψους 20.000 €!
Απαιτούμε από τον κ. Καραπάνο, πριν προχωρήσουμε στις επόμενες ενέργειες μας, να δώσει άμεσα στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία που αφορούν την εν λόγω εταιρεία καθώς και την αιτιολογία στην οποία στηρίχθηκε για την ανάθεση αυτή.
Έχετε τρεις ημέρες περιθώριο. Κατόπιν προβλέπεται θύελλα…